ΠΑΝΚΕΪΚ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΟ
για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE
Φέτος η συμμετοχή μου στο μενού των Quanti Modi di Fare e Rifare, γίνεται με διαλείμματα, εξ΄αιτίας της δυσκολίας να βρώ τα υλικά για τις συνταγές από την ιαπωνική κουζίνα... Σήμερα όμως έχουμε συνταγή από την Νορβηγία, οπότε με πολύ χαρά συμμετέχω και πάλι.
Πρίν κανα-δυό χρόνια, ήταν πολύ δημφιλή τα κέικ σε κούπα, τα οποία φτιαχνόντουσαν σε χρόνο ρεκόρ στον μικροκυματικό. Στην ίδια φιλοσοφία η σημερινή μας συνταγή, με πανκέικ φτιαγμένα στον μικροκυματικό, μέσα σε ατομικά κουπάκια. Συνταγούλα πανεύκολη, που ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά, ότι πρέπει για ένα νόστιμο και υγιεινό πρωινό, αλλά και για το κολατσό ή όταν μας πιάνει λιγούρα για γλυκό και θέλουμε κάτι σπιτικό και ελαφρύ. Αυτά τα πανκέικ μοιάζουν πιο πολύ με ψημένη κρέμα και μπορείτε να τα απολαύσετε σκέτα, πασπαλισμένα με λίγη κανέλα ή ζάχαρη, αλλά μπορείτε και να τα εμπλουτίσετε με φρούτα, φρέσκα ή κατεψυγμένα.
Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 2 κ.σ. βούτυρο,
2 κ.σ. γάλα,
2 αυγά,
4 κ.σ. φαρίνα,
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό,
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη,
φρούτα του δάσους (προαιρετικό),
σπορέλαιο για τα φορμάκια.
Προετοιμασία :
Βάλτε το βούτυρο σε ένα μπολ και βάλτε το στον μικροκυματικό να λιώσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αναμείξτε με τον αυγογδάρη, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Αλείψτε 4 πυρίμαχα φορμάκια με λίγο σπορέλαιο. Μοιράστε το μίγμα στα φορμάκια. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (εγώ έβαλα σμέουρα), φράουλες, κεράσια ή σταγόνες σοκολάτας.
Βάλτε τα φορμάκια στον μικροκυματικό για περίπου 2 λεπτά, στα 800 W.
Σερβίρετε τα πανκέικ αμέσως!
PANCAKES IN TAZZA
per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE
Oggi, il menu dei Quanti ha una ricettina norveghese, facile e gustosa.
Qualche anno fa, il cake in tazza, cotto al microonde era una ricetta diffusissima in blog e siti di cucina. Simile assai la ricetta che prepariamo oggi, i pancake in tazza, preparati in meno di 10 minuti e con ingredienti che ci sono sempre a casa. Ottima idea per la prima colazione, ma anche per merenda o quando c'è voglia di un dolcetto veloce e non troppo calorico.
Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti : 2 cucchiai di burro,
2 cucchiai di latte,
2 uova,
4 cucchiai di farina autolievitante,
4 cucchiai di yogurt greco colato,
1 cucchiaio raso di zucchero semolato,
bacche surgelate (facoltativo),
olio di semi per le pirofile.
Preparazione :
In una ciotola ponete il burro e fate sciogliere al microonde. Aggiungete gli ingredienti restani e mescolate con le fruste, fino a prendere un composto omogeneo.
Spenellate con olio di semi 4 pirofile monoporzioni. Versate il composto. Se vi piace potete aggiungere della frutta o gocce di cioccolato.
Cuocete nel forno a microonde a 800W per 2 minuti ca., o comunque fino a solidificarsi.
Servite subito!
Buona domenica carissima Marina!
ΑπάντησηΔιαγραφήAnche quest'anno siamo giunti a giugno e con l'arrivo della stagione calda, la voglia di vacanze inizia a farsi sentire! Speriamo tanto che l'estate ormai alle porte ci regali sole e belle giornate!
Nella cucina di Quanti modi di fare e rifare si continua a spignattare tutti insieme in allegra compagnia e Cuochina, Anna e Ornella ti ringrazia per la bellissima versione dei "(Pannekake i kopp) Pancake in tazza".
Per il prossimo appuntamento, l'ultimo prima della pausa estiva, saremo nuovamente in Giappone per preparare (Oba iri butabaraniku roru) Rotolo di maiale con foglie di shiso .
Ti aspettiamo!
Cuochina
anna & ornella
Bellissima e golosa versione con le ciliegie, cara Marina! Buona domenica, un abbraccio :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήOttimi i tuoi pancake, con le ciliege poi devo essere più che buoni!
ΑπάντησηΔιαγραφήA presto!
bellissime, così decorate di rosso.. e poi sono superveloci!
ΑπάντησηΔιαγραφήI m so glad to visit this blog.This blog is really so amazing.Thanks for sharing with us.
ΑπάντησηΔιαγραφή