ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΠΛΟΝΤΙΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ // BLONDIES AL COCCO E GOCCE DI CIOCCOLATO


ΜΠΛΟΝΤΙΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Υπέροχα, μαστιχωτά μπλόντις με καρύδα και σταγόνες σοκολάτας, κάθε μπουκιά και απόλαυση! 
Συνταγούλα πανεύκολη και γρήγορη, που δεν χρειάζεται καν μίξερ για την ανάμειξη των υλικών.
Η συνταγή είναι από εδώ.
 
Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 250 gr αλεύρι γοχ,
                5 gr baking powder,
                1/2 κ.γ. αλάτι,
                230 gr βούτυρο,
                350 gr καστανή ζάχαρη demerara,
                1 μεγάλο αυγό,
                1 κρόκο αυγού, 
                1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                80 gr καρύδα τριμμένη,
                100 gr σταγόνες σοκολάτας.
Προετοιμασία : 
Ανάψτε τον φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις.
Μέσα σε ένα μπολ αναμείξτε πρώτα τα στερεά υλικά : αλεύρι,  baking και αλάτι.
Λιώστε το βούτυρο, αφήστε το να κρυώσει και αναμείξτε το καλά με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέστε το αυγό και τον κρόκο και το εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε καλά. 
Ρίξτε το μείγμα των υγρών υλικών στα στερεά και αναμείξτε. Προσθέστε την τριμμένη καρύδα και τις σταγόνες σοκολάτας. 
Στρώστε ένα ταψάκι ή πυρέξ με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο θα βρέξετε και θα στραγγίσετε, ώστε να μαλακώσει και να πάρει εύκολα το σχήμα του σκεύους. Ρίξτε μέσα στο μείγμα των μπλόντις και ισιώστε την επιφάνεια. 
Ψήστε στον ήδη ζεστό φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας. 
Αφήστε τα μπλόντις να κρυώσουν, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. 
Διατηρούνται εκτός ψυγείου για περίπου 1 εβδομάδα. 

 
 

BLONDIES AL COCCO E GOCCE DI CIOCCOLATO
 
Blondies al cocco e gocce di cioccolato, un dessert golosissimo che si scioglie in bocca!
Ricettina facilissima e veloce, che per la sua realizzazione basta una ciotola e un cucchiaio, niente fruste elettriche! 
La ricetta l' ho trovata qui.

Dosi : per 6 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 250 gr di farina 00,
                            5 gr lievito per dolci (baking powder),
                            1/2 cucchiaino di sale,
                            230 gr burro fuso, 
                            350 gr zucchero di canna demerara,
                            1 uovo grande,
                            1 tuorlo, 
                            1 cucchiaino estratto naturale di vaniglia,
                            80 gr cocco rapè,
                            100 gr gocce di cioccolato.
Preparazione :
Accendete il fonro a 175°C, modalità statico.
In una ciotola mescolate le polveri : farina, lievito e sale.
Sbattete il burro fuso e raffreddato con lo zucchero. Aggiungete l' uvo, il tuorlo e l' estratto di vaniglia. Mescolate bene fino a prendere un composto omogeneo. Aggiungete infine il cocco e le gocci di cioccolato.
Foderate con carta forno bagnata uno stampo o pirofila. Versate il composto e livellate.
Cuocete nel forno caldo, per ca. 35 minuti. Fate la prova stecchino.
Lasciate intiepidire, tagliate a quadrotti e servite. 
Si conserva fuori frigo per una settimana.