ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ // INSALATA DI MAIS ALLA MESSICANA


ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι το καλαμπόκι θα ταίριαζε τόσο πολύ με την μαγιονέζα και το λάιμ! Φανταστική σαλάτα καλαμποκιού, απο την Tex-Mex κουζίνα! Αν δεν συμπαθήτε τον κόλιαντρο, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με βασιλικό.
Δεν λείπει πλέον ποτέ από τα μεξικάνικα μενού μας, μαζί με το γκουακαμόλε! Σερβίρετε την ως σαλάτα, ως συνοδευτικό αλλά και ως γέμιση σε τάκος, μπουρίτος ή εντσιλάδας! 

Δόση : για 2 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 250 gr βρασμένο καλαμπόκι,
                100 gr μαγιονέζα,
                1 μοσχολέμονο (λαϊμ),
                2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιαντρου,
                1/2 κ.γ. πράσινο μπούκοβο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, κατεψυγμένο ή έτοιμο βρασμένο καλαμπόκι. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο ή κατεψυγμένο, βράστε το μέχρι να μαλακώσει και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε το καλαμπόκι σε ένα σουρωτήρι και αφήστε το να στραγγίσει καλά.
Βάλτε το έπειτα σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι, την μαγιονέζα, τον χυμό απο το λάιμ, το μπούκοβο και τον κόλιαντρο και αναμείξτε. Βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το να μαριναριστεί τουλάχιστον μισή ωρίτσα.




INSALATA DI MAIS ALLA MESSICANA

Non avevo mai immaginato che il mais condito con maionese e succo di limetta, sarebbe tanto buono! Questa insalata l' ho adorata ed insieme al guacamole non manca mai dai nostri menu messicani! 
Se non vi piace il coriandolo, potete sostituirlo con il basilico.

Dosi : per 2 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 250 gr mais cotto,
                            100 gr maionese,
                            1 limetta,
                            2 cucchiai foglie fresche di coriandolo,
                            1/2 cucchiaino fiocchi di peperoncino verde (piccante),
                            sale qb.
Preparazione :
Potete utilizzare del mais fresco, surgelato o pronto cotto al vapore (in scatola). Certo, de utilizzate il fresco o surgelato, fatelo lessare in acqua salata fino ad intenerire e lasciate raffreddare. Ponete il mais in un colapasta e lasciate sgocciolare. 
Trasferitelo poi in una ciotola, aggiungete sale q.b., la maionese, il succo della limetta, i fiocchi di peperoncino verde, il coriandolo e mescolate. Ponete nel frigo e lasciate riposare per almeno mezz' oretta. 
Servitelo poi come insalata o utilizzatelo per farcire, tacos, burritos o chimichangas. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.