ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ // GELATO AL CIOCCOLATO


ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Το να φτιαξετε παγωτο στο σπιτι ειναι πολυ ευκολο. Ειδικα αν εχετε παιδακια, ειναι σιγουρα προτιμοτερο να αφιερωσετε λιγο χρονο στην κουζινα, και να τους προσφερετε ενα αγνο και νοστιμο παγωτο, χωρις τις διαφορες αηδιες που βαζουν μεσα στα πασης φυσεως ετοιμα. Καλο ειναι να εχετε μια παγωτομηχανη. Βεβαια παγωτο γινεται και χωρις αυτην, αλλα, πιστεψτε με, την βελουδινη και αφρατη υφη, μονο με παγωτομηχανη μπορειτε να την πετυχετε.
Αν και μπορει να ακουγεται το ιδιο πραγμα, αλλο ειναι να φτιαχνεις παγωτο με πραγματικη σοκολατα και αλλο με κακαο. Το παγωτο σοκολατα, εχει πιο ανοιχτο χρωμα και πιο ραφινατη γευση. 
Η συνταγη που ακολουθει ειναι του Guido Martinetti, ενος απο τους ιδιοκτητες των περιφημων ιταλικων παγωτων Grom. Ας μην ξεχναμε οτι και το παγωτο ειναι μια απο τις σπεσιαλιτε της Ιταλικης ζαχαροπλαστικης! Ακολουθηστε πιστα την αναλογια των υλικων. Ο Martinetti, επιμενει στη χρηση της ζαχαρης απο ζαχαροκαλαμο στα παγωτα του, ας τον ακουσουμε, κατι ξερει! 

 Υλικα: 650 gr φρεσκο γαλα, πληρες,
                250 gr κουβερτουρα με περιεκτικοτητα 70% κακαο,
                90 gr ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο ραφιναρισμενη (λευκη)
Παρασκευη : 
Σε ενα κατσαρολακι, βαζετε το γαλα και την ζαχαρη. Το βαζετε στην φωτια να ζεσταθει, αλλα δεν το αφηνετε να βρασει. Ανακατευετε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη. Προσθετετε την σοκολατα, κομμενη σε μικρα κομματακια, και το κατεβαζετε απο την φωτια. Ανακατευετε καλα να ομογενοποιηθει. Το αφηνετε να κρυωσει και το βαζετε στην καταψυξη. 
Μετα απο δυο ωρες το βγαζετε, και αν διαθετετε την παγωτομηχανη, την βαζετε σε λειτουργια, το ριχνετε σιγα σιγα μεσα, και το αφηνετε να δουλευτει για 35-40 λεπτα. Αν δεν διαθετετε παγωτομηχανη, μετα τις 2 πρωτες ωρες, το βγαζετε απο την καταψυξη ανα μιση ωρα, συνολικα για 6 φορες, και το χτυπατε με το συρμα ή το μιξερ, να αφρατεψει.
Στην φωτογραφια, το βλεπετε σεβιρισμενο με σιροπι φραουλας και τριμμα κουβερτουρας. 
Καλυτερα ειναι να σερβιρετε το παγωτο μολις το φτιαξετε. Ειναι βελουδινο, και κακα τα ψεμματα, η γευση του μετα απο μερες καταψυξης αλλοιωνεται. Αν δεν το σερβιρετε αμεσως, βαλτε το σε ενα σκευος με καπακι, κατα προτιμηση μεταλλικο ή γυαλινο, και φυλαξτε το στην καταψυξη. Ενα τεταρτακι πριν το σερβιρετε, βγαλτε το απο την καταψυξη και αφηστε το στο επανω ραφι του ψυγειου, να μαλακωσει.

GELATO AL CIOCCOLATO

Il gelato è una ancora specialità della pasticceria italiana! La ricetta che segue è di Guido Martinetti.

Ingredienti : 650 gr di latte fresco intero,
                             250 gr di cioccolato fondente 70% cacao,
                             90 gr di zucchero di canna bianco.
Preparazione : 
In un pentolino, mettete il latte con lo zucchero. Riscaldate, ma non lasciatelo bollire e mescolate fino a far sciogliere lo zucchero, completamente. Tritate il cioccolato e aggiungetelo al latte. Ritirate dal fuoco e mescolate bene, per fare amalgamare il cioccolato. Lasciate raffreddare e poi mettetelo nel freezer per un paio d' ore. 
Meglio utilizzare la gelatiera, perchè il gelato diventa sicuramente piu morbido e non si formano dei cristalli. Quindi, se disponete la gelatiera, prima di tutto azionarla, versate il composto raffredato e lasciatelo mantecare per 30-40 minuti. Se poi non disponete la gelatiera, dopo le 2 ore, toglietelo dal freezer ogni mezz'ora, per 6 volte in totale, e sbattetelo con la frrusta o meglio, con il frullatore ad immersione.
I gelati sono buonissimi quando sono appena stati preparati. Se li dovete preparare in anticipo, toglieteli dal congelatore 15 minuti prima di servirli e trasferiteli nella parte alta del frigo. Si ammorbidiranno leggermente. Conservatelo in contenitori di vetro o di metallo, ben chiusi.
Nella foto è stato servito con sciroppo di fragole e scaglie di cioccolato fondente.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.