0

ΠΑΤ ΜΠΡΙΖΈ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ( ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΑΛΜΥΡΗ) // PASTA BRISE AL OLIO DI OLIVA E VINO


ΠΑΤ ΜΠΡΙΖΈ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ (ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΑΛΜΥΡΗ)

Για την πατ μπριζέ (pâte brisée) έχουμε μιλήσει αναλυτικά εδώ.
Σήμερα θα δούμε μία παραλλαγή με ελαιόλαδο και κρασί, πιό ελαφριά από την κλασσική με το βούτυρο και για κάποιους πιό υγιεινή. Συνταγούλα πανεύκολη, με λίγα υλικά είναι κατάλληλη γιά βάση σε αλμυρές τάρτες, μικρές και μεγάλες, αλλά και γιά να φτιάξετε ταράλι, ιταλικά μπισκοτάκια, παρόμοια με τα δικά μας μπατόν σαλέ. 

Δόση : γιά ταψί διαμέτρου 26-28  εκ.
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 300 gr αλεύρι γοχ.
                80 gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,
                1 κοφτό κ.γ. αλάτι,
                πιπέρι μαύρο (προαιρετικό), 
                100 gr κρασί λευκό ξηρό.            
Προετοιμασία :
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι, προσθέστε το ελαιόλαδο και αναμείξτε.
Προσθέστε το αλάτι, αν θέλετε λίγο τριμμένο πιπέρι, και ενσωματώστε σταδιακά το κρασί (προτιμώτερο να είναι κρύο από το ψυγείο), μέχρι να πάρετε μία ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.
Tυλίξτε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο γιά μισή ωρίτσα (με την ξεκούραση χαλαρώνει η γλουτένη από την καταπόνηση και δεν σκληραίνει η ζύμη κατά το ψήσιμο).



PASTA BRISE AL OLIO DI OLIVA E VINO

Abbiamo già parlato dettagliatamente per la pasta brisè (vedi qui). 
Oggi prepariamo una variante con olio di oliva e vino bianco, adatta per preparazioni salate : crostate, salatini e taralli. Ricettina facilissima e veloce, un pizzico di pepe macinato la rende ancora più sfiziosa!

Dosi : per un stampo da 26 cm di diametro
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 300 gr farina 00,
                            80 olio e.v.o,
                            1 cucchiaino raso di sale,
                            pepe nero macinato (facoltativo),                     
                            100 gr vino bianco secco.
Preparazione :
In una ciotola o nella bacinella della planetaria metete la farina con l' olio e mescolate.
Aggiungete il sale, un pizzico di pepe nero macinato ed incorporate gradatamente il vino, meglio freddo dal frigo. Impastate fino a prendere un' impasto molle e non appiccicoso.
Coprite con pellicola transparente e lasciate riposare nel frigo, per mezz' oretta.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.