0

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ // INSALATA RUSSA AL TONNO


ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

Οταν είχα επιχειρήσει να φτιάξω γιά πρώτη φορά ρώσικη σαλάτα, είχα ψάξει σε ιταλικά σάϊτ και είχα δεί ότι οι ιταλοί προσθέτουν και διάφορα άλλα υλικά, που εμείς δεν τα συνηθίζουμε, όπως κοτόπουλο βρασμένο και τόνο. Ειδικά την ρωσική με τόνο, είχα σημειώσει να την φτιάξω, και να που επανέρχομαι. Είχα διαβάσει μάλιστα στο σάϊτ της La cucina italiana, ότι αυτήν την ρώσικη την έφτιαχναν στο φημισμένο κατάστημα delicatessen Peck, στο Μιλάνο, και φυσικά δεν έλειπε από τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια των μιλανέζων buongustai!

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολη
Υλικά : 100 gr καρότα,
                100 gr αρακά ψιλό,
                250 gr πατάτες,
                100 gr τόνο σε λάδι ελιάς (στραγγισμένος),
                50 gr αγγουράκια τουρσί,
                50 gr πιπεράκια τουρσί,
                30 gr κάππαρη,
                400 gr μαγιονέζα σπιτική,
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε πρώτα την μαγιονέζα με τα παστεριωμένα αυγά, με την συνταγή που έχουμε περιγράψει αναλυτικά εδώ; συνστώ να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με σπορέλαιο, ώστε να έχει πιό ελαφριά γεύση. Αφήστε την να κρυώσει πριν την χρησιμοποιήσετε.
Βάλτε τα αγγουράκια και τα πιπερακια τουρσί σε ένα σκεύος και καλύψτε τα με κρύο νερό. Αφήστε να σταθούν τουλάχιστον μία ωρίτσα, ώστε να ελαττωθεί η αψάδα τους.
Ολα τα υλικά της ρωσικής σαλάτας, πρέπει να είναι πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος. Ως μονάδα θα πάρουμε τον αρακά, το οποίο βέβαια δεν μπορούμε να κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Καθαρίστε το καρότο και την πατάτα και κόψτε τα σε ομοιόμορφα κυβάκια, στο μέγεθος του αρακά.
Βάλτε τα λαχανικά να βράσουν σε ελαφρά αλατισμένο νερό, το καθένα ξεχωριστά, επειδή κάθε είδος χειάζεται διαφορετικό χρόνο, μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλα να παραμείνουν τραγανά. Στραγγίστε τα όλα καλά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Στραγγίστε τα αγγουράκια και τα πιπεράκια και κόψτε τα και αυτά στο μέγεθος των υπολοίπων.
Στραγγίστε τον τόνο από το λάδι του και κόψτε τον και αυτόν σε κυβάκια.
Βάλτε μέσα σε ένα μπωλ τα λαχανικά, τα τουρσιά, την κάππαρη και τον τόνο. Προσθέστε την μαγιονέζα και αναμείξτε. Δοκιμάστε στο αλάτι.
Αφήστε την ρωσική να σταθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Διατηρείται στο ψυγείο έως 4-5 μέρες. Φροντίστε να είναι κλεισμένη σε αεροστεγές σκεύος ή καλύψτε την με διάφανη μεμβράνη σε επαφή με την επιφάνεια της, ώστε να μην ξεραθεί και δημιουργήσει κρούστα.



INSALATA RUSSA AL TONNO

Quando cercavo per la ricetta dell' insalata russa, mi ero imbattuta su questa variante al tonno. Secondo il sito La Cucina Italiana, questa era la famosa insalata russa del Peck mialnese, che certo non mancava dai banchetti natalizi dei meneghini buongustai ...

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 100 gr di carota,
                            100 gr di piselli,
                            250 gr di patate,
                            100 gr tonno all' olio di oliva (scolato),
                            50 gr di cetriolini sottacetto,
                            50 gr peperoni sottaceto,
                            30 gr capperi,
                            400 gr di maionese fatta a casa,
                            sale.
Preparazione :
Prima di tutto preparate la maionese. Io preferisco la ricetta di Montersino con le uova pastorizzate (qui). Lasciate raffreddare completamente prima di utilizzarla.
Ponete i sottaceto (cetriolini, peperoni e capperi) in un recipiente e coprite con acqua dal rubinetto. Lasciate riposare per un' oretta per togliere la troppa asprezza.
Tutte le verdure devono essere più o meno alla stessa grandezza, quindi prendiamo come unità i piselli, che certo non possiamo sminuzzare ulterioremente.
Pelate le patate e le carote e tagliate a dadini, alla grandezza dei piselli.
Fate cuocere le verdure in acqua leggermente salata, separatamente, siccome ognuna ha i tempi di cottura diversi, fino ad intenerire ma restare pure croccanti. Scolate molto bene e lasciate raffreddare.
Scolate i sottaceto ed eccetto i capperi, tagliate pure a cubetti.
Mescolate le verdure lessate con i sottaceto e la maionese. Regolate di sale.
Ponete l' insalata russa nel frigo per almeno 1 oretta, per insaporirsi.
Si conserva nel frigo per 4-5 giorni, coperta con pellicolla transaprente a contatto con la sua superficie, per evitare di formare la crosta.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.