ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ
Υλικα
για τα φυλλα : 200 gr αλευρι για ολες τις χρησεις,
50 ml νερο,
1 κουταλια της σουπας ξυδι,
1 κουταλια της σουπας ελαιολαδο,
2-3 πρεζες αλατι.
για την γεμιση : 1 κουτι μακαρονια βιδες (500 gr),
300 gr κιμα μοσχαρισιο,
200 gr λουκανικο χωριατικο,
1 μοτσαρελλα,
50 gr κεφαλοτυρι,
250 ml κρεμα γαλακτος,
4 αυγα,
3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
αλατι και πιπερι.
για επαλειψη : 50 ml γαλα,
τριμμενο κεφαλοτυρι ή παρμεζανα,
ελαιολαδο.
Παρασκευη :
Ετοιμαστε 2 φυλλα, μαλλον χοντρα (για λεπτομερειες δειτε εδω) στις διαστασεις του ταψιου σας.
Ετοιμαστε την γεμιση : Αφαιρεστε την πετσα απο το λουκανικο και κοψτε το σε ψιλα κομματακια.
Βαλτε το λαδι σε ενα τηγανι και τσιγαριστε τον κιμα και το λουκανικο.
Στραγγιστε την μοτσαρελλα και κοψτε την σε κομματακια.
Βραστε τα μακαρονια αλ ντεντε, σε αφθονο αλατισμενο νερο και σουρωστε τα.
Σε ενα σκευος, βαλτε τα μακαρονια, προσθεστε τον τισγαρισμενο κιμα με το λουκανικο, την μοτσαρελλα, το κεφαλοτυρι, τα αυγα χτυπημενα, την κρεμα γαλακτος χτυπημενη σαν γιαουρτι, αλατι και πιπερι. Αναμειξτε.
Λαδωστε ενα ταψακι ή ενα πυρεξ και στρωστε το κατω φυλλο, ετσι ωστε να περισσευει απο το ταψι. Αλειψτε το με λιγο λαδι. Ριξτε απο επανω την γεμιση και ισιωστε την επιφανεια της. Καλυψτε με το δευτερο φυλλο, το οποιο θα το κανετε πιο μικρο, τοσο ωστε να σκεπαζει ακριβως το ταψι. Αλειψτε το με λαδι και γυριστε προς τα μεσα το φυλλο που περισσευει, σχηματιζοντας περιμετρικα ενα κορδονακι, το οποιο θα αλειψετε επισης με λαδι. Με ενα κοφτερο μαχαιρι κοψτε την πιτα σε τετραγωνα κομματια.
Ψηστε την πιτα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 190°C για μιση ωρα περιπου. Μολις αρχιζει να παιρνει χρωμα, αλειψτε την επιφανεια της με το γαλα. Συνεχιστε το ψησιμο μεχρι να ροδισει ωραια.
Βγαλτε την πιτα απο τον φουρνο, ριξτε στην επιφανεια της το τριμμενο τυρι, αφηστε την να σταθει για ενα τεταρτακι και σερβιρετε.
MAKARONΌPITA : TORTA DI PASTA
Ingredienti
per le foglie : 200 gr di farina 00,
50 ml di acqua,
1 cucchiaio di aceto,
1 cucchiaio di olio di oliva,
qualche pizzico di sale.
per la farcitura : 1 confezione di fusili (500 gr),
300 gr di carne di manzo tritata,
200 gr di salciccia,
1 mozzarella,
50 gr di pecorino grattugiato,
250ml di panna fresca,
4 uova,
3 cucchiai di olio di oliva,
sale e pepe.
per spenellare : 50 ml di latte,
formaggio grattugiato,
olio di oliva.
Preparazione :
Preparate 2 fogli di pasta filo rustica, piuttosto spessi e alla grandezza della vostra pirofila.
Eliminate la pellicina dalla salciccia e tritatela.
In una padella mettete l'olio e fate rosolare la carne tritata insieme alla salciccia.
Scolate la mozarella e tagliatela a cubetti.
Semimontate la panna.
Cuocete i fusili al dente e scolateli. Metteteli in un recipiente, aggiungete la carne con la salciccia rosolata, la mozarella, il pecorino, le uova sbattute, la panna, pepe e sale.
Spenellate d' olio una teglia o pirofila e stendete un foglio, lasciandolo fuoriuscire dai bordi, e spenellate di olio. Versate la farcitura e livellate. Coprite con il secondo foglio, che sarà di dimensioni ridotte, così da coprire appena la teglia, e fatelo aderire. Spenellate d' olio tutta la superficie del foglio, ripiegate i bordi verso l'interno formando un cordoncino che sigillerà i fogli, e spenellate con olio di oliva. Con un coltello affilato, tagliate la torta a quadrotti.
Infornate in forno preriscaldato ai 190°C per ca mezz'oretta. Appena comincia a prendere colore la superficie, spenellatela con il latte e continuate la cottura, fino a dorare.
Sfornate, cospargete la superficie con formaggio grattugiato, lasciate riposare per un quarto d'ora e servite.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.