2

ΝΑΣΚΟΝΤΊΝΙ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ // SIMIL-NASCONDINI


ΝΑΣΚΟΝΤΊΝΙ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

Τα nascondini (νασκοντίνι) είναι τραγανά μπισκότα με γέμιση κακάο, πολύ αγαπημένα στην Ιταλία. Τα αυθεντικά, ανήκουν στην σειρά Mulino Bianco της Barilla, και το όνομα τους υποδηλώνει ότι κάτι μας κρύβουν! Και όντως! απο έξω είναι λευκά, ενώ η καρδιά τους είναι σοκολατένια.
Η συνταγή για τα νασκοντίνι, κυλοφορεί ευρέως σε ιταλικά σαϊτ και blog; δεν είναι βέβαια η αυθεντική της Mulino Bianco, αλλά μοιάζουν πάρα πολύ σε γεύση και φυσικά σε όψη.

Δόση : 24 μπισκότα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : μέτρια δύσκολη
Υλικά 
για την βασική ζύμη : 300 gr αλεύρι γοχ.,
                                        100 gr άμυλο καλαμποκιού (corn flour),
                                        8 gr baking powder,
                                        130 gr βούτυρο κρύο,
                                        150 gr ζάχαρη άχνη,
                                        1 πρέζα αλάτι,
                                        1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                                        70 gr γάλα,
                                        1 κρόκο αυγού.
για την σοκολατένια ζύμη : 200 gr από την βασική ζύμη,
                                                  20 gr κακάο άγλυκο,
                                                  25 gr κουβερτούρα.
Προετοιμασία :
Αναμείξτε το αλεύρι, το άμυλο, την ζάχαρη, το αλάτι και το baking μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια και δουλέψτε το μίγμα με το φτερό, μέχρι να γίνει τριφτό. Προσθέστε τον κρόκο του αυγού, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και δουλέψτε το μίγμα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη.
Ξεχωρίστε 200 gr από την ζύμη. Προσθέστε το κακάο κοσκινισμένο και την σοκολάτα λιωμένη αλλά οχι ζεστή και αναμείξτε.
Πλάστε και τις δυο ζύμες σε μπαστούνια, καλύψτε τες με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τες να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μισή ωρίτσα τουλάχιστον, ώστε να σφίξουν. 
Ανάψτε τον φούρνο στους 170°C.
Βγάλτε την λευκή ζύμη απο το ψυγείο, κόψτε την στην μέση και ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε ένα παραλληλόγραμμο με διαστάσεις περίπου 40x10 εκ.
Βγάλτε από το ψυγείο την σοκολατένια ζύμη, κόψτε την στα δύο και πλάστε τα μπαστουνάκια σε μήκος 40 εκ.
Τοποθετήστε το σοκολατένιο μπαστουνάκι στο κέντρο του παραλληλόγραμμου, τυλίξτε το, ρολάρετε το λίγο και γυρίστε το σημείο που ενώθηκε η λευκή ζύμη από την κάτω πλευρά. Κόψτε το μπαστουνάκι ανά 4 εκ. 
Τοποθετήστε τα μπισκότα μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέστε το κάθε ένα απο επάνω με ένα πηρούνι, ώστε να σχηματιστούν οι αυλακιές. Αν κάνει πολύ ζέστη, μέχρι να φουρνίσετε τα μπισκότα τοποθετήστε τα ταψιά μέσα στο ψυγείο, για να μην απλώσουν κατά το ψήσιμο.
Φουρνίστε τα μπισκότα σε ζεστό φούρνο και αφήστε τα να ψηθούν στον αέρα για ένα τεταρτάκι, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Βγάλτε τα μπισκότα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από το ταψί.
Διατηρούνται για αρκετές ημέρες, μέσα σε στεγανό μεταλλικό κουτί για μπισκότα.



SIMIL-NASCONDINI

Nascondini, i famosi biscotti di frolla della Mulino Bianco, in versione home made! 
Buonissimi per la prima colazione, ma anche come merendina , ogni volta che ci viene un languorino ...

Dosi : per 24 biscotti
Difficoltà della ricetta : media
Ingredienti
per l'impasto di base : 300 gr farina 00,
                                          100 gr fecola o maizena,
                                          8 gr baking powder,
                                          130 gr burro freddo,
                                          150 gr zucchero a velo,
                                          1 pizzico di sale,
                                          1 cucchiaino estratto naturale di vaniglia,
                                          70 gr latte,
                                          1 tuorlo.
per l' impasto al cacao : 200 gr impasto di base,
                                             20 gr cacao amaro,
                                             25 gr cioccolato fondente.
Preparazione :
Nella bacinella della planetaria mescolate la farina con l' amido, lo zucchero, il sale ed il lievito chimico. Aggiungete il burro, freddo dal frigo, a pezzetti e lavorate con la foglia, fino a prendere un' impasto sbrisoloso. Aggiungete il latte, il tuorlo, l' estratto di vaniglia e impastate fino a ottenere un composto sodo.
Pesate 200 gr dall' impasto e aggiungete il cacao ed il cioccolato fuso ma freddo. 
Con ogni impasto formate un bastoncino, avvolgete in pellicola transparente e lasciate riposare nel frigo per mezz' oretta.
Accendete il forno a 170°C.
Estraette l' impasto chiaro dal frigo, dividete in due e col mattarello tirate in un rettangolo 40x10 cm ca.
Estraette anche l' impasto al cacao, dividete in due e formate 2 cordoncini, lugnhi 40 cm ca. 
Disponete il bastoncino sul centro del rettangolo, richiudete la frolla chiara per formate un tubolare. Girate il punto di chiusura sotto e tagliate a pezzetti da 4 cm. Con le rebbi di una forchetta formate le striature in superficie.
Disponete i biscotti disatanziati l' uno da l' altro su teglie rivestite con carta forno. Se fa troppo caldo, ponete le teglie ne frigo, fino al momento di metterle nel forno. Infornate e lasciate cuocere a modalità statico per 15 minuti ca.
Sfornate e lasciate raffreddare.
Si conservano per parecchi giorni, entro una scatola di latta, per biscotti.



2 σχόλια:

  1. καλή σας ημέρα
    το σοκολατένιο μπαστούνι βγήκε σκληρό και δεν ήταν εύκολο να δουλευτεί, αν και στο τελικό αποτέλεσμα ήταν νόστιμο και καλοψημένο. Υπάρχει κάποιο hint για να βγαινει πιο εύπλαστο
    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγαινει λιγο σκληρο λογω της σοκολατας που παγωνει. Αν την παραλειψεις η ζυμη θα ειναι μαλακη οπως του μπισκοτου!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.