ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ // MARMELLATA DI MANDARINI CINESI


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

Υπέροχη, αρωματική μαρμελάδα με κινέζικα μανταρίνια, γνωστά και ως κουμ κουάτ!
Τρία υλικά όλα κι όλα, φρούτο, ζάχαρη και χυμός λεμονιού, καθώς τα κουμ κουάτ έχουν τόσο ντελικάτο άρωμα που δεν χρειάζονται κάτι επιπλέον για να αρωματίσει την μαρμελάδα τους!

Δόση : περίπου 1 λίτρο
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 1 kg κούμ κουάτ,
                 750 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                 από 1/2 λεμόνι τον χυμό.
Προετοιμασία :
Πλύντε τα κουμ κουάτ.
Γιά να τα ξεπικρίσετε, βάλτε περίπου 1 λίτρο νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίξτε μέσα τα φρούτα. Αφήστε να βράσουν 6-7 λεπτά και στραγγίστε τα. Επαναλάβετε άλλες 2 φορές αφήνοντας τα να βράσουν μόνον 3 λεπτά.
Στραγγίστε καλά τα κουμ κουάτ. Μόλις χλιαρίνουν κόψτε τα σε 2-3 κομμάτια το καθένα, ανάλογα με το μέγεθος, και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
Βάλτε μέσα στην κατσαρόλα την ζάχαρη, 2 φλ. νερό (400 ml περίπου), τον χυμό λεμονιού και τα φρούτα. Αφήστε να βράσουν περίπου 10 λεπτά και κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Μεταγγίστε σε ένα γυάλινο σκεύος και αφήστε να κρυώσει. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε να σταθεί 12 ώρες.
Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιήστε τα φρούτα, αλλά μην τα κάνετε εντελώς αλοιφή, καλό είναι να διακρίνονται κομματάκια. Μεταγγίστε την μαρμελάδα στην κατσαρόλα και αφήστε την να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει.
Γεμίστε τα βαζάκια που προηγουμένως έχετε αποστειρώσει (δείτε εδώ πως γίνεται), κλείστε τα καπάκια, αναποδογυρίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.




MARMELLATA DI MANDARINI CINESI

La marmellata di mandarini cinesi, è particolarmente saporita e profumata e vale la pena prepararla.
Ho uitlizzato solo 3 ingredienti : frutto, zucchero e succo di limone e non ho messo qualche spezia, come faccio di solito con le confetture, siccome non volevo alterare il profumo delicato degli mandarini cinesi.

Dosi : per 1 lt ca. di marmellata
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 1 kg di mandarini cinesi,
                             750 gr di zucchero semolato,
                             da 1/2 limone, il succo.
Preparazione :
Lavate i mandarini cinesi.
Mettete ca. 1 lt di acqua in una casseruola e portate ad ebbolizione. Aggiungete i mandarini e lasciate cuocere per 6-7 minuti. Scolate. Ripetete per 2 volte ancora, riducendo il tempo di cottura a 3 minuti. Scolate bene. Tagliate ogni mandarino a 3 ed eliminate i semini. 
Mettete nella casseruola i frutti e aggiungete lo zucchero, il succo di limone, 2 tazze di acqua (400 ml ca.)  e portate ad ebbolizione. Lasciate cuocere su fuoco dolce per una decina di minuti. Ritirate dal fuoco.
Traferite entro una ciotola di vetro e lasciate raffreddare. Coprite con pellicola transparente e lasciate riposare per 12 ore.
Frullate con un frullatore ad immersione, senza ridurrli però a purea, è meglio che rimangano dei pezzettini di frutto. Trasferite nella casseruola, portate sul fuoco e lasciate cuocere per qualche minuto fino a rapprendere. Fate la prova piattino.
Invasate in barratoli precedentemente sterilizzati, sigillate col tappo, capovolgete e lasciate raffreddare capovolti.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.