ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΚΑΡΥ ΣΤΟ SLOW COOKER // CURRY DI BACCALA ALLA SLOW COOKER


ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΚΑΡΥ ΣΤΟ SLOW COOKER

Γευστικότατο κάρι ψαριού, από την ινδική κουζίνα, μαγειρεμένο στο slow cooker. Τα αρώματα αυτής, της κατά τα άλλα απλούστατης συνταγής, είναι πραγματικά εξαίσια! Το έφτιαξα με βακαλάο υγράλατο, αφού βέβαια τον ξαλμύρισα (δες εδώ πως να ξαλμυρίσεις τον βακαλάο), αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και με άλλο είδος ψαριού σε φιλέτο, όπως γλώσσα, γαλέο κα.
Η συνταγή είναι ιδανική για το slow cooker, αλλά αν δεν διαθέτετε μπορείτε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα ή και σε γάστρα στον φούρνο.  
Συνοδέψτε με ψωμί ναάν, αραβικές πίτες, ρύζι στον ατμό. 
 
Δόση : για 6-8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 1 κίτρινο κρεμμύδι,
                2 σκελίδες σκόρδο,
                1 φλ. καφέ ελαιόλαδο,
                2 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ περασμένο από τον τρίφτη,
                3 κλωνάρια σέλερι,
                1 κ.γ. κόλιαντρο,
                1 κ.γ. γεμάτο κύμινο,
                1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα,
                1 κ.γ. κοφτό κουρκουμά,
                1/2 κ.γ. πιπέρι μαύρο καπνιστό τριμμένο, 
                2 μικρές καυτερές πιπερίτσες,
                2 ντομάτες ώριμες,
                1 κ.γ. ζάχαρη,
                1 κ.γ. αλάτι,
                1 kg βακαλάο ξαλμυρισμένο, κομμενο σε κομμάτια.
για το σερβίρισμα : φρέκο κόλιαντρο.
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τις καυτερές πιπερίτσες (αν δεν έχετε φρέσκες μπορείτε να βάλτε 1 κ.γ. μπούκοβο ή και λιγότερο αν δεν θέλετε το κάρι πολύ καυτερό).
Περάστε τις ντομάτες από τον τρίφτη (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 1 φλ. ντομάτες κονκασέ). 
Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι και έπειτα προσθέστε και το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέστε το σέλινο και όλα τα μπαχαρικά και σοτάρετε για μερικά λεπτά, να απελευθερωθούν τα αρώματα τους. Προσθέστε τις ντομάτες, την ζάχαρη και το αλάτι και αφήστε να βράσουν 2-3 λεπτά. Προσθέστε 1 φλ. ζεστό νερό και ντεγκλασάρετε την σάλτσα. 
Ρίξτε το 1/3 της σάλτσας μέσα στην γάστρα του slow cooker. Τακτοποιήστε από επάνω τα κομμάτια του βακαλάου και σκεπάστε με την υπόλοιπη σάλτσα. Ανάψτε το slow cooker στην μεσαία βαθμίδα (II) και αφήστε το να σιγομαγειρευτεί για 4 ώρες. 
Σερβίρετε το κάρι ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο.
 


CURRY DI BACCALA ALLA SLOW COOKER

Oggi prepariamo una ricetta dalla cucina indiana, il classico curry con il pesce. Ho scelto il baccalà dissalato, ma potete utilizzare anche altro tipo di filetto di pesce, come la platessa, la canesca etc. 
La ricetta è ideale per essere preparata alla slow cooker, ma se non disponete, potete cuinare il curry anche nella pentola normale.
Accompagnate con pane indiano naan o riso al vapore.

Dosi : per 6-8 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 1 cipolla gialla,
                            2 spicchi d' aglio,
                            1 tazzina da caffè olio e.v.o.,
                            2 cucchiaini zenzero fresco grattugiato,
                            3 gambi di sedano,
                            1 cucchiaino coriandolo macinato,
                            1 cucchiaino colmo cumino macinato,
                            1 cucchiaio paprica affumicata,
                            1 cucchiaino raso curcuma,
                            1/2 cucchiaino pepe nero affumicato macinato, 
                            2 peperoncini piccanti,
                            2 pomodori maturi,
                            1 cucchiaino zucchero,
                            1 cucchiaino sale,
                            1 kg baccalà dissalato tagliato a pezzi.
per la finitura : coriandolo fresco.
Preparazione : 
Tritate la cipolla, l' aglio, il sedano e i peperoncini.  
Passate i pomodori dalla grattugia (in alternativa potete utilizzare 1 tazza di cubetato di pomodoro).
In un tegame saltate la cipolla con l' olio, aggiungete poi l' aglio, lo zenzero grattugiato, lo sedano, i peperoncini e le spezie lasciate soffrigere per qualche minuto. Aggiungete i pomodori, lo zucchero ed il sale e lasciate cuocere per un paio di minuti. Aggiungete 1 tazza di acqua calda e deglassate la salsa.
Versate 1/3 della salsa nella terrina della slow cooker. Disponete i pezzi del baccalà e versate la salsa restante. Accendete la slow cooker a modalità media (II) e lasciate cucinare per 4 ore. 
Servite il curry di baccalà caldo, con una spolverata di coriandolo fresco tritato finemente.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.