ΤΕΛΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ!
(FORK BISQUITS)
Τι να πω γι' αυτά τα μπισκότα! Νόστιμα, τραγνά, λιώνουν στο στόμα ... και επιπλέον πανεύκολα στην προετοιμασία τους, ούτε μίξερ χρειάζεται! Χωρίς υπερβολή, μπορείτε να τα φτιάξετε ως το κέρασμα της τελευταίας στιγμής, δεν θέλουν πάνω απο 30 λεπτά για να είναι έτοιμα σερβιρισμένα στο τραπέζι και να συνοδέψουν τον καφέ ή το τσάϊ σας!
Η συνταγή αυτή είναι επίσης πολύ ευέλικτη, καθώς χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά για να τα αρωματίσετε μπορείτε να πάρετε μια ποικιλία απο γεύσεις. Σήμερα σας παρουσιάζω δύο παραλλαγές, με πορτοκάλι και με κακάο. Μπορείτε επίσης να τα αρωματίσετε με λεμόνι, μανταρίνι, βανίλια, καφέ, κανέλα ή άλλα μπαχαρικά.
Οι αναλογίες των υλικών της συνταγής παραπέμπουν στην τριφτή ζύμη για τάρτες (pasta frolla), με το βούτυρο όμως να υπερισχύει με αποτέλεσμα τα μπισκότα να γίνονται ακόμη πιό τριφτά.
Η συνταγή είναι της Marry Berry, από το βιβλίο της "100 sweet treats and puds" και εγώ απλώς διπλασίασα τις ποσότητες.
Διατηρούνται για αρκετές ημέρες, κλεισμένα σε κουτί για μπισκότα.
Δόση : 50 μπισκότα
Βαθμός δυσκολίας : πολύ εύκολο
Υλικά
μπισκότα λευκά : 200 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
100 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
300 gr αλεύρι γοχ,
1 κ.σ. κοφτή (10 gr) baking powder,
το ξύσμα απο την φλούδα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού ή άλλο άρωμα της επιλογής σας.
μπισκότα με κακάο : 200 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
100 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
250 gr αλεύρι γοχ,
30 gr κακάο άγλυκο,
1 κ.σ. κοφτή (10 gr) baking powder.
Προετοιμασία :
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι και το baking με φαρινα, δηλαδή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Δουλέψτε το βούτυρο με την ζάχαρη να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέστε το ξύσμα και σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking (για τα μπισκότα με κακάο θα προσθέσετε και το κακάο).
Πλάστε την ζύμη σε μπαστουνάκι και κόψτε σε κομματάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού. Πλάστε μπαλίτσες και τοποθετήστε τες μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Για να φτιάξετε το σχέδιο στην επιφάνεια των μπισκότων, απλά πιέστε με την ράχη ενός πηρουνιού, μέχρι να πλατύνουν. Αν το πηρούνι κολλάει στην ζύμη, βουτήξτε το σε κρύο νερό.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 15 λεπτά. Μην τα αφήστε να πάρουν χρώμα. Βγάλτε τα μπισκότα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα μετακινήσετε (είναι μαλακά όσο είναι ακόμη ζεστά).
BISCOTTI DI FROLLA CON 3 INGREDIENTI
(FORK BISQUITS)
I biscotti più facili e più buoni che esistono! Delizisi, si sciolgono in bocca e perdippiù vengono preparati in pochi minuti, senza bisogno di utilizzare la planetaria.
La ricetta per realizzare questi biscotti, non è che una variante della ricetta di pasta frolla classica però con il burro che abbonda, con risultato dei biscotti ancora più croccanti!
La ricetta è particolarmente vesratile e aggiungendo gli aromi che preferite potete preparare una varietà di gusti diversi. Oggi vi presento le varianti all' arancia e al cacao. Potete aromatizzarli ancora con limone, mandarino, vaniglia, caffè, cannella o altre spezie.
Si conservano per parecchi giorni, chiusi in una lattina per biscotti.
La ricetta è di Marry Berry dal libro "100 sweet treats and puds", io semplicemente ho raddoppiato le dosi.
Dosi : per 50 biscotti
Difficoltà : molto facle
Ingredienti
versione bianca : 200 gr di burro a temperatura ambiente,
100 gr di zucchero semolato,
300 gr farina 00,
1 cucchiaio raso (10 gr) di lievito per dolci,
scorza grattugiata da 1 arancia o altri aromi.
versione al cacao : 200 gr di burro a temperatura ambiente,
100 gr di zucchero semolato,
250 gr farina 00,
30 gr cacao amaro,
1 cucchiaio raso (10 gr) di lievito per dolci.
Preparazione :
Potete sostituire la farina ed il lievito con la farina autolievitante.
Lavorate il burro con lo zuccero fino a prendere una crema. Aggiungete la scorza grattugiata e gradatamente la farina settacciata insieme al lievito.
Formate un salciccioto e tagliate a tanti pezzettini alla grandezza di una noce. Formate delle palline e disponete distanziate entro una teglia foderata con carta antiaderente.
Per fare il disegno rigato, semplicemente premete il biscotto con il dorso di una forchetta, fino ad appiatirlo. Se la forchetta si appiccica all' impasto bagnatela con acqua fredda.
Fate cuocere in forno statico, preriscaldato a 180°C, per ca. 15 minuti. Non lasciate prendere colore.
Sfornate e lasciate raffreddare prima di spostarli (appena sfornati sono ancora molli, una volta raffreddati induriscono).
Τόσο απλά, τόσο νόστιμα, τόσο υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Μαρίνα μου, φιλιά!
Ετσι ακριβως Ελενα μου!
ΔιαγραφήΕπιτελους βρηκα συνταγη για τα μπισκοτα που αγαπαει η μαμα μου (και βρηκα παραλληλα και τον μπελα μου...)
Φιλια πολλα!
Καλησπέρα, Μαρίνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ φτιάχνω από αυτή τη ζύμη μπισκότα κιάλια αλλά τα δικά σου έγιναν υπέροχα!
Για να μην μπω στα δύσκολα, ποια να διαλέξω, θα δοκιμάσω και τις δύο εκδοχές!!!
Φιλάκια
Τελεια ειναι Ελενη μου, πλεον θα ειναι η απολυτη επιλογη μου για βουτυρενια μπισκοτα!
ΔιαγραφήΦιλια!!!!
Το μυστικό είναι σαφώς στο καλό δούλεμα του βουτύρου με την ζάχαρη Μαρίνα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα τα δοκιμάσω πολύ σύντομα.
Και αυτο βοηθαει Πηνελοπη μου αλλα γενικα αυτη η συνταγη δεν θελει κατι το ιδιαιτερο, πιστευω οτι μπορει να βγει το ιδιο πετυχημενη ακομη και χωρις μιξερ...
ΔιαγραφήΦιλακια!
Μαρίνα μου σ 'ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια , γρήγορη και εύκολη συνταγή! Ευχαριστούμε πολύ !!Μου πέτυχε και τα μπισκοτάκια είναι πεντανόστιμα !
ΑπάντησηΔιαγραφήμόλις τα έφτιαξα!! Μου έβγαλε 30 η δοσολογία. Πίστευα πως μόλις κρυώσουν θα τα βάλω σε κουτί...αλλά δεν πρόλαβα... καταναλώθηκαν όλα!!!! Τόσο αφράτα και τόσο νόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ χαιρομαι που σας αρεσαν!
ΔιαγραφήΓιατι να αγοραζουμε μπισκοτα, αφου μπορουμε να τα φτιαξουμε τοσο ευκολα?
Τελεια
ΑπάντησηΔιαγραφή