ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΓΚΟ // BURRITOS CON MAIALE SPEZIATO E MANGO

 
ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΓΚΟ

Πικάντικες μπουκίτσες από τρυφερό χοιρινό, τυλιγμένες μέσα σε τορτίγια μαζί με πράσινη πιπεριά και κομματάκια μάνγκο. 
Το μάνγκο στην συνταγή με προβλημάτισε λίγο, γιατί ο Δ. δεν συμπαθεί τα φρούτα και τις γλυκόξινες γεύσεις στο φαγητό. Εδώ όμως ταίριασε υπέροχα με το καυτερό χοιρινό, ενώ η sour cream πρόσθεσε έξτρα δροσιά στο πιάτο! Επίσης πολύ ωραία ταιριάζει και η κλασσική γκουακαμόλε (συνταγή εδώ)
Καθώς δεν είναι εύκολο να βρώ sour cream, κατέφυγα στο υποκατάστατο της, που ετοιμάζω με την πολύ ωραία συνταγούλα που έμαθα από την φίλη μου την Ρούλα, και που σας την παραθέτω για να την δοκιμάσετε και εσείς!  

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά
για το χοιρινό : 1 kg χοιρινό καρέ χωρίς κόκκαλο,
                             4 κ.σ. σπορέλαιο,
                             1 κρεμμύδι,
                             1 σκελίδα σκόρδο,
                             1 κ.γ. κύμινο,
                             1 κ.γ. κοφτό μαύρο πιπέρι,
                             2 κ.γ. κόλιαντρο,
                             2 κ.γ. πάπρικα,
                             2 κ.γ. πράσινο μπούκοβο,
                             1 κ.γ. κοφτό μπαχάρι,
                             1 κ.γ. ρίγανη,
                             1 κ.γ. αλάτι,
                             3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι.
απομίμηση sour cream : 6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό,
                                              4 κ.γ. μαγιονέζα,
                                              1 κ.σ. χυμό λεμονιού. 
για το σερβίρισμα : 6 τορτίγιες,
                                    1 πράσινη πιπεριά,
                                    1 μάνγκο,
                                    μαρούλι,
                                    βαλεριάνα (προαιρετικό),
                                    sour cream.
Προετοιμασία : 
Κόψτε το κρέας σε λεπτές λωρίδες. Βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε όλα τα μπαχαρικά, το σκόρδο λιωμένο στην πρέσα  και 1 κ.σ. λάδι, αναμείξτε και αφήστε το να μαριναριστεί ένα δίωρο.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέστε το κρέας και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατίστε. Προσθέστε το στραγγιστό γιαούρτι ή αν έχετε sour cream, αφήστε να πάρει μια βράση και κατεβάστε το από την φωτιά.
Ετοιμάστε την απομίμηση sour cream : αναμείξτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ.
Καθαρίστε την πιπεριά και κόψτε την σε κυβάκια. 
Πλύνετε το μάνγκο, αφαιρέστε πρώτα το κουκούτσι, έπειτα την φλούδα και κόψτε την σάρκα του επίσης σε κυβάκια. 
Ζεστάνετε τις τορτίγιες στον μικροκυματικό. 
Πάρτε μια τορτίγια, βάλτε στο κέντρο 3 κ.σ. πικάντικο χοιρινό, λίγη πιπεριά, λίγο μάνγκο, μαρούλι και την απομίμηση sour cream. Διπλώστε την τορτίγια και σερβίρετε. 


BURRITOS CON MAIALE SPEZIATO E MANGO

Abbiamo già assaggiato i burritos con il pollo ed il manzo, e cercando di variare la farcitura, oggi abbiamo utilizzato il maiale, marinato in un mix di spezie, piccante abbastanza. Il frutto si abbina benissimo con il maiale, e se non disponete il mango, potete utilizzare la pesca o l' ananas. 
Siccome non è molto facile trovare la panna acida in Grecia, ho preparato il suo sostituto con una ricettina facile, che ho imparato dalla mia amica e collega Roula! Potete condire i burritos anche con il guacamole classico.

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per il maiale speziato : 1 kg di lonza di maiale,
                                           4 cucchiai olio di semi,
                                           1 cipolla,
                                           1 spicchio d' aglio,
                                           1 cucchiaino cumino macinato,
                                           1 cucchiaino raso pepe nero macinato,
                                           2 cucchiaini coriandolo macinato,
                                           2 cucchiaini paprica,
                                           2 cucchiaini fiocchi di peperoni verdi piccanti,
                                           1 cucchiaino raso di pimento macinato,
                                           1 cucchiaino origano,
                                           1 cucchiaino sale,
                                           3 cucchiai yogurt greco colato.
finta panna acida : 6 cucchiai yogurt greco colato,
                                     4 cucchiaini maionese,
                                     1 cucchiaio succo di limone. 
per la finitura : 6 tortillas,
                            1 peperone verde,
                            1 mango,
                            lattuga,
                            valerianella (facoltativo),
                            panna acida.
Preparazione : 
Iniziate con la marinatura della carne. Tagliate la carne a listarelle, aggiungete tutte le spezie, l' aglio passato dallo spremiaglio e 1 cucchiaio d' olio di semi; mescolate e lasciate riposare per un paio d' ore. 
Tritate finemente la cipolla.
In un padella capiente saltate la cipolla. Aggiungete la carne e fate rosolare. Salate. Aggiungete lo yogurt o in alternativa della panna acida, lasciate cuocere un paio di minuti e ritirate dal fuoco.  
Per preparare la finta panna acida semplicemente mescolate lo yogurt con la maionese ed il succo di limone.
Eliminate il picciolo, i semi e i filamenti dal peperone e tagliate a cubetti.
Lavate il mango, eliminate il nocciolo, sbucciate e tagliate a cubetti.
Fate scaldare le tortillas al microonde o in una padella.
Sul centro di ogni tortilla disponete 3 cucchiai abbondanti di maiale speziato, 1 cucchiaio di peperone verde, 1 cucchiaio di mango, lattuga e la finta panna acida a piacere. Arrotolate e servite subito.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.