ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΠΑΣΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ // PASTA DI LIMONE

  ΠΑΣΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Ακόμη μια μικρή βασική συνταγή, πολύ χρήσιμη, με υπογραφή του Luca Montersino.
Αυτή η αρωματικότατη πάστα λεμονιού χρησιμοποιείται για να δώσει άρωμα και γεύση σε διάφορες κρέμες αλλά και ζύμες. Είναι πολύ εύκολο να την φτιάξετε, αλλά θέλει απαραίτητα φρέσκα και αρωματικά λεμονάκια!
Η δόση του Montresino δίνει περίπου 600 gr πάστα λεμονιού, μπορείτε να μειώσετε τις ποσότητες αναλογικά.
Αν αντικαταστήσετε τα λεμόνια με προτοκάλια, μπορείτε να φτιάξετε επίσης μια ωραιότατη πάστα πορτοκαλιού.

Δόση : 640 gr
Βαθμός δυσκολίας : πολύ εύκολο
Υλικά : 120 gr λεμόνια ολόκληρα,
                60 gr φλούδα λεμονιού,
                100 gr σιρόπι γλυκόζης,
                160 gr ζάχαρη άχνη,
                200 gr φοντάν ζάχαρης.
Προετοιμασία :
Πρώτα απ' όλα, πρέπει να διευκρινήσω οτι τα λεμόνια που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι απαραιτήτως ακέρωτα. Οσο πιο αρωματικά και φρέσκα είναι, τόσο πιο αρωματική και πετυχημένη θα βγεί και η πάστα λεμονιού. Το βάρος στα ολόκληρα λεμόνια το υπολογίζουμε χωρίς τα κουκούτσια. Την φλούδα την αφαιρούμε απο το λεμόνι με εναν κοφτερό ψιλόφλουδο καθαριστή, προσέχοντας να μην αφαιρέσουμε μαζί και το λευκό μέρος που είναι πικρό.
Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και ομογενοποιήστε τα.
Μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο, μέσα σε ενα αεροστεγές βάζο, για χρονικό διάστημα μέχρι 20 ημέρες.


PASTA DI LIMONE

Ricettina di base, molto utile, firmata Montersino!
La pasta di limone viene utilizzata per profumare creme e impasti in modo naturale. Molto facile a preparala, ci vuole solo dei limoni freschi e profumati.
Se nel posto dei limoni utilizzate le arance, potete preparare anche una buonissima pasta di arance!

Dosi : 640 gr
Difficoltà : facile
Ingredienti : 120 gr di limoni interi,
                              60 gr di scorza di limone,
                              100 gr di sciroppo di glucosio,
                              160 gr di zucchero a velo,
                              200 gr di zucchero fondente.
Preparazione :
Manco a dire che si deve utilizzare dei limoni non trattati. Scegliete quelli più freschi e profumati, per prendere una pasta altrettanto profumata. Il peso dei limoni interi si intende senza i semi. Ricavate la buccia dei limoni con un pelapatate, cercando si non asportare anche la parte bianca che è amarognola.
Frullate tutti gli ingredienti insieme fino a prendere un composto omogeneo.
Ponete in un barattolo e conservate nel frigo per 20 giorni al massimo.


6 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να τη δοκιμάσω πάντως. Θα δίνει ένταση και γεύση στα γλυκά μου! Ευχαριστώ Μαρίνακι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. non resta che provare, chissà che profumo ! Buona settimana Marina, un abbraccio !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. dipende certo anche dai limoni a disposizione, quelli utilizzati erano gli ultimi dal mio limone
      Baci!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.