ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΜΠΕΛΟΥΓΚΑ // INSALATA DI RISO E LENTICCHIE BELUGA

 

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΜΠΕΛΟΥΓΚΑ

Σαλάτα ρυζιού με τις υπέροχες φακές μπελούγκα! Μια δροσερή καλοκαιρινή πρόταση! Αν σας αρέσει το φακόρυζο, αυτήν την σαλάτα θα την λατρέψετε! 
Σερβίρεται ως σαλάτα αλλά και ως συνοδευτικό. 

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 200 gr ρύζι parboiled,
                150 gr φακές beluga,               
                4 κρεμμυδάκια φρέσκα,
                1/2 λεπτόφλουδη πορτοκαλί πιπεριά, 
                3 κλωναράκια άνηθο,
                αλάτι.
για την vinaigrette : 100 ml ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο,
                                      100 ml μηλόξυδο,
                                      1 πρέζα αλάτι. 
Προετοιμασία : 
Βράστε το ρύζι al dente. Μόλις είναι έτοιμο, ξεπλύνετε το καλά με κρύο νερό, ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Στραγγίστε το καλά και κρατήστε το στην άκρη.
Βράστε τι φακές, προσχή να μην παραβράσουν και λιώσουν. Ξεπλύνετε τες επίσης με κρύο νερό και στραγγίστε τες καλά.
Βάλτε το ρύζι και τις φακές μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, την πιπεριά σε καρεδάκια και το άνηθο ψιλοκομμένο. Αλατίστε και ανακατέψτε καλά.
Ετοιμάστε την βινεγκρέτ : χτυπήστε το λάδι, το ξύδι και το αλάτι στο μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν γαλάκτωμα. 
Περιχύσετε την σαλάτα με την βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη! 



INSALATA DI RISO E LENTICCHIE BELUGA

Insalata fresca e deliziosa! Potete servirla anche come contorno.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 200 gr riso parboiled
                            150 gr lenticchie beluga,                          
                            4 cipollotti,
                            1/2 peperone arancione,
                            3 rametti di aneto,
                            sale qb.
vinaigrette : 100 ml olio e.v.o,
                        100 ml aceto di mele,
                        1 buin pizzico di sale. 
Preparazione :
Fate lessare il riso al dente. Quando sarà pronto. sciacquate con acqua dal rubinetto per fermare la cottura. Scolate bene e tenete da parte.
Fate lessare le lenticchie. Sciacquate pure con acqua fredda e scolate.
Versate riso e lenticchie entro una ciotola capiente. Aggiungete i cipollotti tagliati a rondelle sottili, il peperone tagliato a cubetti e l' aneto tritato. Salate e mescolate bene.
Preparate la vinaigrette : frullate l' olio e l' aceto con il sale, fino ad emulsionare. 
Irrorate la insalate e servite.

Buon appetito! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.