ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ // TORTA AL CIOCCOLATO FARCITA CON MARMELLATA DI ARANCE


ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ενα νόστιμο και εύκολο γλυκάκι, που το είδα σε κάποιο γαλλικό σάϊτ μαγειρικής. Η σπιτική μαρμελάδα και τα καντίτι πορτοκαλιού, απογειώνουν την γεύση!

Δόση : γιά 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά
γιά το μπισκότο : 4 αυγά,
                                150 gr ζάχαρη άχνη,
                                150 gr βούτυρο,
                                200 gr κουβερτούρα,                          
                                50 gr αλεύρι.
γιά την γέμιση : 4 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι.
γιά το γλάσσο : 200 gr κουβερτούρα,
                             1 κ.σ. σπορέλαιο.
για την διακόσμηση : σπιτικά καντίτι πορτοκαλιού.
Προετοιμασία :
Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέχουν και να ασπρίσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα. Προσθέστε το μίγμα στους κρόκους και αναμείξτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέστε το αλεύρι, κοσκινισμένο, και αναμείξτε.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενσωματώστε την σε 3 δόσεις στό μίγμα με τους κρόκους, αναμιγνύοντας απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.
Αλείψτε με το αντικολλητικό μίγμα μία φόρμα με τσέρκι, διαμέτρου 26 εκ. Ρίξτε μέσα το μίγμα και ισιώστε την επιφάνεια του.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, στις αντιστάσεις, γιά 25 λεπτά περίπου. Πριν το βγάλετε από τον φούρνο, βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί ομοιόμορφα, κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας.
Αφήστε το μπισκότο να κρυώσει. Αφαιρέστε την φόρμα και κόψτε το οριζοντίως στα δύο.
Τοποθετήστε τον έναν δίσκο του μπισκότου μέσα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Αλείψτε τον με την μαρμελάδα και σκεπάστε τον με τον δεύτερο δίσκο.
Ετοιμάστε το γλάσσο. Λιώστε την κουβερτούρα στον μικροκυματικό ή σε μπαίν μαρί. Προσθέστε το σπορέλαιο (ηλιέλαιο) και αναμείξτε να ενσωματωθεί.
Ρίξτε το γλάσσο επάνω στο γλυκό και απλώστε το με μία σπάτουλα. Στολίστε με τα καντίτι από φλούδες πορτοκαλιού.
Αφήστε να κρυώσει το γλάσο και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.



TORTA AL CIOCCOLATO FARCITA CON MARMELLATA DI ARANCE

Una torta al cioccolato facile e golosa. Il biscotto fondente si scioglie in bocca e la buona marmellata di arance esalta il sapore!

Dosi : per 8 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per il biscotto : 4 uova,
                             150 gr zucchero a velo,
                             150 gr burro,
                             200 gr cioccolato fondente,                        
                             50 gr farina.
per farcire : 4 cucchiai marmellata di arance home made.
per la glassa : 200 gr cioccolato fondente,
                           1 cucchiaio olio di semi.
per la finitura : canditi d' arancia home made.
Preparazione :
Separate i tuorli dagli albumi.
Sbattete i tuorli con lo zucchero fino a prendere un composto chiaro e spumoso. 
In un pentolino ponete il burro ed il cioccolato fondente e portate su fuoco dolce. Mescolate fino a sciogliersi completamente. Aggiungete il composto ai tuorli e mescolate. Incorporate anche la farina settacciata.
Montate gli albumi a neve ferma. Incorporatela al composto dei turoli a 3 riprese, mescolando con una spatola con movimeni delicati dal basso verso l' alto, facendo attenzione a non smontare il composto.
Spenellate con il composto antiaderente una tortiera da 26 cm. Versate il composto del biscotto e livellate.
Infornate in forno preriscaldato a 180°C, modalità statatico e lasciate cuocere per 25 min ca. Fate la prova stecchino.
Sfornate e lasciate raffreddare. Sformate e tagliate in due, nel senso orizzontale. 
Disponete metà del biscotto entro un vassoio da portata. Spenellate con la marmellata di arance e coprite con il secondo biscotto.
Preparate la glassa. Fate fondere il cioccolato al microonde o in bagnomaria. Aggiungete l' olio di semi (io di girasole) e mescolate.
Fate colare la glassa sulla torta. Decorate con i candidi d' arancia.
Una volta solidificata la glassa mettete la torta nel frigo.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.