ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

COOKIES // COOKIES DI LUCA MONTERSINO


COOKIES

Κλασσικά αμερικάνικα κούκις με σταγόνες σοκολάτας, με την συνταγή ενός μεγάλου ιταλού ζαχαροπλάστη, που φυσικά δεν είναι άλλος από τον Luca Montersino!
Έφτιαξα μικρά μπισκοτάκια της μπουκιάς, οπότε με τα υλικά της συνταγής βγήκαν περίπου 100 κομμάτια, μπορείτε όμως να τα φτιάξετε και πιο μεγάλα, στο μέγεθος των κλασσικών αμερικάνικων κούκις.

Δόση : περίπου 100 κομμάτια
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 300 gr βούτυρο σε αλοιφώδη μορφή,
                225 gr καστανή ζάχαρη demerara,
                120 gr αυγά (2 μεγάλα),
                30 gr μέλι ανθέων,
                1 λουβί βανίλιας (ή 2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα),
                450 gr αλεύρι αδύνατο ή cake flour,
                6 gr baking powder,
                1 gr (1 γερή πρέζα) αλάτι
                200 gr σταγόνες σοκολάτας.
Προετοιμασία :
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά, το μέλι και την βανίλια (τα σποράκια ή το εκχύλισμα).
Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking και το αλάτι. Προσθέστε το στο μείγμα, αναμείξτε καλά και προθέσετε και τις σταγόνες σοκολάτας, τις οποίες καλό θα είναι να έχετε προηγουμένως καταψύξει, ώστε να μην λιώσουν.
Το μείγμα που προκύπτει είναι μαλακό και δεν πλάθεται. Για να σχηματίσετε τα μπισκότα βάλτε το σε κορνέ με πολύ φαρδιά μύτη και σχηματίστε βουναλάκια ζύμης, σε μέγεθος καρυδιού, μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (θα χρειαστείτε 4 ταψιά συνολικά); φροντίστε να αφήσετε απόσταση μεταξύ τους γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Πατήστε τα μπισκότα λίγο με το χέρι, για να πλατύνουν ελαφρώς.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από τα ταψιά.
Διατηρούνται για αρκετές ημέρες κλεισμένα σε μεταλλικό κουτί για μπισκότα.



COOKIES DI LUCA MONTERSINO

Golosossimi cookies con gocce di cioccolato, ricettina facile e veloce dal libro Croissant e biscotti di Luca Montersino. 
Li ho preparatti piuttosto piccoli e sono venuti ca un centinaio; certo potete farli anche più grandi!

Dosi : 100 biscotti ca.
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 300 gr burro a pommata,
                            225 gr zucchero di canna demerara,
                            120 gr uova (2 grandi),
                            30 gr miele millefiori,
                            1 bacca di vaniglia (in alternativa 2 cucchiaini da te estratto naturale di vaniglia),
                           450 gr farina debole o cake flour,
                           6 gr lievito per dolci (baking powder),
                           1 gr (1 buon pizzico) sale,
                           200 gr gocce di cioccolato.
Preparazione :
Sbattete il burro con lo zucchero. Aggiungete le uova a filo, il miele e i semini (o l' estratto) di vaniglia.
Settacciate la farina con il lievito ed il sale. Aggiungetelo al composto, mescolate bene e aggiungete poi le gocce di cioccolato, meglio se surgelate.
Versate il composto in un sac-a-poche munito di bocchetta liscia e create tanti spuntoncini su una teglia rivestita con carta forno (con le dosi della ricetta occorrono 4 teglie), distanziati tra di loro, perchè si dilatano durante la cottura. Premete leggermente con le dita, per appiatire.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, per 15 minuti ca.
Lasciate raffreddare prima di spostarli dalle teglie.
Si conservano per parecchi giorni, chiusi in una scatola di latta, per biscotti.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.