ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΧΙΤΟ // CHEESECAKE MOJITO


ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΟΧΙΤΟ

Το καλοκαίρι του 2019 θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε τιμητικά και "το καλοκαίρι του τσίζκεικ", το οποίο φέτος αποδείχτηκε το αγαπημένο μας γλυκό, καθώς, όπως είπαμε και σε άλλη ανάρτηση, εξ' αιτίας της υπερβολικής και συνεχόμενης ζέστης, η χρήση του φούρνου ήταν σχεδόν απαγορευτική. Ετσι αναγκαστικά προσανατολίστηκα στο να φτιάχνω γλυκά που δεν θέλουν ψήσιμο ή μαγείρεμα. Τιμήσαμε όμως δεόντως και το αρμενοβίλ, όπως και το παγωτό, ιδίως τις γεύσεις σοκολάτα και καϊμάκι!
Ακόμη ένα τσιζκέικ λοιπόν, με ιδιαίτερα δροσερή γεύση, ότι πρέπει δηλαδή για το καλοκαίρι! Οι λάτρεις του mojito θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα!
Για να σας διευκολύνω λίγο στην λίστα με τα ψώνια σας, σημειώνω ότι για την συνταγή θα χρειαστείτε 3 λάιμ, καλό όμως θα ήταν να πάρετε και ένα παραπάνω για να το χρησιμοποιήσετε στην διακόσμηση.

Δόση : για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά
για την βάση μπισκότου : 250 gr μπισκότα (κατά προτίμηση digestive),
                                                125 gr βούτυρο λιωμένο,
                                                8 φύλλα δυόσμου,
για την κρέμα : 400 gr (2 συσκευασίες) τυρί κρέμα,
                             200 gr κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
                             150 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                             2 φύλλα (5 gr) ζελατίνη,
                             40 ml γάλα ζεστό,
                             το ξύσμα απο την φλούδα 2 λάιμ (γλυκολέμονα),
                              30 ml λευκό ρούμι.
για το topping mojito : 100 ml χυμό λάιμ,
                                           100 gr ζάχαρη άχνη,
                                           50 ml νερό,
                                           2 φύλλα ζελατίνη,
                                           το ξύσμα από την φλούδα ενός λάιμ,
                                           50 ml ρούμι λευκό.
για την διακόσμηση : φρέσκα φύλλα δυόσμου.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε την βάση μπισκότου. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι μαζί με τα φύλλα της δυόσμου (μπορείτε να βάλετε και ξερό, αν δεν βρείτε φρέσκο). Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αναμείξτε.
Επενδύστε με αντικολλητικό χαρτί μία φόρμα με ανοιγόμενο τσέρκι, διαμέτρου 24 εκ. Μην ξεχάσετε να επενδύσετε και τα τοιχώματα, για να μπορέσετε να ξεφορμάρετε πιο εύκολα το γλυκό. Ρίξτε μέσα το μίγμα των μπισκότων, απλώστε το ομοιόμορφα και ισιώστε το πιέζοντας με την ράχη ενός κουταλιού. Βάλτε την βάση στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί μέχρι να φτιάξετε και την κρέμα.
Ετοιμάστε την κρέμα. Μουλιάστε την ζελατίνη σε νερό βρύσης. Ζεστάνετε το γάλα, προσθέστε την ζελατίνη, αφού την στραγγίσετε καλά, και αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. 
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε σαντιγί. Προσθέστε το τυρί κρέμα, το γάλα με την ζελατίνη, το ξύσμα από τα λάϊμ και το ρούμι και αναμείξτε μέχρι να πάρετε μία ομοιογενή κρέμα.
Αδειάστε την κρέμα επάνω στην βάση μπισκότου, ισιώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και ξαναβάλετε το γλυκό στο ψυγείο.
Έπειτα από ένα δίωρο, ετοιμάστε και το topping. Βάλτε και πάλι την ζελατίνη να μουλιάσει σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τον χυμό λάϊμ, την ζάχαρη και το νερό και ζεστάνετε τα μέχρι να αρχίσουν να βράζουν. Κατεβάστε το από την φωτιά, προσθέστε την ζελατίνη, καλά στραγγισμένη, και αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε το ξύσμα του λάϊμ και το ρούμι.
Αφού κρυώσει, ρίξτε το topping επάνω στο γλυκό και ξαναβάλετε το στο ψυγείο. Εγώ προτιμώ να το αφήνω να σταθεί όλη την νύχτα.
Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ μέσα σε έναν δίσκο σερβιρίσματος. Πριν το σερβίρετε, στολίστε το με φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου και φετούλες από λάιμ.
Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 3 ημέρες.




CHEESECAKE MOJITO

L' estate 2019, caldissima e afosa, mi ha tenuto lontano dai fornelli. Ho cercato di prepare dolcetti veloci e perdippiù senza cottura. Tra i nosti più amati il semifreddo armenoville, il gelato al cacao e i cheesecakes (ne abbiamo assagiati vari).  
Questa torta cheesecake al profumo di limetta e di mentuccia romana, ha gli ingredienti del mojito ed è molto fresca e saporita! Ottimo dessert per i pranzi estivi, sarà gradito da tutti, ma certo lo ameranno di più quelli a cui piace anche il cocktail mojito.

Dosi : per 8 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per la base : 250 gr biscotti secchi (preferibilmente digestive),
                        125 gr burro fuso,
                        8 foglie di mentuccia romana (anche secche).
per la crema : 400 gr formaggio tipo philadelphia,
                           200 gr panna a 35% grassi,
                           150 gr zucchero semolato,
                           2 foglie (5 gr) gelatina (colla di pesce),
                           40 gr latte caldo,
                           zeste da 2 limette,
                           30 gr rum bianco.
per la gelatina mojito : 100 ml succo di limetta,
                                            100 gr zucchero a velo,
                                            50 ml acqua,
                                            2 foglie di gelatina,
                                            zeste da 1 limetta,
                                            50 ml rum bianco.
per la finitura : foglie di mentuccia.
Preparazione :
Preparate la base ai biscotti secchi. Trittate i biscotti nel cutter, insieme alle foglie della mentuccia. Sciogliete il burro al microonde, versatelo sul trito dei biscotti e mescolate bene.
Foderate con carta forno una tortiera a cerchio apribile, da 24 cm di diametro. Non dimenticare di foderare anche le pareti, per poter sformare la torta facilmente; se disponete il nastro di plastica per le pareti, sarebbe meglio, perchè risultano perfettamente liscie. Disponete dentro il composto dei biscotti e livellate, premendo con il dorso di un cucchiaio. Ponete nel frigo per rassodare.
Preparate la crema cheesecake. Amollate i fogli di gelatina in acqua dal rubinetto. Scaldate il latte al microonde, aggiungete la gelatina, ben strizzata e mescolate fino a sciogiersi tutta. 
Montate la panna con lo zucchero. Aggiungete il formaggio, il latte con la gelatina, la scorza grattugiata delle limette ed il rum e mescolate con il frustino, fino a rendere il composto omogeneo. 
Versate la crema sulla base dei biscotti, livellate e ponete nel frigo. Lasciate riposare per almeno un paio d' ore.
Preparate la gelatina mojito. Fate amollare i fogli di gelatina in acqua dal rubinetto. Entro un pentolino portate a bollore il succo delle limette con l' acqua e lo zucchero a velo. Ritirate dal fuoco, aggiungete la gelatina, ben strizzata, e mescolate fino a farla sciogliersi tutta. Aggiungete la zeste della limetta ed il rum. 
Lasciate raffreddare e versate sulla torta. Riportate nel frigo e lasciate riposare per un paio d' ore ancora. Io di solito lascio la torta riposare per tutta la notte.
Sformate la torta entro un vassoio da portata. Prima di servire decorate con foglie di mentuccia e fettine di limetta. 
Si conserva nel frigo per un paio di giorni.


1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται ιδιαίτερο και δροσερό cheesecake.Ό,τι πρέπει για τις ζέστες που καλά κρατούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.