ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ // "TIRAMISÙ" AL LIMONE


"ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ" ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ


Δροσερό καλοκαιρινό κρεμώδες γλυκάκι! Το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο! 
Φτιαγμένο με την φιλοσοφία του τιραμισού, αλλά με λιγότερα αυγά και διαφορετικά αρώματα, γι' αυτό και τα εισαγωγικά ...

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : μέτρια δύσκολη
Υλικά : 200 gr μπισκότα σαβαγιάρ.
για την κρέμα : 3 αυγά,
                             120 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                             250 gr μασκαρπόνε,
                             250 gr κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
                             1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα λεμονιού,
                             30 gr πάστα λεμονιού,
                             2-3 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό).
για το σιρόπι : 150 gr νερό,
                           50 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                           50 gr λικέρ λιμοντσέλο.
για την διακόσμηση : κρέμα σαντιγί,
                                        1 λεμόνι ακέρωτο,
                                        1 λάιμ.
Προετοιμασία : 
Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι. Βράστε το νερό με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Προσθέστε το λικέρ και αναμείξτε.
Ετοιμάστε την κρέμα. Ξεκινήστε παστεριώνοντας τα αυγά. Μέσα σε μία μπασίνα χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και τοποθετήστε την σε μπαίν-μαρί. Συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα με τον αυγογδάρτη, μέχρι να φουσκώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία 65°C. Κατεβάστε την μπασίνα από την φωτιά και αφήστε το μείγμα των αυγών να κρυώσει.
Δουλέψτε με ένα πιρούνι το μασκαρπόνε, μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Αναμείξτε όλα τα υλικά για την κρέμα. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δώστε στην κρέμα πιο ελκυστική όψη.
Περάστε γρήγορα τα σαβαγιάρ μέσα από το σιρόπι και στρώστε τα μέσα σε ένα πυρέξ, καλύψτε με την μισή ποσότητα κρέμας. Επαναλάβετε. Στολίστε το γλυκό με κρέμα σαντιγί και φετούλες από λεμόνι και λάιμ.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.



"TIRAMISÙ" AL LIMONE

Una variante estiva del classico tiramisù. Ricetta leggera con meno uova, al sapore fresco del limone. 
Ottimo servito come dessert!

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : media
Ingredienti : 200 gr savoiardi,
per la crema : 3 uova,
                           120 gr zucchero semolato,
                           250 gr mascarpone,
                           250 gr panna fresca a 35% grassi,
                           1 cucchiaino di estratto naturale di limone,
                           30 gr pasta di limone,
                           2-3 gocce di colore alimentare giallo (facoltativo).
per la bagna : 150 gr acqua,
                           50 gr zucchero semolato,
                           50 gr liquore limoncello.
per la finitura : panna montata,
                              1 limone non trattato,
                              1 limetta.
Preparazione :
Preparate la bagna. Fate cuocere l' acqua con lo zucchero pερ 3-4 minuti, lasciate raffreddare, aggiungete il limoncetto e mescolate.
Preparate la crema. Paσtorizzate le uova. Sbattete le uova con lo zucchero entro una bacinella, ponete a bagnomaria e continuate a sbattere con la frusta, fino a raggiungere i 65°C. Freddate velocemente.
Lavorate il mascarpone con una forchetta.
Montate la panna.
Mescolate tutti gli ingredienti della crema. Per ottenere un colore giallo più intenso, ho aggiunto qualche goccia di colore alimentare.
Passate i savoiardi velocemente dalla bagna e disponete entro una terrina. Coprite con metà crema. Ripetete. Decorate con fiocchi di panna montata e fettine di limone e limetta.
Si conserva nel frigo per un paio di giorni. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.