2

"ΤΡΕΛΟ ΚΕΙΚ" ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ // TORTA MATTA AL CIOCCOLATO

"ΤΡΕΛΟ ΚΕΙΚ" ΜΕ ΓΚΑΝΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αυτό το υπέροχο σοκολατένιο κέικ, είναι πράγματι τρελό το πόσο εύκολα μπορείτε να το ετοιμάσετε χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά, βούτυρο και γάλα! Τα υλικά ανακατεύονται απ' ευθείας μέσα στην φόρμα, που δεν χρειάζεται καν να βουτυρωθεί. Η πλούσια γκανάς σοκολάτας κάνει αυτό το ζουμερό κέικ που λιώνει στο στόμα, ακόμη πιο λαχταριστό!  
Δοκιμάστε στην συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει η αγαπημένη σας! 
Για vegan παραλλαγή, χρησιμοποιήστε φυτική κρέμα για την γκανάς.
 
Δόση : για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά
για το κέικ : 200 gr αλεύρι γοχ.,
                       100 gr ζάχαρη,
                       30 gr κακάο άγλυκο,
                       1 κ.γ. σόδα φαγητού,
                       1/2 κ.γ. αλάτι,
                       70 gr σπορέλαιο,
                       1 κ.σ. ξύδι,
                       1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                       250 gr ζεστό νερό
για την γκανάς : 200 gr κουβερτούρα,
                               120 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.
Προετοιμασία :
Ανάψτε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
Θα χρειαστείτε μία στρογγυλή φόρμα με ανοιγόμενο τσέρκι, διαμέτρου 20 εκ. Ρίξτε μέσα στα στερεά υλικά της συνταγής : αλεύρι, ζάχαρη, κακάο, σόδα και αλάτι. Αναμείξτε. 
Δημιουργήστε στο κέντρο μία λακουβίτσα και προσθέστε τα υγρά υλικά : λάδι, ξύδι, εκχύλισμα βανίλιας και τέλος το ζεστό νερό. Αναμείξτε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Απλώστε το μέσα στην φόρμα με μία σπάτουλα και ισιώστε την επιφάνεια του.
Ψήστε για περίπου 30 λεπτά. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Ετοιμάστε την γκανάς. Κόψτε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και προσθέστε την κρέμα γάλακτος καυτή. Αναμείξτε. 
Απλώστε την γκανάς επάνω στο κέικ. Αφήστε το να σταθεί ένα δίωρο, να σταθεροποιηθεί η γκανάς. 
Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. Στην φωτό συνοδεύεται από παγωτό παρφέ με γεύση πανετόνε (δες εδώ για συνταγή).




TORTA MATTA AL CIOCCOLATO

Torta matta, perhè viene preparata senza utilizzare la planetaria e nemmeno le fruste, direttamente in teglia e senza uova, burro o latte! Gli ingredienti vengono semplicemente mescolati entro il recipiente di cottura, che non dura più di 30 minuti! La torta è buonissima, morbida, umida e si scioglie in bocca! La golosa glassa alla ganache di cioccolato esalta ulterioremente il sapore cioccolatoso!
Provate subito questa ricetta furbissima senza niente, ma speciale in tutto e sono certa che ne sarete lo stesso entusiasti, come me! 
Per una versione vegana, utilizzate la panna vegetale.

Dosi : per 8 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per la torta : 200 gr farina 00,
                         100 gr zucchero semolato,
                         30 gr cacao amaro,
                         1 cucchiaino bicarbonato,
                         1/2 cucchiaino sale,
                         70 gr olio di semi,
                         1 cucchiaio aceto,
                         1 cucchiaino estratto naturale di vaniglia,
                         250 gr acqua calda.
per la ganache : 200 gr cioccolato fondente,
                               120 gr panna a 35% grassi.
Preparazione : 
Accendete il forno a 180°C, modalità statico.
Versate le polveri della ricetta (farina, zucchero, cacao, bicarbonato e sale) in una tortiera 20 cm, a cerchio apribile. Mesacolate.
Al centro formate una fosseta e versate i liquidi : olio, aceto, vainglia e alla fine l' acqua calda. Mescolate fino a prendere un composto omgeneo. Livellate.
Infornate per 30 minuti ca. Fate la prova stecchino.
Sfronate e lasciate raffreddare.
Preparate la ganache. Sminuzzate il cioccolato fondente, ponete in una ciotola e versate la panna calda. Mescolate.
Versate la ganache sulla torta. Lasciate riposare per 2 ore. 
Tagliate la torta a quadrotti e servite.
 

 

 

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το υπέροχο blog σας! Έφτιαξα το τρελό κέϊκ και πραγματικά ήταν υπέροχο, εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια. Έβαλα μισό μισό λάδι με σπορέλαιο, διότι δεν μου αρέσει το σπορέλαιο στα γλυκά, αλλά και πάλι με ενοχλούσε. Με τι θα μπορούσα να το αντικαταστήσω; Με βούτυρο ίσως; το έχετε δοκιμάσει; τι προτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα! Αυτη η συνταγη γινεται με λαδι και οχι με βουτυρο, δεν ξερω αν θα ειχε το ιδιο αποτελεσμα αν χρησιμοποιουσες λιωμενο βουτυρο, να ειναι δηλαδη παλι σε υγρη μορφη ... Θα μπορουσες να δοκιμασεις και το πυρηνελαιο, που ειναι και αυτο προϊον ελιας και δεν εχει τοσο εντονη την γευση και το αρωμα του ελαιολαδου, παλαιοτερα το χρησιμοποιουσαν για την παρασκευη γλυκων ....

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.