ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΣΙΠΣ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ // CHEESY TACO BAKE

 

ΤΣΙΠΣ ΤΟΡΤΙΓΙΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Η Tex-Mex εκδοχή της κιμαδόπιτας, με τσιπς τορτίγιας και πεντανόστιμο ραγκού μοσχαρίσιου κιμά με πολλά μπαχαρικά! Ένα εύκολο και νόστιμο φαγάκι, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδάκια σας! 
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε με το ραγκού, προσθέτοντας και άλλα αγαπημένα υλικά της μεξικάνικης κουζίνας, όπως το καλαμπόκι, τα μαύρα φασόλια, αλλά και ροδέλες ελιάς, φρέσκο κρεμμυδάκι, ενώ αν σας αρέσουν τα καυτερά μην παραλείψετε και τα πιπεράκια jalapenos, είτε φρέσκα είτε σε κονσέρβα. Στην ορίτζιναλ συνταγή, συνήθως βάζουν ένα μείγμα από τυρί τσένταρ και τυρί Monterey Jack, το δεύτερο δεν κατάφερα να το βρω, αλλά διάβασα οτι μπορεί να αντικατασταθεί από το havrati, το οποίο βρήκα σχετικά εύκολα. 
Απολαύστε το τυρένιο taco bake ζεστό, είναι ένα πιάτο της ώρας, που καλό είναι να μην σερβιριστεί ξαναζεσταμένο.
 
Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 750 gr κιμάς μοσχαρίσιος,
                1 κρεμμύδι,
                2 σκελίδες σκόρδο,
                3 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                1 κ.σ. πάπρικα,
                1/3 κ.γ. μπούκοβο,
                1 κ.σ. κύμινο,
                1 κ.γ. κόλιαντρο,
                1/2 κ.γ πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, 
                400 gr ντομάτες κονκασέ,
                100 gr sour cream (ή γιαούρτι στραγγιστό),
                1 μεγάλη συσκευασία (500 gr) τσίπς τορτίγιας,
                200 gr τυρί τσένταρ τριμμένο,
                200 gr τυρί havrati τριμμένο,
                1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο. 
Προετοιμασία : 
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε με το λάδι να μαραθούν. Προσθέστε τον κιμά και τα μπαχαρικά και σοτάρετε σε ζωηρή φωτιά μέχρι να καβουρντιστούν. Προσθέστε τις ντομάτες, την ξυνόκρεμα (αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε στραγγιστό γιαούρτι) και μισό φλιτζάνι νερό και αφήστε το να σιγοβράσει 5 λεπτάκια. Αλάτι δεν θα βάλουμε, γιατί τα τσιπς είναι ήδη πολύ αλμυρά. Προσθέστε στο τέλος και το φρέσκο κόλιαντρο (κρατήστε λίγο για το γαρνίρισμα).
Σε ένα πυρέξ στρώστε μία στρώση τσιπς τορτίγιας; καλύψτε με μερικές κουταλιές από τον κιμά και πασπαλίστε με λίγο από τα τυράκια. Μην προβληματίζεστε με τα τσιπς τα οποία είναι σκληρά, μόλις βάλετε επάνω τον ζεστό κιμά θα μαλακώσουν. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας; με τις δόσεις της συνταγής θα φτιάξετε 3 στρώσεις. Κρατήστε αρκετό τυρί για να το σκορπίσετε στην επιφάνεια και μη ξεχάσετε και το λίγο φρέσκο κόλιαντρο που είχατε κρατήσει στην άκρη.
Ψήστε σε ζεστό φούρνο στους  180°C, για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Αφήστε το να σταθεί ένα δεκάλεπτο εκτός φούρνου, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε το ζεστό.


 

CHEESY TACO BAKE

Ancora un piatto dalla cucina Tex-Mex che ci piace tanto: cheesy taco bake, ossia torta di tortilla chips, ragù di carne e tanto formaggio fondente!
Ricettina facilissima che potete preparare con i vostri bimbi! Potete variare il ragù con mais, cipollotti, fagioli neri, olive denocciolate, e se vi piacce il gusto piccante, non esitare di aggiungere anche peperoni jalapenos. Per quanto riruarda poi i formaggi, la ricetta originale viene preparata con cheddar e Monterey Jack; siccome il secondo non sono riuscita a trovarlo, l' ho sostituito con il formaggio havrati.
E un piatto che viene servito e consumato appena preparato.
 
Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 750 gr carne di manzo macinata,
                            1 cipolla,
                            2 spicchi d' aglio,
                            3 cucchiai olio e.v.o.,
                            1 cucchiaio paprica,
                            1/3 cucchiaino peperoncino piccante tritato,
                            1 cucchiaio cumino,
                            1 cucchiaino coriandolo macinato,
                            1/2 cucchiaino pepe nero macinato, 
                            400 gr cubetato di pomodoro,
                            100 gr crema acida (o yogurt greco colato),
                            1 confezione (500 gr) tortilla chips,
                            200 gr formaggio cheddar grattugiato,
                            200 formaggio Monterey Jack o havrati grattugiato,
                            1/2 mazzetto di coriandolo fresco tritato. 
Preparazione :  
Tritate finemente la cipolla e l' aglio; fate appassire con l' olio entro una padella capiente. Aggiungete la carne macinata e le spezie e rosolate bene. Aggiungete la cubetata di pomodori, la crema acida e mezza tazza di acqua. Lasciate cuocere per 5 minuti. Non si mette il sale, siccome i chips di tortilla sono già salati abbastanza. Ritirate dal fuoco e aggiungete una manciata di coriandolo fresco, tritato finemente. 
Prendete una terrina e disponete un strato di chips di tortilla; versate qualche cucchiaio di ragù e cospargete con qualche cucchiaio di formaggi. Continuate allo stesso modo fino all' esaurimento degli ingredienti, ne farete 2 o 3 strati, dipende anche dalla misura della terrina. Cospargete con i formaggi avanzati e il coriandolo tritato rimasto.
Cuocete in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 20-25 minuti fino che i formaggio si sciolgano. 
Sfornate, lasciate riposare per una decina di minuti, tagliate a quadrotti e servite il formaggioso taco bake caldo.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.