ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ // POLPETTE DI CARNE MACINATA E SALCICCIA


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

Ζουμερά, υπέροχα κεφτεδάκια με άρωμα και γεύση από χωριάτικο λουκάνικο!
Μπορείτε να τα ετοιμάσετε και για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης!

Δόση : περίπου 20 κεφτεδάκια
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος,
                1 λουκάνικο χωριάτικο φρέσκο (περίπου 300 gr),
                1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι,
                3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί,
                1/2 ποτήρι γάλα,
                1 αυγό,
                πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
                αλάτι.
γιά το τηγάνισμα : αλεύρι,
                                   πυρηνέλαιο.
Προετοιμασία :
Ζητήστε από το χασάπη σας να σας δώσει φρέσκο λουκάνικο, ώστε να μην είναι ξερό και να μπορέσετε να το τρίψετε πιο εύκολα. Αφαιρέστε την μεμβράνη (έντερο) και τρίψτε το με τα χέρια να γίνει σαν κιμάς. Αν δεν τρίβεται με τα χέρια, ψιλοκόψτε το με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αναμείξτε το με τον κιμά.
Τρίψτε το ψωμί στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέστε το γάλα ζεστό και αφήστε το 5-6 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αναμείξτε. Σκεπάστε με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μία ωρίτσα.
Πλάστε τα κεφτεδάκια και περάστε τα από το αλεύρι.
Ζεστάνετε το λάδι (εγώ χρησιμοποιώ πυρηνέλαιο στο τηγάνισμα) και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Σερβίρετε τα ζεστά. Τρώγονται άνετα και κρύα, ακόμη και την επόμενη ημέρα!



POLPETTE DI CARNE MACINATA E SALCICCIA

Polpette stuzzicanti, preparate con carne macinata e salciccia, una variante dei famosi keftèdes
Ancora una proposta per il pranzo di Giovedì Grasso, che in Grecia verrà festeggiato dopodomani, dove la carne cotta sulla piastra, alla brace o fritta è il protagonista! 

Dosi : 20 polpette ca.
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 500 carne di manzo (spalla) macinata,
                            1 salciccia rustica fresca (300 gr ca.),
                            1 cipolla gialla piccola,
                            la mollica da 3 fette di pane raffermo,
                            1/2 bicchiere di latte,
                            1 uovo,
                            pepe nero qb.,
                            sale qb.
per friggere : farina,
                          olio di sansa raffinato.
Preparazione : 
Scegliete una salciccia fresca e non stagionata, per poter sminuzzarla facilmente. Eliminate la pelle e sminuzzatela con le dita, o se è più dura, con un coltello affilato. Mescolate con la carne macinata.
Nel cutter sminuzzate la cipolla con il pane raffermo. Aggiungete il latte caldo e lasciate riposare 5-6 minuti. Aggiungete tutti gli ingredienti e mescolate. Coprite con pellicola e lasciate riposare nel frigo (anche a temperatura ambiente se non fa troppo caldo) per un' oretta.
Formate delle polpette alla grandezza di una noce e passatele dalla farina.
Scaldate l' olio e friggete le polpette fino a dorare da tutti e due i lati.
Servitele calde. Sono buone anche fredde, perfino il giorno dopo!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.