ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

Η ΚΡΕΜΑ ΝΤΙΠΛΟΜΆΤ // LA CREMA DIPLOMATICA


Η ΚΡΕΜΑ ΝΤΙΠΛΟΜΆΤ

Η κρέμα ντιπλομάτ είναι μία από τις βασικές κρέμες τη ζαχαροπλαστικής . Το όνομα της προέρχεται απο την ομώνυμη τούρτα, στην οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως γέμιση.
Παρασκευάζεται αναμιγνύοντας απλά κρέμα σαντιγύ με κρέμα ζαχαροπλαστικής και η ιδέα είναι να γίνει η κρέμα ζαχαροπλαστικής πιό αφράτη και ελαφριά σε γεύση. Η αναλογία είναι συνήθως 1 μέρος κρέμα σαντιγύ και 2 μέρη κρέμα ζαχαροπλαστικής, αλλά μπορεί το μίγμα να γίνει και μισό - μισό.
Οταν χρησιμοποείται ως γέμιση σε τούρτες συνήθως προστίθεται και λίγη ζελατίνη. Η ζελατίνη ενσωματώνεται στην κρέμα ζαχαροπλαστικής, όσο αυτή είναι ζεστή; η σαντιγύ ενσωματώνεται όταν η κρέμα ζαχαροπλαστικής κρυώσει τελείως.
Η κρέμα ντιπλομάτ, μπορεί να αρωματιστεί και με κάποιο λικέρ, ρούμι ή κρασί Μάρσαλα.
Μπορεί να προσφερθεί και μόνη της ως επιδόρπιο.
Λόγω της σαντιγύ, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά που θέλουν ψήσιμο.


Αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής θα βρείτε εδώ (κλασσική συνταγή) και εδώ (εύκολη παραλλαγή στον φούρνο μικροκυμάτων)
Αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξετε την σαντιγύ θα βρείτε εδώ.
Ετοιμάστε πρώτα την κρέμα ζαχαρολαστικής και αφήστε την να κρυώσει τελείως. Ετοιμάστε την σαντιγύ και αναμείξτε τις δυο κρέμες.
Διατηρείται στο ψυγείο. 



LA CREMA DIPLOMATICA

La crema diplomatica è una crema di base della pasticceria. Prese il suo nome dalla torta diplomatica, dove viene utilzzata. Viene preparata semplicemente mescolando la crema pasticcera con la crema Chantilly, per prendere appunto una crema pasticcera più deliziosa, leggera e meno compatta. Le proporzioni sono di solio 1 parte di crema Chantilly per 2 parti di crema pasticcera, ma possono variare fino a 1 : 1.
Quando la crema diplomativa viene utilizzata per farcire le torte, di solito viene rafforzata con la colla di pesce. La colla di pesce viene aggiunta alla crema pasticcera quando è ancora calda. La crema Chantilly viene aggiunta poi quando tutto sarà raffreddato completamente (altrimenti si scioglierà).
E possibile aromatizzare la diplomatica con liquori vari, rum o vino Marsala.
Spesso viene servita anche da sola, come dessert.
Non è adatta per dolci che vengono cotti al forno, siccome la panna montata verrà tutta liquefata.

Istruzioni dettagliate per preparare la crema pasticcera, troverete qui (ricetta classica) e qui (riceta al microonde).
Istruzioni dettagliate per preparare la crema Chantilly, troverete qui.
Preparate la crema pasticcera e lasciate raffreddare completamente prima di aggiungere la crema Chantilly.
Si conserva nel frigo.
 

1 σχόλιο:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.