ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ BLONDIES! // BLONDIES, LA RICETTA MIGLIORE!

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ BLONDIES!

Λιγότερο γνωστά από τα μπράουνις, τα μπλόντις δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές απο αυτά, παρά στο είδος της σοκολάτας που χρησιμοποιείται στην συνταγή. Έτσι τα ξανθά μπλόντις παρασκευάζονται με λευκή σοκολάτα, ενώ τα καστανά μπράουνις με την κλασσική σκουρόχρωμη κουβερτούρα ...
Τα μπλόντις έγιναν λίγο πιό γνωστά, χάρη στον γνωστό σεφ Gordon Ramsay, όταν παρουσίασε μία δικιά του παραλλαγή της συνταγής (δες εδώ).  
Προτίμησα να ακολουθήσω μια συνταγή που βρήκα εδώ, και ομολογώ ότι με προσέλκυσε ο ισχυρισμός ότι είναι η καλύτερη όλων! Δεν ξέρω αν είναι όντως η καλυτερότερη, πάντως είναι πράγματι πολύ ωραία! Χρησιμοποίησα 3 είδη ζάχαρης, προσθέτοντας και την λεγόμενη μαύρη, υγρή ζάχαρη (Muscovado), η οποία δίνει πολύ πιο ωραία αρώματα και κάνει το γλυκό πιο μαστιχωτό. Το βούτυρο στην συνταγή μπαίνει λιωμένο, για να δώσει πλούσια, βουτυρένια γεύση και άρωμα. Επειδή δεν είχα σταγόνες λευκής σοκολάτας, χρησιμοποίησα λευκή κουβερτούρα την οποία ψιλόκοψα με ένα μαχαίρι. 
Στα μπλόντις ταιριάζουν τα φρουτένια αρώματα, έτσι, μπορείτε αντί για τα καρύδια να βάλετε σταφίδες, αποξηραμένα μύρτιλλα, φράουλες ή φρούτα του δάσους. 
Αν θέλετε να απολαύσετε τα μπλόντις με μία μπάλα παγωτό, προτιμήστε παγωτό σοκολάτα, δηλαδή το αντίθετο από τα μπράουνις, που τα σερβίρουμε συνήθως με παγωτό κρέμα.
 
Δόση : 15 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 225 gr βούτυρο λιωμένο,
                100 gr μαύρη ζάχαρη muscovado,
                150 gr καστανή ζάχαρη demerara,
                100 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                2 μεγάλα αυγά,
                1 κρόκο αυγού,
                1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                280 gr αλεύρι γοχ.
                10 gr άμυλο (corn flour),
                5 gr baking powder
                7 gr αλάτι,
                120 gr λευκή κουβερτούρα,
                120 gr καρύδια. 
Προετοιμασία :
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και τα καρύδια. 
Χτυπήστε το βούτυρο με τις ζάχαρες, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε το εκχύλισμα της βανίλιας και έπειτα ένα ένα τα αυγά και τον κρόκο. 
Αναμείξτε το αλεύρι με το άμυλο, το baking και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα των στερεών σταδιακά στο μείγμα των υγρών και αναμείξτε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Ενσωματώστε τέλος την κουβερτούρα και τα καρύδια.
Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι με διαστάσεις  33x23 εκ. Ρίξτε μέσα το μείγμα και ισιώστε την επιφάνεια του. 
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου μισή ωρίτσα. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Κόψτε τα μπλόντις σε κομμάτι και σερβίρετε. 
Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες.
Μπορείτε να τα καταψύξετε.

 
 

BLONDIES, LA RICETTA MIGLIORE! 

Blondies, i biondini, dolcetti molto simili ai più famosi brownies! La differenza sostanziale tra loro due, sta nell' utilizzo del cioccolato bianco, che va a sostituire quello fondente. 
Dolcetto americano anche questo, diventato particolarmente famoso, dopo la presentazione della ricetta rivisitata dal famoso chef Gordon Ramsay (vedi qui).
Intanto ho preferito assaggiare la ricetta che ho trovato qui, che si vanta di essere la migliore al mondo! Non so se è la migliore, ma il fatto è che veramente è molto buona! Ho aggiunto anche dello zucchero di canna muscovado, anche se ha dato un colorito più scuro, ma mi piacciono gli aromi che dà questo tipo di zucchero, ed il fatto che fa l' impasto più "chewi"! Ancora, nel posto delle gocce di cioccolato, ho messo il cioccolato bianco tritato piuttosto grossolanamente. 
Nel posto delle noci, potete utilizzare anche altro tipo di frutta secca, come uvetta, mirtilli, o altri frutti di bosco. 
Se volete servire i blondies con gelato, scegliete un gelato al cioccolato, fate cioè il contrario ai brownies, che di solito vengono serviti tiepidi con il gelato alla crema. 

Dosi : per 15 blondies
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 225 gr burro fuso,
                            100 gr zucchero di canna muscovado,
                            150 gr zucchero di canna demerara,
                            100 gr zucchero semolato,
                            2 uova grandi,
                            1 tuorlo,
                            1 cucchiaino estratto naturale di vaniglia,
                            280 gr farina 00,
                            10 gr amido (maizena),
                            5 gr baking powder lievito per dolci, 
                            7 gr sale,
                            120 gr cioccolato fondente bianco,
                            120 gr noci.
Preparazione : 
Con un coltello affilato, tritate il cioccolato e le noci. 
Montate il burro con gli zuccheri, fino a prendere una crema. Continuando a sbattere il composto, aggiungete l' estratto di vaniglia, e uno alla volta, le uova ed il tuorlo. 
In una ciotola mescolate le polveri : la farina, l' amido, il baking and il sale. Aggiungeteli al composto dei liquidi a 3 riprese, mescolando con una spatola.
Incorporate al composto anche il cioccolato tritato e le noci.
Foderate con carta antiaderente una pirofila alle dimensioni 33x23 cm. Versate il composto blondies e livellate. 
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 30 minuti ca. Fate la prova stecchino. 
Sfornate e lasciate raffreddare.
Tagliate a quadretti e servite.  
Si conservano a temperatura ambiente per 3-4 giorni.
Potete anche congelarli (da cotti).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.