ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Το κέϊκ με τα γεμιστά μπισκότα είναι μία ιδέα που κυκλοφόρησε αρκετά στο ίντερνετ. Συνήθως προτιμούν τα μπισκότα Oreo, τα οποία εδώ που τα λέμε γενικώς "παίζουν" πολύ στις συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Το κέϊκ αυτό το έφτιαξα μία μέρα που ήθελα να ετοιμάσω κάτι γλυκό χωρίς πολλές διαδικασίες, αλλά να μην είναι και η γιαουρτόπιτα που φτιάχνω συνήθως. Στο ντουλάπι μου βρήκα μόνο μίνι γεμιστά μπισκότα και τα χρησιμοποίησα.
Δόση : για 6-8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά : 4 αυγά μεγάλα,
175 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
250 gr γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο,
75 ml σησαμέλαιο,
1 σφηνάκι (30 ml) λικέρ λιμοντσέλλο σπιτικό,
200 gr αλεύρι γοχ.,
150 gr άμυλο καλαμποκιού (corn flour, νισεστέ),
15 gr χημική μαγιά (ή baking powder),
1 πρέζα αλάτι,
1 σακκουλάκι (180 gr) μπισκότα γεμιστά μίνι.
για το σερβίρισμα : ζάχαρη άχνη.
Προετοιμασία :
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπήστε τα ασπράδια με την μισή ποσότητα ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, να ασπρίσουν. Προσθέστε το σησαμέλαιο (αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλιέλαιο), το γιαούρτι και το λιμοντσέλλο και χτυπήστε το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Κοσκινήστε το αλεύρι με το άμυλο και την χημική μαγιά. Προσθέστε τα στο μίγμα και αναμείξτε με μια μαρίζ. Προσθέστε την μαρέγκα σταδιακά, αναμιγνύντας με την σπάτουλα απαλά και με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Προσθέστε και τα μπισκότα χωρίς να τα σπάσετε.
Αλείψτε με λάδι μία φόρμα για κέϊκ με διάμετρο περίπου 24 εκ. Ρίξτε μέσα το μίγμα και ισιώστε την επιφάνεια του.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C στις αντιστάσεις, γιά περίπου 1 ώρα. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Οταν κρυώσει το κέϊκ, ξεφορμάρετε και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
TORTA ALLO YOGURT CON BISCOTTI MINI FARCITI
La torta con biscotti farciti è una idea che ha circolato parecchio all' internet. Di solito preferiscono i biscotti Oreo.
Volendo variare la solita torta per la prima colazione, e avendo a casa una confezione di biscotti farciti di formato mini, ho pensato di provare con questi....
Dosi : per 6-8 persone
Difficoltà : media
Ingredienti : 4 uova grandi,
175 gr zucchero semolato,
250 gr yogurt greco tradizionale da latte di pecora,
75 ml olio di semi di sesamo,
1 biccherino (30 ml) limoncello fatto a casa,
200 gr farina 00,
150 gr maizena,
15 gr lievito chimico autoprodotto,
1 pizzico di sale,
1 confezione (180 gr) di biscotti farciti formato mini.
per la finitura : zucchero a velo
Preparazione :
Separate gli albumi dai tuorli.
Montate gli albumi con metà dello zucchero a neve ferma.
Sbattete i tuorli con il resto dello zucchero, fino a prendere una crema gonfia. Aggiungete l' olio (se non vi piace l' olio di semi di sesamo potete utilizzare quello di girasole), lo yogurt ed il limoncello e sbattete fino a prendere un composo liscio. Settacciate la farina con la maizena ed il lievito. Aggiungete al composto e mescolate con una spatola. Incorporate anche la meringa con movimenti dal basso verso l' alto. Aggiungete i biscotti senza spezzarli.
Spenellate d' olio una tortiera di 24 cm di diametro. Versate il composto e livellate.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, e fate cuocere per ca. 1 ora. Fate la prova stecchino.
Sformate quando sarà rafferddato e cospargete di zucchero a velo.
Νοστιμότατο πρέπει να είναι... μου άρεσε η ιδέα! Εγώ έχω κάνει μόνον με απλά μπισκότα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Μαρίνα και καλή εβδομάδα!
Καλο μηνα Κικη μου, εστω και καθστερημενα!
ΔιαγραφήΤα μπισκοτα ειναι μια ωραια ιδεα για να αλλαξεις λιγο ενα κατα τα αλλα συνηθισμενο κεϊκ.
Φιλια!