ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ
Μια απλουστατη συνταγη, που ετοιμαζεται μεσα σε 20 λεπτα! Ελαχιστα υλικα αλλα εκλεκτα, για ενα πιατο γευστικο και χορταστικο. Καθως ειναι πλουσιο σε θερμιδες, ταιριαζει περισσοτερο στον χειμωνα.
Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 400 gr σπαγκετι,
250 gr μασκαρπονε,
1 κ.σ. ελαιολαδο,
200 gr μπεϊκον σε φετες,
φρεσκοτριμμενο πιπερι,
αλατι.
για το σερβιρισμα : τριμμενη παρμεζανα.
Προετοιμασια :
Βαλτε τα σπαγκετι να βρασουν, αυστηρα αλ ντεντε, μεσα σε αφθονο αλατισμενο νερο.
Ταυτοχρονα κοψτε το μπεϊκον σε λωριδες 1εκ. Βαλτε το λαδι μεσα σε ενα ευρυχωρο τηγανι και σωταρετε το μπεϊκον μεχρι να ροδισει ελαφρα (μην το τσιγαρισετε πολυ, γιατι θα γινει σαν ... σολα!).
Παραλληλα, παρτε ενα φλυτζανι απο το νερο οπου βραζουν τα μακαρονια, προσθεστε το μασκαρπονε, 2-3 τσιμπιες αλατι, φρεσκοτριμμενο πιπερακι και χτυπηστε με το συρμα, μεχρι να γινει ομοιογενες.
Σουρωστε τα μακαρονια και ριξτε τα μεσα στο τηγανι με το μπεϊκον. Αν το τηγανι σας ειναι αρκετα ευρυχωρο, προσθεστε και το μασκαρπονε, ανακατεψτε καλα και ειστε ετοιμοι για το σερβιρισμα! Στην αντιθετη περιπτωση, ξαναβαλτε τα μακαρονια μαζι με το μπεϊκον στην κατσαρολα και προσθεστε εκει το μασκαρπονε.
Σερβιρετε αμεσως με μπολικη τριμμενη πραγματικη παρμεζανα.
SPAGHETTI AL MASCARPONE E PANCETTA
Una ricetta veramente semplice e veloce! Gli ingredienti pochi ma saporiti ed il risultato un piatto goloso e sostanzioso. Siccome è ricco di calorie, è piuttosto adatto per la stagione fredda.
Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 400 gr spaghetti,
250gr mascarpone,
1 cucchiaio di olio extravergine di oliva,
200 gr di pancetta a fettine,
pepe macinato,
sale.
per servire : parmigiano grattugiato.
Preparazione :
Fate lessare i spaghetti al dente, in abbondante acqua salata.
Nel frattempo, tagliate la pancetta a strisce di 1cm. Versate l'olio in un tegame capiente e fate rosolare la pancetta.
Stemperate il mascarpone in una tazza di brodo di cottura dei spaghetti e aggiungete pepe macinato e qualche pizzico di sale. Scolate i spaghetti, versateli nel tegame e saltate. Se il tegame è capiente abbastanza, aggiungete anche il composto al mascarpone, mescolate e la spaghettata è pronta. In caso contrario, versate i spaghetti con la pancetta nella pentola e aggiungete il composto al mascarpone.
Servite immediatamente con abbondante parmigiano grattugiato.