ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΚΡΑΣΑΤΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ // PADELLATA DI FEGATINI DI POLLO


ΚΡΑΣΑΤΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Νοστιμότατο και οικονομικό μεζεδάκι, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα - μέσα σε 20 λεπτά! 
Μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό ή να συνοδέψετε με πατάτες (τηγανητές ή φούρνου), πουρέ ή ρύζι πιλάφι.

Δόση : για 4-6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 500 gr συκωτάκια πουλιών,
                1 κρεμμύδι,
                4 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο,
                1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή,
                1 καλή πρέζα pul biber,
                1 πρέζα μαύρο πιπέρι,
                1 φλ. κρασί λευκό ξηρο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Πλύντε τα συκωτάκια και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια (ουσιαστικά χώρισα τους 2 λοβούς του συκωτιού). Χρησιμοποίησα μόνο τα συκωτάκια και όχι καρδιές ή στομάχια. 
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Βάλτε το λάδι σε ένα τηγάνι και βάλτε το στην φωτιά. Σωτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και πριν πάρει χρώμα, προσθέστε τα συκωτάκια και τα μπαχαρικά. Αφήστε να σωταριστούν μέχρι να ροδίσουν. 
Σβύστε με το κρασί, χαμηλώστε την φωτιά, αλατίστε και αφήστε να εξταμιστεί σχεδόν το υγρό.
Σερβίρετε τα ζεστά.



PADELLATA DI FEGATINI DI POLLO

Un secondo saporito, econimico e veloce da preparare (entro 20 minuti).
Potete contornare con patate (fritte o al forno), purè o riso pilaf.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 500 gr fegatini di pollo,
                            1 cipolla bianca,
                            4 cucchiai olio di oliva,
                            1 cucchiaio paprica affumicata,
                            1 buona presa di pul biber,
                            1 presa di pepe nero macinato,
                            1 tazza di vino bianco secco,
                             sale qb.
Preparazione :
Ho uitilzzato solo i fegatini di pollo e non i cuorincini. Lavate i fegatini e tagliate a pezzi grossi (praticamente li ho tagliati in due, separando i due lobi del fegato di pollo). 
Tritate finemente la cipolla.
Ponete l' olio in una padella e portate sul fuoco. Fate appssire la cipolla. Aggiungete i fegatini e le spezie e fate rosolare bene.
Sfumate col vino. Abassate il fuoco, salate e lasciate cuocere fino ad evaporare quasi totalmente il vino.
Servite i fegatini caldi.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.