ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ // TORTA ALLE FRAGOLE


ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Επικαιρες οι φραουλες, ειναι προκληση για την δημιουργια διαφορων νοστιμων αλλα και με εντυπωσιακη εμφανιση γλυκων, οσο ειναι ακομη στην εποχη τους! Σημερα σας ετοιμασα ενα ωραιο κεκακι με φραουλενια καρδια και επικαλυψη απο ζελε φραουλας.

Δοση : για 8 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 300 gr φρεσκιες φραουλες καθαρισμενες,
                1 σφηνακι λικερ λιμοντσελλο,
                4 μετρια αυγα,
                1 φλ. κρυσταλλικη ζαχαρη,
                1 φλ. λιωμενο βουτυρο,
                1 φλ. γαλα πληρες,
                1 φλ. αμυγδαλοψυχα ψιλοαλεσμενη,
                2 φλ. αλευρι για ολες τις χρησεις,
                1 κ.σ. baking powder,
                1 κ.σ. ξυσμα απο φλουδα λεμονιου.
για το ζελε φραουλας : 200 gr φραουλες φρεσκιες,
                                           1/2 φλ. ζαχαρη κρυσταλλικη,
                                           1/2 κ.γ. πηκτινη φρουτων.
για την διακοσμηση : αμυγδαλα φιλε.
Προετοιμασια :
Διαλεξτε φραουλες ωραιες, ωριμες, μετριες σε μεγεθος. Καθαριστε τες, βαλτε τες σε μπωλ, ραντιστε τες με το λιμοντσελλο και αφηστε τες να σταθουν ενα μισαωρο.
Χτυπηστε τα αυγα με την ζαχαρη, μεχρι να γινουν μια αφρατη κρεμα. Προσθεστε σταδιακα το λιωμενο βουτυρο, το γαλα και τελος το αλευρι κοσκινισμενο μαζι με το baking. Προσθεστε τα αμυγδαλα και το ξυσμα λεμονιου και αναμειξτε. Τελος στραγγιστε τις φραουλες απο το ζουμακι τους, προσθεστε το και αυτο στο μιγμα του κεϊκ και αναμειξτε καλα μεχρι να ομογενοποιηθει.
Βουτυρωστε μια στρογγυλη φορμα με τρυπα στη μεση, διαμετρου 24 εκ. Ριξτε μεσα το μισο μιγμα του κεϊκ και τοποθετεισετε τις φραουλες, ορθιες και συμμετρικα μεσα στην φορμα. Με προσοχη καλυψτε τες με το υπολοιπο μιγμα και ισιωστε την επιφανεια του με μια σπατουλα.
Ψηστε το κεϊκ σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 50 λεπτα. Σβυστε τον φουρνο και αφηστε το κεϊκ για ακομη 10 λεπτα μεσα και για επιβεβαιωση, καντε το τεστ της οδοντογλυφιδας πριν το βγαλετε. 
Βγαλτε το κεϊκ απο τον φουρνο και αφηστε το να κρυωσει πριν το ξεφορμαρετε. 
Ετοιμαστε το ζελε φραουλας : καθαριστε, πλυντε και πολτοποιηστε τις φραουλες. Βαλτε τες σε ενα κατσαρολακι, προσθεστε την ζαχαρη, 1 φλ. του καφε νερο και βαλτε το στην φωτια. Μολις αρχισει να βραζει, προσθεστε την πηκτινη και αφηστε το να σιγοβραζει για κανενα τεταρτακι, μεχρι να πηχτωσει. 
Ξεφορμαρετε το κεϊκ μεσα σε εναν δισκο σερβιρισματος. Περιχυστε με το ζελε φραουλας και στολιστε με αμυγδαλα φιλε.


TORTA ALLE FRAGOLE

Siamo nella stagione delle fragole e le idee per preparare dei dolci col frutto amato, proprio abbondano!
Oggi ho preparato molto velocemente, una torta golosa, con delle fragole intere nascoste nel suo interno e ricoperta di gelè di fragole.

Dosi : per 8 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 300 gr di fragole fresche,
                            1 biccherino di limoncello,
                            4 uova medie,
                            1 tazza di zucchero semolato,
                            1 tazza di burro fuso,
                            1 tazza di latte fresco intero,
                            1 tazza di farina di mandorle,
                            2 tazze di farina 00,
                            1 cucchiaio di baking (lievito chimico),
                            1 cucchiaio di scorza di limone grattugiata.
per la gelè : 200gr di fargole,
                       1/2 tazza di zucchero semolato,
                       1/2 cucchiaino di perctina di frutta.
per la finitura : lamelle di mandorle.
Preparazione :
Scegliete delle fragole belle, mature, di media grandezza. Mondate e lavatele, ponetele in un recipiente, irrorate col limoncello e lasciate macerare per mezz'oretta.
Sbattete le uova con zucchero, fino a prendere una crema spumosa. Aggiungete gradatamente, e sempre mescolando, il burro, il latte e la farina settacciata con il baking. Aggiungete la farina delle mandorle e la scorza grattugiata del limone. 
Sgocciolate le fragole e aggiungete il loro sughetto al composto. Mescolate fino a prendere un composto omogeneo. 
Imburrate uno stampo da ciambella, di 24cm di diametro. Versate metà del composto nello stampo. Aggiungete le  immergendole nel composto con la loro punta e in modo uniforme. Coprite delicatemente con il composto restante e livellate. 
Cuocete in forno preriscaldato a 180°C per 50 minuti. Spegnete il forno e lasciate stare per ancora 10 minuti. Fate la prova stecchino prima di sfornate. 
Sfornate e lasciate raffreddare. 
Preparate la gelè alle fragole : mondate, lavate le fragole e frullatele, riducendole a purea. Versate la purea in un pentolino, aggiungete lo zucchero e una tazzina di caffè acqua. Ponete sul fuoco e quando comincia a bollire, aggiungete anche la pectina. Lasciate cuocere per una decina di minuti ca, fino a diventare abbastanza consistente. 
Sformate la torta su un vassoio da portata. Versate le gelè delle fragole sulla sua superficie e decorate con lamelle di mandorle.


16 σχόλια:

  1. ha un aspetto molto goloso, un'ottima ciambella per la colazione, grazie ! Buona domenica cara, un bacione !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα κέικ που καθρεπτίζει την εποχή που επιτέλους μας έκανε αισθητή την παρουσία της!Τα δυνατά και ανεπανάληπτα αρώματα του τόσο εύγευστου αυτού φρούτου και την αψεγάδιαστη τεχνική σου Μαρίνα μου,συνομώτησαν και μας χάρισαν αυτό το ντελικάτο κέικ που οπτικά μου θυμίζει πίνακα με θέμα την Άνοιξη και γευστικά κερδίζει τον θαυμασμό μας!
    Τα απίθανα χρώματα του άλικου φρούτου ,που σαν κατακόκκινη λάβα ρέουν ανεξέλεγκτα από τα πλαϊνά του κέικ,χωρίς μετριοφροσύνη, δίνουν το απαραίτητο στίγμα της ομορφιάς .Ασυναγώνιστη και πληθωρική,συναγωνίζεται με την δροσάτη γεύση του κέικ!
    Καλή Κυριακή Μαρίνα μου!!!Ελπίζω να πάνε όλα καλά με την παρασκευή της πασχαλινής τούρτας...
    Σε φιλώ πολύ,πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποστολη εξετελεσθη Φωτεινη μου! Αν και η συσσωρευμενη κουραση μεγενθυνε ολα τα προβληματα που αντιμετωπισα, τελικα το αποτελεσμα ηταν ικανοποιητικο.
      Τα λογια σου πιο γλυκα απο τις κατακοκκινες φραουλες!
      Καλη σου εβδομαδα καλη μου φιλη!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο!!
    Δροσερό και ανοιξιάτικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντυπωσιακό και δροσερό το κέικ Μαρίνα.
    Η επικάλυψη μου αρέσει και του πηγαίνει.
    Οι φράουλες είναι στα φόρτε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επικαλυψη ηταν αυτοσχεδιασμος της στιγμης, ο οποιος αποδειχτηκε τελικα πετυχημενος!
      Οντως ειναι η εποχη της φραουλας, αλλα περιμενω λιγο ακομη για τις φραουλες της Κατερινης, που ειναι πιο μικρες μεν, αλλα νομιζω και πιο γευστικες.

      Διαγραφή
  5. Τι όμορφο χρώμα! Ζουμερό και λαχταριστό το κέικ σου Μαρίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Μαρια μου!
      Οι φραουλιτσες προσθετουν την πινελια τους οπου μπουν!

      Διαγραφή
  6. Το απόλυτα ανοιξιάτικο κέικ!!
    Οι φράουλες ενσωματώνονται υπέροχα στη ζύμη και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό!
    Πολύ μου αρέσει και το ζελέ φράουλας, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη γεύση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωτη φορα δοκιμαζω κατι παρομοιο σε κεϊκ αλλα τελικα του πηγα πολυ!
      Φιλακαι Ερμιονη μου!!

      Διαγραφή
  7. Πανδαισία με φράουλες το κέικ σου, Μαρίνα! Και τι ωραία που στάθηκαν οι φράουλες στο κέντρο του! Πραγματικά λαχταριστό σύνολο!
    Καλή Μ. Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνη μου ημουν πολυ περιεργη να δω αν τελικα θα σταθουν οι φραουλες ορθιες, γιατι ηταν κατι που δεν ειχα ξαναδοκιμασει! Τελικα ολες σταθηκαν στο ... υψος τους και το οπτικο αποτελεσμα ηταν ομορφο.
      Ευχαριστω!
      Καλη Μ.Εβδομαδα!

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.