ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ // TORTA AL ANANAS E COCCO


ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

Ανανάς και καρύδα μπλέκουν τα εξωτικά τους αρώματα μέσα σε μία γευστική τούρτα!
Εύκολη συνταγούλα (από εδώ) και πετυχημένη, ιδανική για γιορτινά τραπεζώματα και συναθροίσεις, την προτιμήσαμε φέτος και για το πασχαλινό μας τραπέζι.

Δόση : για 10 - 12 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : μέτρια δύσκολη
Υλικά
για το παντεσπάνι : 1 κονσέρβα κομπόστα ανανά (περίπου 600 gr),
                                    5 μεγάλα αυγά,
                                    250 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                                    200 gr αλεύρι γοχ.,
                                    12 gr baking powder,
                                    1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                                    60 gr βούτυρο λιωμένο.
για την κρέμα : 800 gr κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά,
                             120 + 60 gr ζάχαρη άχνη,
                             2 συσκευασίες (230 gr η κάθε μία) τυρί κρέμα,
                             140 gr καρύδα τριμμένη.
για την διακόσμηση : 2 φέτες ανανά κομπόστα,
                                        200 gr καρύδα τριμμένη.
Προετοιμασία :
Ανοίξτε την κονσέρβα με την κομπόστα και κρατήστε 2 φέτες ανανά στην άκρη. Κόψτε τις υπόλοιπες σε μικρά κομματάκια, βάλτε τα μέσα σε ένα σουρωτήρι, και αφήστε τα να στραγγίσουν καλά. Κρατήστε όλο το ζουμάκι (σιρόπι) από την κονσέρβα.
Χωρίστε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.
Χτυπήστε τα ασπράδια με 100 gr ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και κρατήστε την στην άκρη.
Κοσκινίστε το αλεύρι με το baking.
Χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και 120 gr από το σιρόπι του ανανά. Προσθέστε το αλεύρι με το baking και αναμείξτε. Ενσωματώστε στο μίγμα και την μαρέγκα, σε 3 δόσεις, αναμιγνύοντας με μία μαρίζ, με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
Μοιράστε το μίγμα σε δύο βουτυρωμένα ταψάκια διαμέτρου 20 έως 24 εκ. Αν δεν έχετε ταψάκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ψηλά τσέρκια, τα οποία θα κλείσετε από κάτω με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε τα παντεσπάνια σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 22 λεπτά. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεφορμάρετε.
Ετοιμάστε την κρέμα. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με 120 gr ζάχαρη άχνη, μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
Χτυπήστε το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη ζάχαρη, να αφρατέψει.
Αναμείξτε την σαντιγί με το τυρί, τον ψιλοκομμένο ανανά και την τριμμένη καρύδα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο για μία ωρίτσα.
Κόψτε τα παντεσπάνια οριζοντίως στα 2.
Χωρίστε την κρέμα σε 2 ίσα μέρη.
Βάλτε το πρώτο κομμάτι παντεσπάνι σε μία πιατέλα σερβιρίσματος ή επάνω σε μία βάση για τούρτες. Βρέξτε το με 3-4 κ.σ. από το ζουμάκι του ανανά. Απλώστε επάνω το 1/3 από το πρώτο μισό μέρος της κρέμας. Σκεπάστε με έναν δίσκο παντεσπάνι και επαναλάβετε την διαδικασία. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα layer cake με 4 στρώσεις μπισκότο (παντεσπάνι) και 3 κρέμα.
Καλύψτε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήστε την να σταθεί ενα μισάωρο στο ψυγείο. Πασπαλίστε την ομοιόμορφα με την τριμμένη καρύδα. 
Αφήστε την τούρτα να σταθεί στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες. Στολίστε με τις φέτες ανανά και κερασάκια γλασέ.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.



TORTA AL ANANAS E COCCO

Una torta di frutta esotica, tipica americana (layer cake), con la farcia al formaggio spalmabile. 
La ricetta originale è da qui. Facile da preparare, è buona per presentarla in feste e altre occasioni, o addiritura come torta di compleanno.

Dosi : per 10-12 persone
Difficoltà della ricetta : media
Ingredienti
per il pan di Spagna : 1 ananas in scatola sciroppato (560-580 gr),
                                          5 uova grandi,
                                          250 gr zucchero semolato,
                                          200 gr farina 00,
                                          12 gr lievito chimico per dolci,
                                          1 cucchiaino estratto naturale di vaniglia,
                                          60 gr burro fuso.
per la crema : 800 gr panna fresca a 35% grassi,
                           120 + 60 gr zucchero a velo,
                           2 confezioni (230 ge l' una) formaggio spalmabile tipo philadepohia,
                           140 gr cocco rapè (farina di cocco).
per la finitura : 2 fette di ananas sciroppato,
                              200 gr cocco rapè.
Preparazione : 
Apite la lattina di ananas e tenete 2 fette da parte. Con un coltello tritate finemente le fette restanti, ponete entro un colapasta e lasciate sgocciolare bene. Raccogliete tutto il sughetto e tenetelo da parte. 
Dividete i turoli dagli albumi.
Montate gli albumi con 100 gr di zucchero, a neve ferma e tenetela da parte.
Settacciate la farina con il lievito.
Sbattete i turoli con lo zucchero restante, fino a prendere una crema chiara a gonfia. Aggiungete il burro fuso, l' estratto di vaniglia, 120 gr di sciroppo di ananas (quello della scatola). Aggiungete la farina e mescolate. Incorporate la meringa a 3 riprese, mescolando con una spatola e con movimenti dal basso verso l' alto, facendo attenzione a non far sgonfiare il composto.
Dividete il composto in due e versate in tortiere imburrate, da 20-24 cm di diametro. Se non avete due tortiere, potete utilizzare dei cerchi regolabili, foderati con carta stagnola.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statico, e lasciate cuocere per 22 minuti. Sfornate e lasciate raffreddare completamente.
Preparate la crema. Montate la panna con 120 gr di zucchero.
Sbattete il formaggio con lo zucchero restante. Aggiungete l' ananas a pezzettini, il cocco e mescolate. Ponete la crema nel frigo e lasciate riposare per un' oretta.
Tagliate ogni pan di Spagna in due, nel senso orizzontale.
Dividete la crema in due parti.
Disponete un disco di pan di Spagna su un vassoio da portata. Bagnate con 3-4 cucchiai di sciroppo di ananas. Spalmate sopra 1/3 da una metà di crema. Coprite con il secondo disco di pan di Spagna e continuate allo stesso modo.
Coprite la torta con la seconda metà di crema. Lasciate riposare mezz' oretta nel frigo. Cospargete tutta la torta con il cocco rapè restante.
Lasciate riposare la torta nel frigo, per almeno 3 ore, per insaporirsi. Decorate a piacere, io ci ho messo le 2 fette di ananas tenute da parte e ciliegie candite.
Si conserva nel frigo per un paio di giorni.




3 σχόλια:

  1. Εξωτική!!! Για να μας φέρει ένα καλοκαίρι που μάλλον δεν έχει όρεξη να κοπιάσει Μαρίνα μου.
    Πραγματικά εντυπωσιακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη αξίζει να την δοκιμασετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.