ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ // SPAGHETTI AL MASCARPONE E PANCETTA


ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

Μια απλουστατη συνταγη, που ετοιμαζεται μεσα σε 20 λεπτα! Ελαχιστα υλικα αλλα εκλεκτα, για ενα πιατο γευστικο και χορταστικο. Καθως ειναι πλουσιο σε θερμιδες, ταιριαζει περισσοτερο στον χειμωνα.

Δοση : για 4 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 400 gr σπαγκετι,
                250 gr μασκαρπονε,
                1 κ.σ. ελαιολαδο,
                200 gr μπεϊκον σε φετες,
                φρεσκοτριμμενο πιπερι,
                αλατι.
για το σερβιρισμα : τριμμενη παρμεζανα.
Προετοιμασια : 
Βαλτε τα σπαγκετι να βρασουν, αυστηρα αλ ντεντε, μεσα σε αφθονο αλατισμενο νερο.
Ταυτοχρονα κοψτε το μπεϊκον σε λωριδες 1εκ. Βαλτε το λαδι μεσα σε ενα ευρυχωρο τηγανι και σωταρετε το μπεϊκον μεχρι να ροδισει ελαφρα (μην το τσιγαρισετε πολυ, γιατι θα γινει σαν ... σολα!). 
Παραλληλα, παρτε ενα φλυτζανι απο το νερο οπου βραζουν τα μακαρονια, προσθεστε το μασκαρπονε, 2-3 τσιμπιες αλατι, φρεσκοτριμμενο πιπερακι και χτυπηστε με το συρμα, μεχρι να γινει ομοιογενες. 
Σουρωστε τα μακαρονια και ριξτε τα μεσα στο τηγανι με το μπεϊκον. Αν το τηγανι σας ειναι αρκετα ευρυχωρο, προσθεστε και το μασκαρπονε, ανακατεψτε καλα και ειστε ετοιμοι για το σερβιρισμα! Στην αντιθετη περιπτωση, ξαναβαλτε τα μακαρονια μαζι με το μπεϊκον στην κατσαρολα και προσθεστε εκει το μασκαρπονε. 
Σερβιρετε αμεσως με μπολικη τριμμενη πραγματικη παρμεζανα.


SPAGHETTI AL MASCARPONE E PANCETTA

Una ricetta veramente semplice e veloce! Gli ingredienti pochi ma saporiti ed il risultato un piatto goloso e sostanzioso. Siccome è ricco di calorie, è piuttosto adatto per la stagione fredda.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 400 gr spaghetti,
                            250gr mascarpone,
                            1 cucchiaio di olio extravergine di oliva,
                            200 gr di pancetta a fettine,
                            pepe macinato,
                            sale.
per servire : parmigiano grattugiato.
Preparazione :  
Fate lessare i spaghetti al dente, in abbondante acqua salata. 
Nel frattempo, tagliate la pancetta a strisce di 1cm. Versate l'olio in un tegame capiente e fate rosolare la pancetta. 
Stemperate il mascarpone in una tazza di brodo di cottura dei spaghetti e aggiungete pepe macinato e qualche pizzico di sale. Scolate i spaghetti, versateli nel tegame e saltate. Se il tegame è capiente abbastanza, aggiungete anche il composto al mascarpone, mescolate e la spaghettata è pronta. In caso contrario, versate i spaghetti con la pancetta nella pentola e aggiungete il composto al mascarpone. 
Servite immediatamente con abbondante parmigiano grattugiato.


32 σχόλια:

  1. Εδώ είμαστε!!!!!!!!!
    Σήμερα δεν φεύγω από εδώ αν δεν φάω όλο το πιάτο.
    Εφτιαξες την αδυναμία μου Μαρίνα (τα ζυμαρικά) και με έναν από τους ποιο γευστικούς τρόπους. Η κάθε πιρουνιά θα με κάνει να χοροπηδάω από ευτυχία!!

    Μου έφτιαξες τη μέρα λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυαυγη μου ολο δικο σου το πιατο! Κι εμεις αγαπαμε πολυ τα μακαρονια και ανετα θα μπορουσαμε να ζησουμε τρεφομενοι μονο με αυτα! Αυτη ειναι μια απο τις μακαροναδες που φτιαχνουμε τις καθμερινες, οταν ο χρονος ειναι πολυ περιορισμενος. Μεχρι να βρασουν τα μακαρονια ειναι ετοιμη και η σαλτσα!
      Χαιρομαι που σου εφτιαξα τη μερα, βαζω την μακαροναδα, αλλα φερε καμμια φετα απο το αμυγδαλο κεϊκ σου!
      Φιλια!

      Διαγραφή
  2. Από τις πολύ νόστιμες μακαρονάδες!
    Πολύ όμορφα ενσταντανέ από ένα πιάτο με πολλή γεύση!
    Καλημέρα Μαρίνα.

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ζαμπια μου!
      Εδωσα πραγματικο αγωνα για να προλαβω να βγαλω τις φωτογραφιες, σαν τα καρταλια περιμεναν με τα πηρουνια! :)))
      Φιλια!

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν, δεν μπορώ να πω όχι σε ζυμαρικά (οποιαδήποτε ζυμαρικά...). Κατά δεύτερον, λατρεύω το μασκαρπόνε. Πώς να μην μου τρέχουν τα σάλια κοιτάζοντας αυτό το θεσπέσιο πιάτο;;; Η ποσότητα που προορίζεται για 4 άτομα καταναλώνεται ευχαρίστως μόνο από την αφεντιά μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασια μου, μην λαβαινεις και πολυ υποψιν την δοση που αναφερω, ιδιαιτερα οταν προκειται για μακαροναδες.. Μπορει να λεω οτι ειναι για 4 ατομα, για να φανω ... υπερανω, αλλα την συγκεκριμενη ποσοτητα την καθαριζουμε ανετα δυο ατομα και σκουπιζουμε και το πιατο! ☺ ☺ ☺
      Καλο σου μεσημερι!

      Διαγραφή
  4. Κατι σαν την ελληνική καρμπονάρα, καλη ορεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι κατι τετοιο!
      Προχθες παλι το ακουσα αυτο, καρμποναρα χωρις καθολου αυγα με τυρι κρεμα (γνωστο...) και μπεϊκον... τι να πω!
      Οπως και να την πουμε, ειναι παντως πολυ νοστιμη μακαροναδα!
      Καλη ορεξη!

      Διαγραφή
  5. Ωραιότατο!!
    Ως ιταλική συνταγή, όμως έχει στον αντίποδα της μια ελληνική εκδοχή.
    Ξυνομηζύθρα, με κομματάκια από Κρητικό απάκι ή σύγλινο Μάνης :-)))
    Μακαρονάδα μάλλον με πιο "πικάντικο" αποτέλεσμα.
    Καλό μεσημέρι εύχομαι, Μαρίνα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρεσει και η ελληνικη εκδοχη, αν και εχω εναν ερωτα με το μασκαρπονε!
      Φιλια!

      Διαγραφή
  6. Αμάν έκανα μακαρόνια και περιμένουν το κατιτίς τους. Μ' αρέσει των μακαρονιών σου το κατιτίς αλλά έχω τυρί Φιλαδέλφεια. Να το βάλω instead ή θα κάνω τραγική παρασπονδία;;; Γιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθουλα βαλε instead το κατιτις που διαθετεις, ετσι κι αλλιως το Φιλαδελφεια ειναι κατι σαν αντγραφο του μασκαρπονε. Οπως ειπα και παραπανω, πριν απο λιγες ημερες ειδα την ιδια συνταγη με φιλαδελφεια και μπεϊκον με την ονομασια μαλιστα καρμποναρα (καμμια σχεση...).

      Διαγραφή
  7. Εύκολη συνταγή αλλά υπέροχη!
    Τελευταία χρησιμοποιώ πολύ το μασκαρπόνε σε μακαρονάδες και το έχω λατρέψει!
    Δίνει φανταστική υφή και ανάλαφρη γεύση!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω το βαζω και στα γλυκα αντι για βουτυρο. Εχω μονιμα μια συσκευασια στο ψυγειο μου και θελω να δοκιμασω να φτιαξω και μονη μου! Εχει πολυ ωραια γευση οντως, αλλα απο θερμιδες δυστυχως δεν κανει εκπτωσεις!
      Φιλακια!

      Διαγραφή
  8. Εγώ αυτήν την "απλούστατη" μακαρονάδα, την καθάριζα όλη μόνη μου Μαρίνα μου!!!
    Με απλές και συνοπτικές διαδικασίες χα χα χαα
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε Ελενα μου, 2 ατομα καθαρισαμε μια κατσαρολα στην καθισια...

      Διαγραφή
  9. Certo che è super mascarpone e ....la fine del mondo super e ...ingrassante ma non fa niente :DD ciaooo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχχχχ Μαρίνα μου να είχα τώρα ένα πιάτο... καλό το γιαουρτάκι που έφαγα αλλά ...γιαουρτάκι!!!! Τέλεια η μακαρονάδα σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω εφαγα ενα πιατο νεροβραστη χορτοσουπα Κικη μου ... δεν επρεπε να μπω στο blog βραδιατικα, μασκαρπονε και μπεϊκον θα ονειρευομαι...
      Καλο βραδυ!

      Διαγραφή
  11. Τέλεια η μακαρονάδα σου! Και το μασκαρπόνε όπου μπει δίνει απίστευτη πυκνότητα! Είναι λίγο λιπαρό βέβαια αλλά χαλάλι...
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απλή στην παρασκευή, φουλ στην γεύση (εχουμε κανα μήνα ακόμα να φάμε τέτοια ωραία παχυντικα φαγητά, και μετά θα πέσει πείνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα το εθεσες!
      Φιλια!

      Διαγραφή
    2. Την φτιάξαμε και έγινε χαμός... γλείφαμε και τα πιάτα (μόνο που προσθέσαμε λίγο κρεμμυδάκι και βάλαμε πανσέτα αγριογούρουνου)

      Διαγραφή
    3. Χαιρομαι που σας αρεσε! Ωραια η παντσετα αγριογουρουνου, τωρα που μου την θυμισες θα ψαξω να βρω κι εγω!

      Διαγραφή
    4. την έφερε ο "κριτής" ο οποίος μάλιστα μαγείρεψε και το πιάτο (του έστειλα το link μερικές μέρες πριν για να κανονίσει την πορεία του)

      Διαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.