ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ // SCIROPPO DI GRANATINA


ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

Η γρεναδινη, ειναι το σιροπι του ροδιου. 
Η πραγματικη γρεναδινη, παρασκευαζεται απο χυμο ροδιου και περιπου ιση ποσοτητα ζαχαρης, που βραζουν μεχρι να δεσουν. 
Η βιομηχανικη γρεναδινη, παρασκευαζεται συνηθως απο χυμους φρουτων, πιο οικονομικους απο αυτους του ροδιου, με την πρσθηκη αρωματων και χρωματων.

Υλικα : 1 lt χυμο ροδιου,
                900 gr κρυσταλλικη ζαχαρη,
                1 κ.σ. χυμο λεμονιου.
Παρασκευη : 
Στυψτε τους σπορους του ροδιου και φιλτραρετε τον χυμο του, περνωντας τον απο ενα σουρωτηρι, στρωμενο με γαζα ή τουλπανι. 
Αφηστε τον χυμο να σταθει για 12 ωρες και ξαναφιλτραρετε τον, φροντιζοντας να διαχωρισετε και να απορριψετε το ιζημα που θα εχει σχηματιστει στο εν τω μεταξυ. 
Βαλτε τον χυμο σε μια κατσαρολα, προσθεστε την ζαχαρη και τον χυμο λεμονιου, φιλτραρισμενο και βαλτε την στην φωτια. Ανακατεψτε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη και αφηστε το σιροπι να βρασει, αφαιρωντας τον αφρο που θα σχηματιστει, μεχρι να δεσει. 
Κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια και βαλτε το σιροπι σε αποστειρωμενα μπουκαλια.
Μπορειτε να χρησιμοποιησετε την γρεναδινη για να γαρνιρετε κρεμες και γλυκα, σε κοκτεϊλ, για να βρεξετε βασεις τουρτας κα. Αν την διαλυσετε σε δροσερο νερο και προσθεσετε παγο, παιρνετε ενα δροσιστικο ποτο.


SCIROPPO DI GRANATINA

La granatina è lo sciroppo del melograno. 
La vera granatina viene preparata mediante la bollitura dello succo ricavato dai chicchi delle melagrane con pressapoco uguale parte di zucchero.  
La granatina industriale viene preparata dai succhi di altri tipi di frutti, che non costano tanto, con l'aggiunta di coloranti e aromi.

Ingredienti : 1 lt di succo di melograno,
                            900 gr di zucchero semolato,
                            1 cucchiaio di succo di limone.
Preparazione : 
Estraette il succo dagli arilli del melograno. Filtratelo con un colino foderato di garza o di panno di mussola. 
Lasicatelo riposare per 12 ore, e filtratelo di nuovo, tenendo cura di decantarlo il più possibile, dal deposito che si formerà in fondo. 
Versate il succo in una pentola, aggiungete lo zucchero ed il succo del limone, filtrato, e portate ad ebbollizione. Mescolate per far sciogliere lo zucchero e lasciate cuocere a fuoco moderato, eliminando ogni tanto la sciuma che si formerà, fino a rapprendere. Lo sciroppo è pronto quando, versando una goccia su una superficie fredda, non si dipserde. 
Ritirate dal fuoco e versate in bottiglie di vetro, precedentemente sterilizzate.
Utilizzatelo per guarnire creme, gelati, in cocktail, per bagnare torte o diluite in acqua fresca e aggiungete qualche cubetto di ghiaccio per preparare un'ottima bevanda dissetante.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα εχω ενα μπουκαλι γρεναδινη ετοιμο απο σουπερ μαρκετ.Θελω να διακοσμησω μια τουρτα απο πανω. Πως μπορω να κανω ποιο πυκτη την γρεναδινη για να την ριξω απο πανω? Με ζελατινη μηπως και ποσο ποσοτητα χρειαζεται? Αν υπαρχη συνταγη. Πχ οπως το γλασο καθρεφτης αυτο το γιαλυστερο κοκκινο χρωμα που βαζουνε στης τουρτες το ζελενιο.Σε ευχαριστω πολυ να ειστε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.