ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ // TORTA DI MELE AL CIOCCOLATO


ΣΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Μπορεί να μην τρελαίνομαι γιά τα μήλα ως φρούτα, έχω όμως μία ιδιαίτερη αδυναμία στις μηλόπιτες (αυτό νομίζω πως το έχω ξαναγράψει!)
Αυτή η σοκολατένια μηλόπιτα ή μηλολέϊκ, είναι ασυνήθιστη, φτιάχνεται πολύ εύκολα, είναι νόστιμη και έχει υπέροχη υγρή υφή, που λιώνει στο στόμα! 

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 2 αυγά,
                180 gr ζάχαρη άχνη,
                250 gr ρικότα,
                200 gr κουβερτούρα με 50% κακάο,
                200 gr cake flour,
                1 φακελάκι (16 gr) baking powder,
                50 gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
γιά την επικάλυψη : 3 μήλα, 
                                      3 κ.σ. καστανή ζάχαρη demerara,
                                      3 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο με κανέλα.
Προετοιμάσια :
Λιώστε την σοκολάτα σε μπαίν-μαρί ή στον μικροκυματικό.
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέστε την ρικότα (σε θερμοκρασία δωματίου) και την σοκολάτα και αναμείξτε.
Κοσκινήστε το αλεύρι με το baking. Προσθέστε το στο μίγμα και αναμείξτε με μία μαρίζ. Προσθέστε τέλος και το ελαιόλαδο και αναμείξτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Αλείψτε με το αντικολλητικό μίγμα μία μακρόστενη φόρμα για κέϊκ και ρίξτε μέσα το μίγμα.
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κυβάκια. Αναμείξτε τα με την μαρμελάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλου είδους μαρμελάδα, ταιριάζει πολύ και η μαρμελάδα πορτοκάλι! Τοποθετήστε τα στην επιφάνεια του κέϊκ και πασπαλίστε με την ζάχαρη.
Ψήστε το κέϊκ σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις, γιά περίπου 40 λεπτά. Πριν το βγάλετε από τον φούρνο, κάντε το τέστ της οδοντογλυφίδας.
Αφήστε το να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε.




TORTA DI MELE AL CIOCCOLATO

Anche se le mele stesse non si annoverano tra i miei frutti prediletti, adoro i dolci alle mele. E la prima volta però che preparo un dolce alle mele cioccolatoso!
Facile da preparare, è di una bontà unica, è morbidissimo e si scioglie in bocca!

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 2 uova,
                            180 gr zucchero a velo,
                            250 gr ricotta,
                            200 gr cioccolato fondente al 50% cacao,
                            200 gr farina per dolci (cake flour),
                            1 bustina (16 gr) lievito chimico per dolci,
                            50 gr olio extravergine di oliva.
per la finitura : 3 mele,
                              3 cucchiai zucchero di canna demerara,
                              3 cucchiai confettura di albicocche alla cannella.
Preparazione :
Fate fondere il cioccolato al microonde o in bagnomaria.
Sbattete le uova con lo zucchero fino a prendere un composto spumoso. Aggiungete la ricotta (a temperatura ambiente) ed il cioccolato fuso e mescolate.
Settacciate la farina con il lievito. Aggiungete al composto di uova e mescolate con una spatola. Incorporate infine anche l' olio.
Spenellate con il composto antiaderente uno stampo da plum cake. Versate il composto e livellate.
Sbucciate le mele e tagliate a cubetti. Mescolate con la confettura. Disponete alla superficie della torta e cospargete col zucchero.
Infornate in forno caldo a 180°C, modalità statico, per 40 minuti ca. Fate la prova stecchino prima di sfornare.
Lasciate raffreddare prima di sformare.



1 σχόλιο:

  1. Είναι τόσο μυρωδάτα και γευστικά τα γλυκά με μήλα, που δεν σταματώ να τα χαζεύω σε όλα τα φιλικά blogs. Όσο για το δικό σου Μαρίνα με βάζει στα αίματα να πάω να σκαρώσω ένα στα γρήγορα-γρήγορα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.