ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΜΕΞΙΚΑΝΑ // SPAGHETTI CON FAHITAS DI POLLO

 

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΜΕΞΙΚΑΝΑ

Μια μακαρονάδα με γεύση από μεξικάνικη κουζίνα! Εύκολη, γρήγορη, πλούσια σε γεύση και αρώματα, ο,τι πρέπει για καλοκαιρινό πιάτο! 
Η συνταγή είναι από εδώ, με δικές μου μετατροπές. 
*Ανάμεσα στα υλικά αναφέρεται και το half-and-half, το οποίο είναι ένα γαλακτοκομικό που υπάρχει έτοιμο στο εξωτερικό, αποτελείται από κρέμα γάλακτος και γάλα σε ίσα μέρη και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (10,5 – 12%). Επειδή στην Ελλάδα είναι λίγο απίθανο να το βρείτε, θα το αντικαταστήσετε με μείγμα 50% κρέμα γάλακτος light και 50% γάλα (για την συνταγή μας θα βάλουμε 100 ml κρέμα γάλακτος και 100 ml γάλα). 
Αν σας αρέσει το καυτερό, μπορείτε να προσθέσετε στην σάλτσα και 1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγο μπούκοβο.
 
Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 400 gr σπαγκέτι,
                500 gr φιλετάκια μπούτι κοτόπουλο,
                4 κ.σ. ελαιόλαδο,
                1 μεγάλο κρεμμύδι,
                1 σκελίδα σκόρδο,
                1 κόκκινη πιπεριά,
                1 κίτρινη πιπεριά,
                1 καυτερό πιπεράκι (προεραιτικό),
                1 κ.σ. πάπρικα,
                1 κ.γ. γεμάτο κύμινο,
                1/2 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο,
                1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο,
                1 κ.σ. ρίγανη,
                500 ml πασάτα ντομάτας,
                200 ml half-and-half*,
                αλάτι,
                200 gr τυρί τσένταρ τριμμένο,
                φρέσκο κόλιαντρο για το σερβίρισμα. 
Προετοιμασία :
Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, όπως κάνουμε στις φαχίτας.
Ψιλοκόψτε κρεμμύδι και σκόρδο.
Καθαρίστε τις πιπεριές από σπόρια και κοτσάνι και κόψτε ζυλιέν (μπαστουνάκια).
Μέσα σε ευρύχωρο τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά, εκτός της ρίγανης και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέστε και τι πιπεριές και το καυτερό πιπεράκι, και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Αλατίστε.
Προσθέστε την ντομάτα, την κρέμα γάλακτος με το γάλα και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να συμπυκνωθεί ελαφρά ο ζωμός. Προς το τέλος προσθέστε και την ρίγανη.
Παράλληλα βράστε τα σπαγκέτι (δες εδώ πως γίνεται) αυστηρά αλ ντέντε. Μόλις είναι έτοιμα, με μία λαβίδα ή πιρούνα, χωρίς να τα στραγγίσετε πολύ, μεταφέρετε τα μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα. Προσθέστε το τυρί και αναμείξτε.
Σερβίρετε αμέσως με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο.



 

SPAGHETTI CON FAHITAS DI POLLO

Spaghettata Tex-Mex con fahitas di pollo. 
Ricettina facile e veloce, ricca di sapore e profumi di cucina messicana.
La ricetta l' ho trovata qui e l' ho preparata con alcune modifiche. 
*Tra gli ingredienti della ricetta troverete anche il half-and-half, che è un latticino composto da latte e panna in quantità uguali, che contiene pochissimi grassi (10,5 – 12%). Se non lo trovate già pronto, potete prepararlo a casa, mescolando 50% di latte e 50% di panna da cucina light. Se vi piacciono i sapori piccanti, potete aggiungere al sugo un peperoncino piccante.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 400 gr spaghetti,
                            500 gr filetti di cosce di pollo,
                            4 cuchiaio olio e.v.o.,
                            1 cipolla grande,
                            1 spicchio d' aglio,
                            1 peperone rosso,
                            1 peperone giallo,
                            1 peperoncino piccante (facoltativo),
                            1 cucchiaio paprica,
                            1 cucchiaino colmo cumino macinato,
                            1/2 cucchiaino coriandolo macinato,
                            1/2 cucchiaino pepe nero macinato,
                            1 cucchiaio origano,
                            500 ml passata di pomodoro,
                            200 gr half-and-half*,
                            sale qb.,
                            200 gr formaggio cheddar grattugiato,
                            foglie di coriandolo fresco per la finitura.
Preparazione : 
Tagliate il pollo a striscioline, come si fa per preparare le fahitas (vedi qui). 
Tritate finemente la cipolla e l' aglio.
Lavate e mondate i peperoni, eliminate picciolo, semi e filamenti e tagliate a listarelle.
Scaldate l' olio entro una padella capiente e saltate la cipolla insieme all' aglio. Aggiungete il pollo, le spezie eccetto l' origano, e fate rosolare. Aggiungete i peperoni ed il peperoncino piccante, e lasciate cuocere per un paio di minuti (aggiungendo i peperoni per ultimi risulteranno croccanti e non stracotti). Salate.
Aggiungete la passata di pomodoro, la panna stemperata con il latte e lasciate cuocere a fuoco dolce, fino a restringere il sugo. A fine cottura aggiungete anche l' origano. 
Nel fratempo fate cuocere la pasta al dente. Quando sarà pronta con una pinzetta trasferite gli spagghetti nella padella. Aggiungete il formaggio grattugiato e mescolate.
Servite subito con una manciata di folie di coriandolo tritate.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.