ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ SLOW COOKER // STINCO DI MAIALE ALLA SLOW COOKER

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ SLOW COOKER

Επιστροφή στις αναρτήσεις στο laboratorio, έπειτα από σχεδόν δίμηνη απουσία, που νομίζω ότι ήταν και πιο μακρόχρονη μέχρι τώρα ... Βασική αιτία η έλλειψη χρόνου, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων στην δουλειά μου, που αφήνουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και πολλή σωματική κούραση ...  Η δραστηριότητα μου στην κουζίνα δεν περιορίστηκε, απλά δεν κατάφερνα να βρω τον χρόνο για να συγκεντρωθώ να γράψω μία ανάρτηση, έτσι έχει μαζευτεί αρκετό υλικό, που ευελπιστώ να δημοσιεύσω σιγά σιγά ...  

Αγαπημένο χειμωνιάτικο φαγάκι το κότσι στον φούρνο, από τα πιο κατάλληλα κομμάτια κρέατος που μπορούν να σιγομαγειρευτουν στην ηλεκτρική γάστρα, γνωστή και ως slow cooker
Ομολογώ ότι το slow cooker με έχει βολέψει πολύ για τέτοιου είδους φαγάκια, που θέλουν σιγανό ψήσιμο και υπομονή ... Συνήθως ετοιμάζω το κρέας από βραδύς, το βάζω να μαρινάρεται και σηκώνομαι νωρίς το πρωί και ανάβω την συσκευή, ώστε να είναι έτοιμο το μεσημέρι. Επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα του slow cooker, είναι ότι δεν δεσμεύεται ο φούρνος, και έτσι τις Κυριακές, που συνήθως με πιάνει ο μαγειρικός μου ... οίστρος, είναι ελεύθερος για να φτιάξω ένα ωραίο ψωμάκι ή ένα γλυκό. 

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 2 kg κότσια χοιρινά (3 τεμάχια),
                1 κρεμμύδι,
                1 σκελίδα σκόρδο,
                1 κλωνάρι σέλερι,
                2 καρότα,
                1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ημίγλυκο.
μαρινάτα : 3 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο,
                     3 κ.σ. μουστάρδα,
                     1 κ.γ. κόλιαντρο,
                     1 κ.γ. κοφτό πιπέρι μαύρο,
                     1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή,
                     1 1/2 κ.γ. αλάτι,
                     1 σφηνάκι ξύδι βαλσαμικό,
                     1 κ.γ. μέλι. 
Προετοιμασία :
Πλυνετε καλά τα κότσια και ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά. 
Μέσα σε ένα μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά για την μαρινάτα.
Τοποθετήστε τα λαχανικά μέσα στην γάστρα του slow cooker.
Τρίψτε καλά τα κότσια με την μαρινάτα και τοποθετήστε τα μέσα στην γάστρα. 
Ξεπλύνετε το μπολ της μαρινάτας με το κρασί και ρίξτε το και αυτό μέσα στην γάστρα (μην βρέξετε τα κότσια, ρίξτε το στο πλάι).
Σκεπάστε την γάστρα και τοποθετήστε την σε δροσερό μέρος (τον χειμώνα την αφήνω στο μπαλκόνι, με θερμοκρασίες κάτω των 10°C, είναι σαν να την βάζω στο ψυγείο). Αφήστε τα κότσια να μαριναριστούν για ένα δίωρο τουλάχιστον. 
Μεταφέρετε την γάστρα στην βάση του slow cooker και ανάψτε την συσκευή στην πιο δυνατή διαβάθμιση. Αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 5 ώρες.
Βγάλτε τα κότσια σε μία πιατέλα. Αν τα θέλετε πιο ροδοψημένα, μπορείτε να τα βάλετε μερικά λεπτά στο γκριλ, τόσο όσο να ροδίσουν; εμάς μας αρέσουν πιο ζουμερά και γι' αυτό συνήθως το γκριλ το παραλείπω.
Μεταφέρετε το περιεχόμενο της γάστρας σε ένα τηγάνι και βράσετε τον ζωμό μέχρι να συμπυκνωθεί. 
Σερβίρετε τα κότσια ζεστά, περιχυμένα με την σαλτσούλα τους! 

 

STINCO DI MAIALE ALLA SLOW COOKER

Stinco di maiale al forno, un piatto tipicamente invernale, che ci piace parecchio! 
Questo taglio di carne meno nobile, è ideale per essere preparato alla slow cooker, siccome vuole la cottura dolce e lenta. Oltretutto è una preparazione facile, che vi permette di dedicarvi con la preparazione del resto della cena.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 2 kg stinchi di maiale (2 o 3 stinchi, dipende dalla grandezza),
                            1 cipolla,
                            1 spicchio d'aglio,
                            1 gambo di sedano,
                            2 carote,
                            1 tazza di vino rosso semidolce.
marinatura : 3 cucchiai olio e.v.o.,
                          3 cucchiai salsa di senape,
                          1 cucchiaino coriandolo macinato,
                          1 cucchiaino raso pepe nero macinato,
                          1 cucchiaino paprica dolce affumicata,
                          1 1/2 cucchiaino di sale,
                          1 biccherino aceto balsamico,
                          1 cucchiaino miele.
Preparazione :
Lavate i stinchi ed asciugate con carta assorbente.
Tritate la cipolla, l' aglio, il sedano e le carote. 
In una ciotola mescolate tutti gli ingredienti per la marinatura. Aggiungete i stinchi e strofinateli bene da tutti i lati.
Versate il trito di verdure nella terrina dello slow cooker. Disponete sopra i stinchi. Sciacquate la ciotola della marinatura con il vino e versatelo nello slow cooker, non direttamente sui stinchi. 
Coprite la terrina e lasciate riposare in luogo fresco per almeno un paio d' ore (d' inverno, con temperature meno di 10°C, la lascio al balcone). 
Trasferite la terrina nello slow cooker, accendete a potenza massima e lasciate cuocere per 5 ore. 
Una volta cotti i stinchi estraetteli su un piatto da portata. Se vi piacciono un po' croccani e rosolati, potete metterli sotto alla griglia per una decina di minuti (a noi piacciono più succosi così di solito salto questo passo).
Versate il brodo di cottura in un tegame e fate cuocere fino a restringere.
Servite i stinchi caldi irrorati con il sugo addensato.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.