ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΟΚΟΣΤΑΡ // BISCOTTI COCOSTAR


ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΙΝΔΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ 
(ΚΟΚΟΣΤΆΡ)

Μαλακα μπισκοτα κακαο, που κρυβουν μια ευχαριστη γευστικη εκπληξη!

Υλικα : 130 gr μαργαρινη,
                100 gr βουτυρο,
                2 αυγα,
                3 1/2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι,
                1 φακελλακι (16 gr) baking powder ,
                1 βανιλινη,
                1 φλυτζανι ζαχαρη απο ζαχαροκαλαμο ακατεργαστη,
                3 κουταλιες αγλυκο κακαο.
για τη γεμιση: 1 ασπραδι αυγου,
                           1 φλυτζανι ινδικαρυδο τριμμενο,
                           4 κουταλιες σουπας ζαχαρη αχνη.
για τη διακοσμηση : 70gr λευκη κουβερτουρα. Παρασκευη : 
Χτυπατε τα βουτυρα, που ειναι σε θερμοκρασια δωματιου, με τη ζαχαρη να ασπρισουν. Προσθετετε τα αυγα και τη βανιλλια και χτυπατε καλα. Τελος προσθετετε το κακαο, το baking και το αλευρι κοσκινισμενα. Η ζυμη που θα παρετε πρεπει να ειναι μαλακη και ελαστικη; αν χρειαστει προσθεστε λιγο ακομη αλευρι. Αφηστε τη ζυμη να ξεκουραστει για μιση ωρα σε δροσερο μερος. 
Ετοιμαστε τη γεμιση : χτυπηστε το ασπραδι μεχρι να αρχιζει να γινεται σαν μαρεγκα; προσθεστε την ζαχαρη και το ινδικαρυδο και ανακατεψτε καλα. 
Παρτε ενα κομματι απο τη ζυμη, στο μεγεθος καρυδιου. Πλαστε το λιγο στις παλαμες σας, και πλατυνετε το να γινει σαν δισκακι. Βαλτε στο κεντρο του ενα κουταλακι απο τη γεμιση. Κλειστε τις ακρες του και πλαστε το σε ενα ημισφαιριο. Βαλτε το σε ενα ταψι, που εχετε στρωσει με αντικολλητικο χαρτι φουρνου. Συνεχιστε με την υπολοιπη ζυμη. Θα παρετε περιπου 30 μπισκοτα. Φροντιστε να αφηνετε αποσταση μεταξυ τους στο ταψι, γιατι φουσκωνουν κατα το ψησιμο. 
Ψηστε τα σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για 20 λεπτα περιπου (μεχρι να σκληρυνουν στην επιφανεια και να αρχισουν να κανουν ρωγμες). Βγαλτε τα απο τον φουρνο και αφηστε τα να κρυωσουν. 
Λιωστε την κουβερτουρα σε μπαιν-μαρι. και με τη βοηθεια μιας συριγγας καντε σχεδια στην επιφανεια των μπισκοτων.


SOFFICI BISCOTTI COCOSTAR
AL CACAO CON CUORE DI COCCO 

Soffici biscotti che celano una sorpresa!

Ingredienti : 130 gr di margarina,
                            100 gr di burro,
                            2 uova,
                            3 1/2 tazze di farina,
                            1 bustina (16 gr) di lievito chimico in polvere,
                            1 vanillina,
                            1 tazza di zucchero di canna grezzo,
                            3 cucchiai di cacao amaro.
per il ripieno : 1 albume di uovo,
                            1 tazza di noce di cocco disidrattata trittata,
                            4 cucchiai di zucchero a velo.
per la decorazione : 70gr di cioccolato fondente bianco.
Preparazione : 
Sbattete il burro e la margarina (a temperatura ambiente), con lo zucchero, fino a diventare una crema. Aggiungete le uova e la vanillina, sempre sbattendo. Infine incorporate il cacao, il lievito e la farina settacciati. L' impasto deve risultare morbido ed elastico. Se è necessario, aggiungete un po' di farina. 
Preparate il ripieno : sbattete l' albume fino a diventare spumoso, e incorporate lo zucchero e il cocco. 
Prendete un pezzetino d'impasto, alla dimensione di una noce. Lavoratelo nei palmi delle mani e appiatittelo. Mettete nel centro un cucchiaino di farcitura. Chiudete le estermità e formate una semisfera. Ponetelo in una teglia, foderata di carta da forno, antiaderente. Continuate allo stesso modo con il resto dell'impasto. Si formeranno circa 30 biscottini. Lasciate un po' di spazio tra di loro sulla teglia, perchè cresceranno durante la cottura. 
Infornate in forno preriscaldato a 180°C per ca 20 minuti (non appena la superficie dei biscotti inizierà a creparsi e indurirsi). Sfornate e lasciateli raffredare.
Fate sciogliere il cioccolato in bagnomaria. Con l'aiuto di una siringa formate dei disegni sui biscotti.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.