0

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΥΔΑ // GELATO AL COCCO

 

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΥΔΑ

Παγωτό καρύδα ή ινδοκάρυδο, μια γεύση που έλλειπε από τις συνταγές μας και που μας αρέσει ιδιαίτερα. 
Συνταγούλα πολύ εύκολη, με λίγα υλικά. Χρησιμοποίησα την κρέμα καρύδας, που είναι πιο πηχτή, και όχι το γάλα καρύδας. Αν δεν έχετε δεξτρόζη, αντικαταστήστε την με ζάχαρη. Αν δεν έχετε batida de coco, μπορείτε να βάλετε 30 ml ρούμι ή και να παραλείψετε τελείως το υλικό.

Δόση : περίπου 700 παγωτό 
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 400 ml κρέμα καρύδας,
                100 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                20 gr δεξτρόζη,
                200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
                50 ml Batida de coco.
για το σερβίρισμα : ινδοκάρυδο τριμμένο.
Προετοιμασία :
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα καρύδας μαζί με την ζάχαρη και την δεξτρόζη. Βάλτε το στην φωτιά και αναμείξτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη; μην το αφήσετε να βράσει! Κατεβάστε το κατσαρολάκι απο την φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέστε και το batida de coco. Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη.
Ετοιμάστε την παγωτομηχανή. Φέτος αγόρασα μια παγωτομηχανή με αυτόνομη ψύξη και είμαι ενθουσιασμένη! κατ' αρχήν έχει απελευθερωθεί η κατάψυξη, όπου όλο το καλοκαίρι υπήρχε εγκατεστημένος ο κάδος την παγωτομηχανής, για να είναι έτοιμος για παρασκευές. Δεύτερον έχει πολύ καλύτερη ψύξη και δεν παγώνουν τα υλικά στα τοιχώματα.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι. Προσθέστε την στο μείγμα με την κρέμα καρύδας και αναμείξτε.
Ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή και απλά περιμένετε μέχρι να ετοιμαστεί το παγωτό!
Σερβίρετε με τριμμένο ινδοκάρυδο. 
 



GELATO AL COCCO

Il gelato al cocco era una ricetta che mancava dalla nostra serie "gelato fatto a casa".
Ricettina facile e gustosa. Ho utilizzato la crema di cocco, che è più densa e non il latte di cocco. Se non disponete il destrosio sostituitelo con zucchero. Se preparate il gelato per i bambini, potete omettere il batida de coco.

Dosi : 700 ml
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 400 ml crema di cocco,
                            100 gr zucchero semolato,
                            20 gr destrosio,
                            200 ml panna a 35% grassi,
                            50 ml Batida de coco.
per la finitura : cocco rapè.
Preparazione : 
In un pentolino scaldato la crema di cocco con lo zucchero ed il destrosio. Senza lasciare bollire, mescolate fino a sciogliersi lo zucchero, ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare. Aggiungete il batida de coco e mescolate. Ponete nel freezer per una mezz' oretta.
Preparate la gelatiera. Poco tempo fa ho acquistato la gelatiera autorefrigerante, e sono molto contenta! 
Semi-montate la panna fredda, aggiungetela al composto del cocco e mescolate.
Versate il composto nella gelatiera e lasciate mantecare. 
Servite il gelato cosparso con cocco rapè. 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.