ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ // SPEZZATTINO CON CIPOLLE E FINOCCHIO


ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΦΙΝΟΚΙΟ

Αγαπημένο πιάτο η χοιρινή τηγανιά, από αυτά που γίνονται γρήγορα και είναι και πολύ νόστιμα.
Σήμερα την γλυκάναμε με κρεμμύδια και την νοστιμίσαμε με φινόκιο! Βάλαμε δίπλα και βρασμένες πατατούλες, γαρνιρισμένες με καλό ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και σκόρδο, έτσι απλά και γρήγορα φτιάξαμε ένα ονειρεμένο γεύμα!

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 1 kgr τηγανιά χοιρινή,
                2 κρεμμύδια κίτρινα,
                1 ρίζα φινόκιο,      
                5 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                1 κ.γ. ζάχαρη,
                1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο,
                1 κ.γ. κόλιαντρο,
                4 κ.σ. μηλόξιδο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το φινόκιο.
Μέσα σε ένα ευρύχωρο βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το φινόκιο. Προσθέστε την ζάχαρη, το πιπέρι και το κόλιαντρο. Προσθέστε το κρέας και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να στεγνώνει.
Σβήστε με το μηλόξιδο, περιμένετε ένα λεπτό να εξατμιστεί, προσθέστε 1 φλ. ζεστό νερό και αλατίστε. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για περίπου μισή ωρίτσα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρέστε το καπάκι, δυναμώστε την φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
Σερβίρετε την τηγανιά ζεστή.



SPEZZATTINO CON CIPOLLE E FINOCCHIO

Lo spezzattino di maiale è un piatto veloce che mi piace cucinare spesso ... 
Oggi ho preparato una variante con cipolle e fioncchio. Ho accompagnato con patate lessate, condite con olio evo e un mix di prezzemolo e aglio, tritati finemente.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 1 kgr spezzattino di maiale,
                            2 cipolle gialle,
                            1 finocchio,
                            5 cucchiai olio e.v.o.,
                            1 cucchiaino zucchero,
                            1/2 cucchiaino pepe nero macinato al momento,
                            1 cucchiaino coriandolo macinato,
                            4 cucchiai aceto di mele,
                            sale qb.
Preparazione : 
Tritate finemente le cipolle ed il finocchio.
Versate l' olio in una padella capiente e saltate le cipolle con il finocchio. Aggiungete lo zucchero, il pepe ed il coriandolo. Aggiungete la carne e saltate senza lasciare prendere colore. 
Sfumate con l' aceto, lasciate 1 minuto evaporare, aggiungete 1 tazza acqua calda e salate a piacere. Coprite il tegame e lasciate cuocere su fuoco dolce per mezz' oretta, fino che la carne diventi tenera.
Scoprite il tegame e ravvivate il fuoco. Lasciate cuocere per qualche minuto fino a restare con il suo olio.
Servite lo spezzattino caldo.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.