ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ // CONFETTURA DI FRAGOLE


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η κλασσικη ανοιξιατικη μαρμελαδα, αλλα και μια απο τις πιο αγαπημενες μαρμελαδες μικρων και μεγαλων!

Υλικα : 1 kg φραουλες (καθαρο βαρος),
                750 gr ζαχαρη,
                τον χυμο απο 1 μικρο λεμονι.
Παρασκευη :  
Διαλεξτε φραουλες ωριμες, αλλα οχι λιωμενες, με ωραιο χρωμα και αρωματικες, γιατι παντα η ποιοτητα της πρωτης υλης, ειναι καθορισιτκη για το τελικο προιον... 
Πλυντε καλα τις φραουλες κατω απο τη βρυση; για ευκολια μπορειτε να τις βαλετε σε ενα τρυπητο. Αφαιρεστε τα κοτσανακια. Προσωπικα, μου αρεσει η μαρμελαδα να εχει κομματια φρουτων και να μην ειναι ενας ομοιογενης πολτος, γι'αυτο κοβω τις φραουλες σε 4 ή 6 κομματακια, αναλογα με το μεγεθος. 
Βαλτε τις φραουλες σε ενα μεγαλο γυαλινο σκευος και πασπαλιστε τες με την ζαχαρη. Καλυψτε με διαφανη μεμβρανη και αφηστε τις να σταθουν για κανα δυο ωριτσες.
Μεταγγιστε το περιεχομενο σε μια κατσαρολα, προσθεστε τον χυμο απο το λεμονι και βαλτε την στη φωτια. Μολις δειτε οτι ξεκιναει ο βρασμος, κατεβαστε την κατσαρολα απο την φωτια και αφηστε την να κρυωσει.
Μεταφερετε το περιεχομενο σε γυαλινο σκευος, σκεπαστε το με μεμβρανη και αφηστε την μαρμελαδα να σταθει 12 ωρες ή ολη τη νυχτα.
Βραστε την μαρμελαδα για 10 λεπτα κατεβαστε την απο την φωτια και αφηστε την να σταθει μιση ωριτσα.
Αν θελετε η μαρμελαδα να εχει πιο ομοιογενη υφη, λιωστε τις φραουλες με το ραβδομπλεντερ. 
Ξαναβαλτε την μαρμελαδα να βρασει για 5-6 λεπτα, μεχρι να δεσει. Οσο ειναι ακομη καυτη, γεμιστε τα βαζακια που εχετε προηγουμενως αποστειρωσει μεχρι 1 εκ απο το χειλος. Βιδωστε αμεσως τα καπακια και αναποδογυριστε τα βαζα. Αφηστε τα να κρυωσουν αναποδογυριμενα, για να επιτευχθει η κονσεβοποιηση.

* Μάϊος 2018 : ενημέρωση της ανάρτησης με νέες φωτογραφίες


CONFETTURA DI FRAGOLE

La classica confettura della primavera.

Ingredienti : 1 Kgr di fragole, la polpa pulita,
                            750 gr di zucchero semolato,
                            il succo da 1 limone piccolo.
Preparazione :
Scegliete delle fragole piuttosto mature belle, rosse e fragranti.
Lavate bene le fragole sotto l'acqua corrente (eventualmente mettetele in un colapasta) ed eliminate il picciolo. Siccome preferisco le confetture con o pezzettini di frutta e non quelle del tutto omogenee, che tra l' altro mi fano pensare alle confetture industrializzate, taglio ogni fragola a 4 o 6, secondo alla grandezza del frutto. Mettete le fragole in un recipiente di vetro e cospargete di zucchero. Coprite con una pellicola trasparente e lasciate riposare per un paio d' ore.
Trasferite le fragole con il loro sughetto in una casseruola, aggiungete il succo del limone, e portate sul fuoco. Appena comincia il bollore, ritirate dal fuoco e lasciate raffreddare.
Travasate nella ciotola di vetro, coprite con pellicola transparente e lasciate riposare per 12 ore o per tutta la notte.
Trasferite nella casseruola portate sul fuoco e lasciate cuocere per una decina di minuti. Ritirate dal fuoco e lasciate riposare per mezz' oretta.
Se vi piace la confettura omogenea frullate con un frullatore ad immersione. Riportate sul fuoco e lasciate cuocere per qualche minuto, fino a rapprendere.
Ancora scottente invasate in barattoli precedentemente sterillizzati; riempite fino ad 1cm dall'orlo, avvitate i coperchi, capovolgete. e lasciate raffreddare capovolti.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.