ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ // PETTO DI TACCHINO STUFATO CON PRUGNE E ALBICCOCHE


ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΒΕΡΥΚΟΚΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

Υπεροχος γλυκοξινος συνδυασμος γευσεων!

Υλικα: 1 στηθος γαλοπουλας φιλετο (600 gr περιπου),
               1 1/2 φλυτζανι νεροκρεμμυδο Ζακυνθου ψιλοκομμενο,
               1 ποτηρακι κοκκινο κρασι,
               2 κουταλιες της σουπας σαλτσα σογιας,
               3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
               2 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
               2 φλυτζανια τσαγιου, περιπου, ζωμο λαχανικων ή κοτοπουλου,
               15 ξερα δαμασκηνα χωρις κουκουτσια,
               15 βερυκοκα ξερα χωρις κουκουτσια,
               3 κουταλιες της σουπας αμυγδαλα φιλε,
               1 κουταλακι του γλυκου παπρικα γλυκεια,
               λιγη κανελα,
               αλατι και πιπερι.
Παρασκευη : 
Κοψτε το κρεας σε κυβους. 
Σε μια σωτεζα, βαλτε το λαδι και το βουτυρο και ροδιστε το κρεμμυδι. Παραμεριστε το στις ακρες της σωτεζας, και προσθεστε τα κομματια του κρεατος. Σωταρετε τα μεχρι να αρχισουν να ροδιζουν. Σβυστε με το κρασι. Αφηστε να εξατμιστει το αλκοολ και προσθεστε την σαλτσα σογιας, την παπρικα, αλατι και πιπερι και ενα φλυτζανι ζωμο. 
Σκεπαστε με ενα καπακι και αφηστε να σιγοβρασει για 10 λεπτα. Προσθεστε τα δαμασκηνα, τα βερυκοκα, τα αμυγδαλα, την κανελα και αν χρειαζεται, λιγο ζωμο. Αφηστε να σιγοβρασει για ακομη 10 λεπτα και σερβιρετε.
Μπορειτε να το συνοδευσετε με ενα απλο πιλαφακι


PETTO DI TACCHINO STUFATO CON PRUGNE E ALBICCOCHE

Ingredienti : 1 petto di tacchino (600 gr),
                            1 1/2 tazza di cipolla d'acqua da Zante tritata,
                            1 biccherino di vino rosso,
                            2 cucchiai di salsa di soia,
                            3 cucchiai di olio di oliva,
                            2 cucchiaio di burro,
                            2 tazze ca. di brodo vegetale, o di pollo,
                            15 prugne secche snocciolate,
                            15 albicocche secche snocciolate,
                            3 cucchiai di mandorle in scaglie,
                            1 cucchiaino di paprica dolce,
                            qualche pizzico di cannella,
                            sale e pepe.
Preparazione : 
Tagliate il petto di tacchino a cubetti.
In un tegame mettete il burro e l'olio e fate rosolare la cipolla. Aggiungete i cubetti di tacchino e salteli fino a prendere color. Sfumate con il vino. Lasciate evaporare l'alcool, aggiungete la salsa di soia, 1 tazza dal brodo, la paprica sale e pepe. Coprite con un coperchio e lasciate cuocere a fuoco moderato per ca 10 minuti. A questo punto aggiungete le susine, le albicocche, le mandorle, la cannela, e, se occorre, un po' di brodo. Lasciate cuocere per ancora 10 minuti ed è pronto!
Servite come secondo o accompgnato con riso pilaf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.