1

ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ // PREPARATO PER BUDINO AL CIOCCOLATO


ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Όσοι παρακολουθείτε το laboratorio, ξέρετε την μανία μου να αποφεύγω τα έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα όταν έχω την δυνατότητα να τα  παρασκευάσω μόνη μου, ώστε να μπορώ να ελέγξω όσο το δυνατόν την ποιότητα τους!
Έτσι και όταν για μια συνταγή χρειάστηκα κρέμα άνθος αραβοσίτου, προτίμησα να ετοιμάσω το μείγμα, παρά να πάω και να αγοράσω απλά ένα φακελάκι από το ράφι του σούπερ μάρκετ. Όποιος θέλει να την φτιάξει, τα υλικά είναι απλά και βρίσκονται εύκολα, ενώ δεν έχει παρά να τα αναμείξει και να τα φυλάξει σε ένα βάζο. Πιστεύω ότι είναι ωραία ιδέα, ιδιαίτερα για όσους έχουν μικρά παιδιά και φτιάχνουν συχνά κρέμα άνθος αραβοσίτου. Αν θέλετε να αποφύγετε την τεχνητή βανιλίνη, μπορείτε να την παραλείψετε και να προσθέτετε φυσικό εκχύλισμα βανίλιας όταν φτιάχνετε την κρέμα.

Δόση : 500 gr περίπου
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 80 gr corn flour,
                 100 gr κακάο άγλυκο σε σκόνη,
                 150 gr ζάχαρη άχνη,
                 150 gr γάλα άπαχο λυοφιλοποιημένο (σκόνη),
                 5 gr αλάτι ψιλό,
                 1 βανιλίνη.
Προετοιμασία :
Αναμείξτε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα στο μούλτι γιά 1 λεπτό, ώστε να διαλυθούν τυχόν σβόλοι.
Φυλάξτε το μείγμα μέσα σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι.
Για να φτιάξετε την κρέμα η αναλογία είναι 50 gr από το μείγμα για 250 ml φρέσκο γάλα; ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και αναμιγνύετε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει.



PREPARATO PER BUDINO AL CIOCCOLATO

Quelli che mi seguite, conoscete già che cerco sempre di utilizzare dei preparati fatti a casa, anzi che comprarli già pronti dallo scaffale del supermercato. Così, quando tra gli ingredienti di una ricetta mi sono imbatuta sul "preparato per budino al cioccolato", ho preferito di prepararlo a casa.
Il preparato per budino al cioccolato, viene composto da  ingredienti assai comuni e basta solo mescolare le polveri per averlo poi bello pronto per l' uso! Se non vi piace l' idea di utilizzare la vanillina, potete ommeterla e aggiungere dell' estratto naturale di vaniglia quando preparate il budino.

Dosi : 500 gr ca.
Difficoltà della ricetta : facilissima
Ingredienti : 80 gr amido di mais,
                              100 gr cacao amaro in polvere,
                              150 gr zucchero a velo,
                              150 gr latte magro in polvere,
                              5 gr sale fino,
                              1 vanillina.
Preparazione :
Mescolate tutti gli ingredienti e frullate nel cutter, per far sciogliere eventuali grumi.
Conservate il preparato in un barattolo a chiusura ermetica.
Per preparare il budino, aggiungete 50 gr di preparato a 250 ml di latte fresco, scaldate e mescolate fino a rapprendere. 




1 σχόλιο:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.