ΤΣΙΖΚΕΪΚ AFTER 8 (ΜΕΝΤΑ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ)
Το καλοκαίρι, και ειδικά όταν είναι όπως το φετινό, που υποφέρουμε από τις συνεχόμενα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, προτιμώ να φτιάχνω γλυκά που δεν θέλουν ψήσιμο. Και φυσικά τα τσιζκέικ είναι ανάμεσα στα πρώτα στις προτιμήσεις μου...
Σήμερα σας προτείνω να φτιάξετε ένα ασυνήθιστο τσιζκέικ, που συνδυάζει την αγαπημένη μας σοκολάτα με την δροσιά της μέντας. Η ονομασία after eight, προέρχεται φυσικά από τα γνωστά, λεπτά σοκολατάκια με γέμιση κρέμα μέντας, ένας ιδιαίτερος, αμιγώς βρετανικός, συνδυασμός γεύσεων, που προσφέρονται κυρίως μετά το γεύμα, αφού η μέντα είναι γνωστή για τις χωνευτικές της ιδιότητες.
Το after eight τσιζκέικ είναι ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει με την παρουσία και το λαμπερό, πράσινο χρώμα του, αλλά θα γοητεύσει εξ΄ίσου και με την ισορροπημένη, φίνα γεύση του.
Η συνταγή είναι πρωτότυπη και συντέθηκε στην προσπάθεια να χρησιμοποιήσω τα υλικά που είχα διαθέσιμα. Για την βάση χρησιμοποίησα μπισκότα με κρέμα γάλακτος, αλλά επειδή ήθελα να έχει σοκολατένια γεύση και όψη, τα ανακάτεψα με κακάο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα πρι μπερ, αλλά αν βρείτε και απλά σοκολατένια, οπότε θα παραλείψετε το κακάο. Για το άρωμα στην κρέμα χρησιμοποίησα δικό μου, σπιτικό λικέρ μέντας. Αν δεν θέλετε η κρέμα να περιέχει αλκοόλ ή αν επιθυμείτε πιο έντονη την παρουσία της, αντικαταστήστε το λικέρ με εσάνς (θα βάλετε φυσικά πολύ λιγότερη ποσότητα).
Δόση : για 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά
για την βάση : 400 gr μπισκότα,
30 gr κακάο άγλυκο,
130 gr λιωμένο βούτυρο.
για την κρέμα : 400 gr κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
200 gr ζάχαρη άχνη,
400 gr (2 συσκευασίες) τυρί κρέμα,
50 gr γάλα,
3 gr (2 φύλλα) ζελατίνη,
70 gr λικέρ μέντα,
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
για το σερβίρισμα : σιρόπι σοκολάτας.
Προετοιμασία :
Χρησιμοποίησα ιταλικά μπισκότα με κρέμα γάλακτος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πτι-μπερ ή άλλα σκληρά μπισκότα. Θρυμματίστε τα, προσθέστε το βούτυρο λιωμένο και το κακάο κοσκινισμένο και αναμείξτε καλά.
Επενδύστε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο και τα τοιχώματα μίας στρογγυλής φόρμας με ανοιγόμενο τσέρκι, διαμέτρου 24 εκ. Ρίξτε μέσα το μίγμα της βάσης, στρώστε το ομοιόμορφα και πατήστε το καλά με την ράχη ενός κουταλιού. Βάλτε την βάση στο ψυγείο για να σφίξει.
Ετοιμάστε την κρέμα. Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεστάνετε το γάλα, κατεβάστε το από την φωτιά, στραγγίστε καλά την ζελατίνη, προσθέστε την στο γάλα και αναμείξτε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Χτυπήστε με τον αυγογδάρτη το τυρί κρέμα, να αφρατέψει.
Αναμείξτε την σαντιγί με το τυρί κρέμα, το γάλα με την ζελατίνη και το λικέρ (ή εσάνς μέντας). Προσθέστε ελάχιστο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προτιμότερο σε τζελ) μέχρι να πάρετε ένα ωραίο χρώμα πράσινο μέντας.
Βγάλτε την βάση από το ψυγείο, στρώστε επάνω την κρέμα και ισιώστε την επιφάνεια της.
Τοποθετήστε το τσιζκέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ και πριν το σερβίρετε περιχύσετε με σιρόπι σοκολάτας.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
CHEESECAKE AFTER 8 (DOPO LE OTTO)
Il cheesecake è uno dei dolci che preferisco preparare d' estate, siccome di solito è senza cottura.
Cheesecake after eight, dopo le otto in italiano, un dessert che certo con il suo aspetto insolito non passerà innoservato, ma prenderà anche dei voti alti, grazie al suo sapore fresco ed equilibrato. La mia ricetta è originale e gli ho dato questo nome, perchè ne combina la menta con il cioccolato, come nei famosi cioccolatini di origine brittanica.
Per la base volevo dei bisotti al cioccolato, tipo pan di stelle, ma siccome in Grecia non sono poi tanto comuni, ho pensato di rimediare aggiungendo un po' di cacao amaro, cosa che ha funzinato! Per i biscotti ho utilizzato quelli alla panna, ma va bene qualsiasi tipo di bisccotti secchi. Se metette i pan di stelle, ovviamente omettete il cacao. Se preferite prepararlo analcolio, sotituite il liquore con l' essenza di menta (regolate anche la quantità, siccome occore pochissima per aromatizzare la crema).
Dosi : per 8 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per la base : 400 gr biscotti secchi,
30 gr cacao amaro,
130 gr burro fuso.
per la crema : 400 gr panna fresca a 35% grassi,
200 gr zucchero a velo,
400 gr (2 conezioni) formaggio tipo philadelfia,
50 gr latte,
3 gr (2 foglie) colla di pesce,
70 gr liquore alla menta,
colore alimentae verde.
per la finitura : sciroppo di cioccolato.
Preparazione :
Per la base ho utilizzato dei biscotti alla panna. Sbricciolate i bicotti, aggiungete il cacao settacciato ed il burro fuso e mescolate bene.
Foderate con carta forno, pareti compresi, una tortiera a cerchio apribile, da 24 cm di diametro. Versate il composto dei biscotti, premete con il dorso di un cucchiaio per aderire e livellate. Posizionate nel firgo.
Preparate la cerma. Scaldate il latte aggiungete la colla di pesce, precedentementa amollata in acqua fredda e strizzata bene; mescolate fino a siogliersi.
Montate la panna con lo zucchero.
Lavorate il formaggio con le fruste.
Mescolate la panna montata con il formaggio, il latte con la gelatina, il liquore (o essenza). Aggiungete pochissimo colore alimentare verde (preferibilmente in gel), fino ad ottenere una crema di bel colorito menta.
Prelevate la base del frigo, versateci sopra la crema e livellate. Rimettete nel frigo per almeno 3 ore.
Quando la crema sarà del tutto stabilizzata, sformate il cheesecake entro un vassoio da portata. Prima di servire decorate con un filo di sciroppo di cioccolato.
Si conserva nel frigo per un paio di giorni.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.