ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ BRICK STREET CHOCOLATE CAKE // BRICK STREET CHOCOLATE CAKE


ΚΟΛΑΣΜΕΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ BRICK STREET CHOCOLATE CAKE

Ακόμη ένα υπέροχο σοκολατένιο κέϊκ, από αυτά που μόνο οι αμερικάνοι ξέρουν να φτιάχνουν! Πλούσια γεύση και πολλή σοκολάτα γιά έναν γλυκό πειρασμό, από αυτούς που δεν φτιάχνει κανείς κάθε μέρα, γιατί όπως και να το κάνουμε δεν είναι και διαιτητική η συνταγή, αλλά επιτρέπει στον εαυτό του να τον απλαύσει μία στις τόσες ...
Η υπέροχη αυτή συνταγή προέρχεται από το Brick Street Cafe, που βρίσκεται στο Greenville της Νότιας Καρολίνα και την βρήκα εδώ. Οι δόσεις των υλικών ήταν σε φλυτζάνια και κουτάλια, όπως άλλωστε στις περισσότερες αμερικάνικες συνταγές, και την μετέτρεψα σε μονάδες βάρους. Αντί γιά το έτοιμο μίγμα κρέμας άνθος αραβοσίτου, χρησιμοποίησα το μίγμα που έφτιαξα μόνη μου (συνταγή εδώ). Το γλάσσο είναι αρκετό, το μισό φτάνει άνετα γιά να γλασσάρετε το κέϊκ, αλλά αυτή η μικρή υπερβολή μετατρέπει το απλό κέϊκ σε λαχταριστή σοκολατόπιτα, οπότε καλύτερα να μην μειώσετε την ποσότητα.

Δόση : γιά 8-10 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά
για το κέϊκ : 225 gr (1 φλ.) βούτυρο σε αλοιφώδη μορφή,
                        400 gr (2 φλ.) ζάχαρη κρυσταλλική,
                        1 1/2 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                        3 μεγάλα αυγά,
                        350 gr (2 1/2 φλ.) cake flour,
                        100 gr (1 φλ.) κακάο άγλυκο,
                        12 gr (2 κ.γ.) σόδα μαγειρική,
                        3 gr (1/2 κ.γ.) αλάτι,
                        80 gr (1/2 φλ. ή 1 φακελάκι) έτοιμο μίγμα γιά κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα,
                        500 gr (2 1/4 φλ.) buttermilk,
                        100 gr (1 φλ.) σταγόνες σοκολάτας.
γιά το γλάσσο : 100 gr (1/2 φλ.) νερό,
                              100 gr (1/2 φλ.) βούτυρο,
                              1 κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας,
                              80 gr (1 φλ.) κακάο άγλυκο,
                              400 gr (3 1/2 φλ.) ζάχαρη άχνη,
                              3 κ.σ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.
Προετοιμασία :
Ανάψτε τον φούρνο στους 170°C.
Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, όπως έχουμε εξηγήσει αναλυτικά στην creaming method (εδώ). Προσθέστε την βανίλια και τα αυγά.
Αναμείξτε τα στερεά υλικά : cake flour, κακάο, σόδα, αλάτι και το μίγμα της κρέμας άνθος αραβοσίτου. Προσθέστε το μίγμα των στερεών σε αυτό του βουτύρου με τα αυγά, εναλλάξ με το buttermilk, σε θερμοκρασία δωματίου, αναμινγνύοντας με μία μαρίζ. Προσθέστε τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και αναμειξτε ώστε να διασκορπιστούν ομοιόμορφα στο μίγμα.
Αλείψτε με το αντικολλητικό μίγμα μία στρογγυλή φόρμα για κέϊκ με διάμετρο 26 εκ. Ρίξτε μέσα το μίγμα του κέϊκ και ισιώστε την επιφάνεια του.
Ψήστε στον αέρα γιά 60-70 λεπτά. Κάντε το τεστ της οδοντογλυφίδας πριν βγάλετε το κέϊκ από τον φούνρο.
Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το ξεφορμάρετε γιά να το γλασσάρετε.
Ετοιμάστε το γλάσσο. Βάλτε μέσα σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το βούτυρο και ζεστάνετε τα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάστε το από την φωτιά και προσθέστε την βανίλια, το κακάο, την ζάχαρη άχνη. Αν το γλάσσο βγεί πολύ σφιχτό, αραιώστε το προσθέτοντας 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
Αφήστε το γλάσσο να χλιαρίνει και γλασσάρετε το κέϊκ.



BRICK STREET CHOCOLATE CAKE

Le torte americane, forse non sono proprio dietetiche, ma sono tanto ricche di sapore e aromi, che ogni tanto ne vale la pena preparare qualcuna ...
Oggi al laboratorio, abbiamo preparato una torta cioccolatosa al più non posso! Il suo nome è Brick street chocolate cake, siccome viene preparata all' omonimo caffè a Greenville di South Carolina. La ricetta originale l' ho trovata qui. Le dosi erano in tazze e cucchiai, come nella stragrande maggioranza delle ricette americane, ed io ho pesato tutto e l' ho trascritto a grammi. Ho utilizzato il mio preparato per budino al cioccolato, anzi che comprarlo già pronto confezionato. La glassa al cioccolato è abbondante, ma non risparmiate, perchè veramente ne esalta il sapore della torta!

Dosi : per 8-10 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per la torta : 225 gr burro a pommata,
                         400 gr zucchero semolato,,
                         1 1/2 cucchiaino estratto naturale di vaniglia,
                         3 uova grandi,
                         350 gr farina per torte dolci (cake flour),
                         100 gr cacao amaro in polvere,
                         12 gr bicarbonato,
                         3 gr sale,
                         80 gr preparato per budino al cioccolato,
                         500 gr latticello (o il suo sostituto fatto a casa),
                         100 gr gocce di cioccolato.
per la glassa : 100 gr acqua,
                            100 gr burro,
                            1 cucchiaino estratto naturale di vaniglia,
                            80 gr cacao amaro in polvere,
                            400 gr zucchero a velo,
                            3 cucchiai panna fresca.
Preparazione :
Accendete il forno a 170°C, modalità ventilato.
Sbattete il burro con lo zucchero, fino a prendere una crema chiara (vedi qui i dettagli per il cosidetto creaming method).
Aggiungete l' estratto di vaniglia e le uova.
Mescolate le polveri : farina, cacao, bicarbonato, sale e il preparato per budino. Aggiungete al composto di burro e uova, alternato con il latticello a temperatura ambiente, mescolando con una spatola. Aggiungete le gocce di cioccolato e mescolate.
Spenellate una tortiera di 26 cm di diametro con il preparato antiaderente home made. Versate il composto e livellate.
Infornate e lasciate cuocere per 60 minuti. Fate la prova stecchino, spegnete il forno e lasciate per 10 minuti ancora.
Sfornate e lasciate raffreddare per sformare. La torta deve essere raffreddata completamente per poter tenere la glassa.
Preparate la glassa. Scaldate il burro con l' acqua. Mescolate lo zucchero a velo con il cacao e l' estratto di vaniglia. Aggiungete il burro sciolto e mescolate. Se la glassa viene troppo compatta, aggiungete qualche cucchiaio di panna. Lasciate la glassa intiepidire e versatela sulla torta.



2 σχόλια:

  1. Αχ γιατί τόσο υπέροχη σοκολατένια συνταγή; Πώς να αντισταθούμε; Πρέπει και να βγούμε στην παραλία... Αχ! Δεν κρατιέμαι. Θα τη δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.