ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΑΜΊΛΕ : ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ // LE CAMILLE


ΚΑΜΊΛΕ : ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Τα camille (διαβάζεται καμίλε στα ιταλικά) είναι αφράτα κεκάκια, πολύ δημοφιλή στην Ιταλία. Πατέντα της Barilla από την σειρά σνακ Mulino Bianco, έχουν σχήμα ημι-σφαιρικό και ανάμεσα στα συστατικά τους θα βρείτε καρότο, αμύγδαλα και πορτοκάλι.
Πραγματικά υπέροχα κεκάκια, πολύ γευστικά, κατάλληλα γιά το πρωινό, το απογευματινό τσάϊ ή τον καφέ, αλλά και όποτε νιώσετε λιγούρα, διατηρούνται αφράτα και μαλακά γιά πολλές ημέρες.
Οπως είπαμε το κλασσικό σχήμα των camille είναι ημισφαιρικό, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και φορμάκια σε άλλα σχήματα ή ακόμη τα κλασσικά για μάφιν.

Δόση : γιά 16-20 κεκάκια
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 250 gr καρότα καθαρισμένα,
                80 gr σπορέλαιο,
                100 gr χυμό από πορτοκάλια,
                ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο,
                140 gr αυγά (3 μικρά),
                220 gr ζάχαρη άχνη,
                100 gr αλεύρι από αμύγδαλα,
                200 gr αλεύρι γοχ.,
                1 φακελάκι (16 gr) baking powder,
                1 πρέζα αλάτι.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τα καρότα, κόψτε τα σε μικρά κομματάκια και ζυγίστε τα.
Βάλτε τα στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) προσθέστε το λάδι, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα και δουλέψτε τα μέχρι να γίνουν πουρές.
Χτυπήστε καλά τα αυγά με την ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι, μέχρι να φουσκώσουν.
Κοσκινήστε το αλεύρι με το baking.
Προσθέστε στο μίγμα των αυγών τον πουρέ του καρότου, το αλέυρι αμυγδάλων και το αλεύρι με το baking. Αναμείξτε με μία σπάτουλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.
Μοιράστε το μίγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια και γεμίστε τα μέχρι περίπου 1 εκ. κάτω από το χείλος.
Ψήστε σε φούρνο προσθερμασμένο στους 175°C, στις αντιστάσεις, γιά 20 λεπτά περίπου.
Αν χρησιμοποιήσετε ημισφαιρικά φορμάκια, ένα μικρό κολπάκι γιά να μην παραμείνει φουσκωμένη η επιφάνεια τους, η οποία όταν τα ξεφορμάρετε θα βρεθεί στο κάτω μέρος, είναι να τα σκεπάσετε αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο με διάφανη μεμβράνη, την οποία θα αφαιρέσετε μετά από 5 λεπτά.
Ξεφορμάρετε τα αφού κρυώσουν τελείως.
Διατηρούνται μαλακά και αφράτα γιά 4-5 ημέρες.




LE CAMILLE

Le camille, sono le famose merendine della Mulino Bianco, preparate con carota, mandorle e arance.
La loro ricetta è stata riprodotta molto azzeccatamente, e così possiamo goderle anche in Grecia, dove non arrivano più i prodotti dalla serie merendine della Barilla.
La forma classica delle camille è quella a semi-sfera, influenzata però dalla primavera, ho preparato alcune anche a forma di fiori!

Dosi : per 16-20 tortine
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 250 gr carote pulite,
                            80 gr olio di semi (io olio di girasole),
                            100 gr succo d' arancia spremuta,
                            la scorza grattugiata da 1/2 arancia non trattata,
                            140 gr uova (3 piccole),
                            220 gr zucchero a velo,
                            100 gr farina di mandorle,
                            200 gr farina 00,
                            1 bustina (16 gr) lievito chimico per dolci,
                            1 pizzico di sale.
Preparazione :
Pulite e pelate le carote, tagliate a pezzettini e pesate.
Nel tritatutto frullate le carote con l' olio, il succo d' arancia e lo zest. 
Montate le uova con lo zucchero ed il sale. 
Settacciate la farina con il lievito.
Aggiungete al composto delle uova la purea di carte, la farina di mandorle e la farina col lievito. Mescolate bene con una spatola fino a prendere un composto omogeneo. 
Spenellate con il composto antiaderente gli stampi a semi-sfera e riempiteli con il composto fino ad 1 cm dall' orlo. 
Se non disponete stampini a semisfera, potete utilizzare i soliti stampini da muffin, rivestiti con pirottini. 
Infornate in forno preriscaldato a 175°C, modalità statico, per 20-25 minuti. 
Se utilizzate gli stampi a semi-sfera, un piccolo trucco per appiattire la cupoletta che si formerà durante la cottura è di coprire gli stampi appena sfornati con pellicola transparente, lasciarla per 5 minuti e poi toglierla (consiglio trovato qui). 
Sformate le camille quando saranno totalmente fredde.
Si conservano bene per 4-5 giorni.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.