ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ // CONFETTURA DI MELE E ZENZERO CANDITO


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΩΜΕΝΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Υπέροχη κρεμώδης μαρμελάδα μήλο. ενισχυμένη με την σπιρτάδα του τζίντζερ και της κανέλας.

Βαθμός δυσκολίας : πολύ εύκολο
Υλικά : 1 Kg μήλα καθαρισμένα,
                 650gr καστανή ζάχαρη demerara,
                 50gr μέλι ανθέων,
                 50gr ζαχαρωμένο τζίντζερ,
                 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη,
                 τον χυμό απο ενα λεμόνι.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρά κομματάκια. Βάλτε τα μέσα σε ενα σκεύος, σκεπάστε τα με την ζάχαρη και αφήστε τα να σταθούν για 2-3 ώρες.
Κόψτε το ζαχαρωμένο τζίντζερ σε μικρά κομματάκια.
Μεταγγίστε τα μήλα με την ζάχαρη και το ζουμάκι τους σε μια κατσαρόλα, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βάλτε την στην φωτιά. Αφήστε την μαρμελάδα να βράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να πηκτώσει. Ομογενοποιήστε με το ραβδομπλέντερ.
Οταν η μαρμελάδα δέσει και όσο είανι καυτή, γεμίστε με αυτήν αποστειρωμένα βάζα. Κλείστε τα καπάκια τους, αναποδογυρίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν αναποδογυρισμένα.
Διατηρείται σε μέρος δροσερό και σκοτεινό.


CONFETTURA DI MELE E ZENZERO CANDITO

Cremosa confettura di mele aromatizzata ed insaporita di spezie : zenzero e cannella.

Difficoltà : facile
Ingredienti : 1 Kg di mele (polpa),
                             650gr di zucchero di canna demerara,
                             50gr di miele di fiori,
                             50gr di zenzero candito,
                             1/2 cucchiaino di cannella in polvere,
                             il succo da 1 limone.
Preparazione :
Sbucciate le mele, eliminate torsolo e semi e tagliate a pezzettini. Metteteli in un recipiente, coprite con lo zucchero e lasciate macerare per 2-3 ore. 
Tagliate lo zenzero candito a pezzettini.
Trasferite le mele con lo zucchero ed il loro sughetto in una pentola. Aggiungete tutti gli ingredienti restanti e portate sul fuoco. Lasciate cuocere a fuoco moderato per 15-20 minuti, fino a comiciare a rapprendere. Frullate con un frullatore ad immersione e lasciate cuocere per qualche minuto ancora, fino ad ottenere la consistenza desiderata.
Prima che la confettura si raffredda, riempite subito dei barattoli precedentemente sterilizzati. Coprite coi loro coperchi, capovolgete e lasciate raffreddare capovolti.
Si consreva in luogo fresco e buio.


5 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρίνα θα τη δοκιμάσω μετά από εκείνη με τα πορτοκάλια που μας ξετρέλανε τώρα αυτή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάτρεψα το υπέροχο χρώμα της!
    Καλοφάγωτη Μαρίνα μου!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρίνα φαίνεται τόσο υπέροχη. Φαντάζομαι και τη γεύση της..... Αντε μετά να κάνω δίαιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. adoro le mele e questa composta/confettura è davvero superba, ricca di profumi davvero intensi e che parlano di Natale.
    Buona domenica e a rileggerci presto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να είναι πολύ νόστιμη Μαρίνα η μαρμελάδα αυτή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.