ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ // BACCALA AL FORNO CON PATATE


ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Ακόμη μία απλή και νόστιμη συνταγή με τον αγαπημένο μας υγράλατο βακαλάο. Αν έχετε και τον βακαλάο ήδη έτοιμο ξαλμυρισμένο (συνηθίζω να κάνω την διαδικασία σε ανύποπτο χρόνο και έπειτα τον διατηρώ στην κατάψυξη) τότε γίνεται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολη
Υλικά : 750 gr βακαλάος ήδη ξαλμυρισμένος,
                1 kg πατάτες για φούρνο,
                2 σκελίδες σκόρδο,
                1 φλ. καφέ ελαιόλαδο,
                1/2 φλ. τσαγιού ελιές μαύρες σε ροδέλες,
                10 ντοματίνια,
                πιπέρι φρεσκοτριμμένο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Αν δεν έχετε έτοιμο ξαλμυρισμένο βακαλάο, δείτε πως μπορείτε να τον ετοιμάσετε εδώ.
Κόψτε τον βακαλάο σε μεγαλούτσικα κομμάτια (μερίδες).
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε ροδέλες. Αλατίστε τες.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο. Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίστε πολύ ελαφρά το σκόρδο (προσοχή να μην καεί!).
Τοποθετήστε τον βακαλάο εναλλάξ με τις πατάτες μέσα στην γάστρα. Προσθέστε τις ελιές και τα ντοματάκια κομμένα στα 2. Περιχύστε με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με πιπέρι.
Σκεπάστε την γάστρα, βάλτε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, στις αντιστάσεις και αφήστε να ψηθεί για περίπου 90 λεπτά.
Σερβίρετε το φαγάκι ζεστό.


BACCALA AL FORNO CON PATATE

Ricettina semplice e saporita con il baccalà che ci piace tantissimo in famiglia! Se avete a disposizione il baccalà già dissalato, il tutto viene preparato molto velocemente...

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 750 gr baccalà già dissalato,
                            1 kg di patate adatte per la cottura al forno,
                            2 spicchi d' aglio,
                            1 tazzina da caffè olio di oliva,
                            1/2 tazza di olive nere a rondelle,
                            10 pomodorini ciliegie,
                            pepe nero macinato,
                            sale.
Preparazione :
Se non avete il baccalà già dissalato (di solito compro una quantità di baccalà, lo faccio dissalare e poi lo metto nel freezer ed è pronto per uso), istruzioni per dissalarlo ne troverete qui.
Tagliate il baccala a pezzi non troppo piccoli.
Sbucciate le patate e tagliate a rondelle. Cospargete di sale.
Tritate l' aglio. Versate l' olio in una piccola padella, portate sul fuoco e fate imbiondire l' aglio (attenzione si brucia facilmente!).
Entro una terrina disponete i pezzi di baccalà alternati con le patate. Aggiungete le olive e i pomodorini tagliati in due. Irrorate con l' olio. Cospargete di pepe macinato al momento.
Coprite la terrina col suo coperchio e infornate in forno preriscaldato a 200°C, modalità statico. Lasciate cuocere per 90 minuti ca. 
Servitelo caldo.


1 σχόλιο:

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.