ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

PAVLOVA ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ // PAVLOVA AL CIOCCOLATO


PAVLOVA ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ

Πρίν λίγο καιρό είχαμε γευτεί την κλασσική πάβλοβα με τα φρούτα. Το επόμενο βήμα ήταν βέβαια να δοκιμάσουμε και την σοκολατένια! Την έφτιαξα για την ονομαστική μου γιορτή, που ήταν πρίν 10 μέρες. Ετυχε ενθουσιώδους υποδοχής απο τα μέλη της οικογένειας, που αγαπάνε ιδιαίτερα τα σοκολατένια γλυκάκια... Φτιάχνεται και αυτή πολύ εύκολα και διατηρείται καλύτερα απο την πάβλοβα με τα φρούτα.

Δόση : για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : μέτρια δύσκολο
Υλικά
για την βάση μαρέγκας : 120 gr ασπράδια (απο 4 αυγά),
                                              120 gr κρυσταλλική ζάχαρη,
                                              1 κ.γ. χυμό λεμονιού φιλτραρισμένο,
                                              120 gr ζάχαρη άχνη,
                                              1 κ.σ. κακάο άγλυκο.
για την γκανάς : 200 gr κουβερτούρα με 50 % κακάο,
                               220 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
                               1 κ.σ. (20gr) βούτυρο.
για την σαντιγύ : 250 gr κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,
                                1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική.
για το σερβίρισμα : σιρόπι σκολάτας,
                                    τριμμένη κουβερτούρα λευκή, γάλακτος και με 50% κακάο.
Προετοιμασία :
Φτιάξτε την γαλλική μαρέγκα, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
Οπως είπαμε και στην κλασσική πάβλοβα, την μαρέγκα μπορείτε να την ετοιμάσετε και απο την προηγούμενη ημέρα. Θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς για να είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσετε.
Ετοιμάστε την γκανάς, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
Ετοιμάστε την σαντιγύ, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.
Γεμίστε την βάση μαρέγκα πρώτα με την γκανάς και έπειτα με την σαντιγύ. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κορνέ, εγώ έβαλα και τις δυο κρέμες σε κουταλιές. Πασπαλίστε με τρίμματα απο τα 3 είδη σοκολάτας. Τέλος περιχύστε με σιρόπι σοκολάτας (για να το φτιάξετε στο σπίτι δείτε συνταγή εδώ).
Η πάβλοβα πρέπει να σερβιριστεί φρέσκια. Η συγκεκριμένη πάβλοβα σοκολάτας, επειδή δεν έχει κρέμες ή υλικά με πολλή υγρασία (φρούτα) μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και την επόμενη ημέρα. 


PAVLOVA AL CIOCCOLATO

Un paio di mesi fa, avevamo assagiato la pavlova classica, con panna montata e frutta fresca di stagione. La prossima tappa non poteva essere altro che la pavlova al cioccolato! L' avevo preparata il 17 luglio, giorno del mio onomastico, siccome la festa dell' onomastico è importante assai in Grecia e un dolcetto ci voleva per gli auguri...I miei uomini l' hanno adorato tanto, che fino alla sera non ne era rimasta una sola bricciola...

Dosi : per 6 persone
Difficoltà : media
Ingredienti
per la base : 120 gr di albumi (da 4 uova),
                        120 gr di zucchero semolato,
                        1 cucchiaino di succo di limone filtrato,
                        120 gr di zucchero a velo,
                        1 cucchiaio di cacao amaro.
per la ganache : 200 gr di cioccolato fondente a 50% cacao,
                               220 gr di panna fresca,
                               1 cucchiaio (20gr) di burro.
per la panna montata : 250 gr di panna fresca a 35% grassi,
                                            1 cucchiaio di zucchero semolato.
per la finitura : sciroppo di cioccolato fatto a casa,
                              trito di cioccolato bianco, a latte e fondente 50%.
Preparazione :
Preparate la meringa alla francese con le istruzioni che troverete qui.
Come abbiamo visto per la pavlova classica, la base di meringa potete prepararla già dal giorno prima. Lasciatela raffreddare completamente prima di utilizzarla.
Preparate la ganache con le istruzioni che troverete qui
Preparate la panna montata con le istruzioni che troverete qui.
Disponete la base di meringa su un vassoio da portata. Versate prima la ganache a cucchiaiate e completate con la panna montata. Con il pelapatate ricavate delle scaglie dalle tre specie di cioccolato, e cospargetele sulla torta. Infine, per un tocco di golosita di più versateci a filo il sciroppo al cioccolato.
La pavlova deve essere servita appena preparata. Questa pavlova al cioccolato però, siccome non contiene della frutta che rilasciano acqua può essere conservata nel frigo e servita anche il giorno dopo.


10 σχόλια:

  1. Εδώ αναστενάζω μετά βοής και μεγάλης φωνής!Αααααχ! Κούκλα η παβλόβα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρόλο που είναι φουλ σοκολατένια, δείχνει παράλληλη πολύ αέρινη και αυτό μου αρέσει!
    Πολύ κομψό και εμφανίσιμο γλυκό!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως δινει την αισθηση της ελαφριας αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι!
      Φιλια πολλα!

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω! Κούκλα και θεά η άτιμη! Θα στεναχωρηθώ τόσο μόλις την καταβροχθίσω, χιχι
    Τέλεια Μαρινάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απο κει που θέλαμε να ξεχάσουμε τα γενέθλια τώρα περιμενούμε αμάν και αμάν να ρθούν για να χουμε δικαιολογία να φτιάξουμε γλυκά σαν αυτό! Ένα έχω να πώ: Σλούρπ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα που το σκεφτομαι εχω ξαναφτιαξει κατι παρομοιο προπερισυ στα γενεθλια μου, αλλα εμοιαζε πιο πολυ με κλασσικη τουρτα. Ειναι καλη λυση παντως για τετοιες περιστασεις γιατι φτιαχνεται ευκολα και αρεσει σε ολους ...

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα Μαρίνα!! Τέλεια η πάβλοβά σου... την λιμπίστικα όσο δεν φαντάζεσαι!!!!
    Και του χρόνου!! :)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.