ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΠΑΡΜΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ // PETTO DI POLLO ALLA PARMIGIANA AL FORNO


ΠΑΡΜΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Αυτήν την συνταγή σας την είχα υποσχεθεί εδώ και αρκετό καιρό ...
Αν σας άρεσε η κλασική παρμιτζάνα με μελιτζάνες (εδώ), αλλά και η ελληνική παραλλαγή με την φέτα (εδώ), αν σας παραξένεψε η γλυκειά παρμιτζάνα με την σοκολάτα (εδώ), αν ενθουσιαστήκατε με την παρμιζάνα με τα κολοκυθάκια στην λευκή (εδώ) αλλά και στην κόκκινη (εδώ) παραλλαγή της, ε, τότε την παρμιτζάνα με το κοτόπουλο θα την λατρέψετε!
Φανταστείτε ζουμερά σνίτσελ κοτόπουλου, με λιωμένη μοτσαρέλα, ψημένα στο φούρνο μέσα σε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας! Ενας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων σε ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Δόση : γιά 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : μέτρια δύσκολη
Υλικά : 600 gr στήθος κοτόπουλο φιλέτο,
                αλάτι και πιπέρι.
γιά το πανάρισμα : αλεύρι,
                                    1-2 αυγά,
                                    τριμμένη φρυγανιά.
γιά το τηγάνισμα : σπορέλαιο.
γιά την σάλτσα : 400 ml σπιτική πασσάτα ντομάτας,
                                1-2 κ.σ. ελαιόλαδο,
                                βασιλικό,
                                πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
                                αλάτι.
γιά το ταψί : 200 gr μοτσαρέλα fior di latte,
                        20 gr αυθεντική παρμεζάνα parmigiano reggiano τριμμένη.
Προετοιμασία :
Χρησιμοποίησα ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου, το οποίο έκοψα σε λεπτές φέτες, σαν σνίτσελ. Πιστεύω ότι γιά την παρμιτζάνα είναι πιό κατάλληλο το στήθος από το κοτόπουλο, την δοκιμάσαμε και με φιλέτο από μπούτι, αλλά δεν μας άρεσε τόσο πολύ.
Ξεκινήστε από την σάλτσα. Βάλτε όλα τα υλικά σε μία ρηχή κατσαρόλα και αφήστε την σάλτσα να βράσει χωρίς καπάκι, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά.
Χτυπήστε τα φιλέτα με τον μπάτη, να λεπτύνουν. Αλατίστε και πιπερώστε. Πανάρετε τα, περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το χτυπημένο αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά (το πανάρισμα πρέπει να γίνεται πάντα με αυτήν την σειρά, ώστε να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα!).
Τηγανίστε τα σε ζεστό σπορέλαιο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφήστε την μοτσαρέλα να στραγγίσει καλά και κόψτε την σε λεπτές φέτες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλου είδους τυρί που λιώνει, όπως την επίσης ιταλική πρόβολα.
Σκορπίστε 2-3 κ.σ. από την σάλτσα μέσα σε ένα πυρέξ και στρώστε τα σνίτσελ. Τοποθετήστε από επάνω τις φέτες της μοτσαρέλας. Περιχύστε προσεκτικά με την σάλτσα. Πασπαλίστε τέλος με την τριμμένη παρμεζάνα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το πιό οικονομικό grana padano).
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις, γιά 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σχηματιστεί μία ωραία κρούστα.
Σερβίρετε την παρμιτζάνα με κοτόπουλο ζεστή!



PETTO DI POLLO ALLA PARMIGIANA AL FORNO

La parmigiana è un piatto che ci piace tanto e che finora  abbiamo assaggiato in tutte le sue varianti : dalla ricetta classica con le melanzane (qui), variata con il formaggio greco feta (qui), parmigiana di zucchine bianca (qui) e rossa (qui) fino a quella dolce al cioccolato (qui). Mancava solo la variante al pollo, ricetta assaggiata all' inizio estate e ripetuta parecchie volte finora.
Un secondo di pollo semplice da preparare e tanto saporito, è stato propiro adorato da tutti in famiglia! 

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : media
Ingredienti : 600 gr petto di pollo disossato,
                             sale e pepe.
per l' impanatura : farina qb.,
                                     1-2 uova,
                                     pangrattato.
per friggere : olio di semi.
per il sugo : 400 ml (2 tazze) passata di pomodoro fatta in casa,
                        2 cucchiai di olio extgravegine di oliva,
                        basilico,
                        pepe nero macinato al momento,
                        sale.
per la finitura : 200 gr mozzarella fior ti latte sgocciolata,
                              20 gr parmigiano reggiano (oppure grana) grattugiato.
Preparazione : 
Credo che per la parmigiana di pollo, il filetto di petto è il taglio più adatto; l' ho preparata anche con il filetto di cosce di pollo, ma non ci è piaciuta lo stesso. Ho utilizzato un petto di pollo, disossato e tagliato a fettine spesse 1 cm. 
Cominciate con la preparazione del sugo. Ponete tutti gli ingredienti entro un tegame e lasciate cuocere a fuoco dolce e senza coprirlo, per un quatro d' ora.
Spianate le fette di pollo con un batticarne. Salate e pepate. Impanate passando prima dalla farina, poi dalle uova sbattute ed infine dal pangrattato. Fate friggere in abbondante olio caldo.
Lasciate la mozzarella sgocciolare e tagliate a fettine di 0,5 cm. 
"Imbrattate" una pirofila con un paio di cucciai di sugo di pomodoro. Sistemate dentro il filetti di pollo fritti e disponete sopra delle fette di mozzarella. Irrorate con il sugo e cosparegete con il parmigiano. 
Infornate in forno già caldo a 180°C, modalità statico. Lasciate cuocere per una ventina di minuti, fino a formare una crosticina. 
Servite la parmigiana di pollo calda!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.