ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΩΒ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ // PADELLATA DI CAVOLO VIOLA CON SALCICCIA RUSTICA


ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΜΩΒ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Πως να περιγράψω την νοστιμιά αυτού του πιάτου! Απλό, λιτό αλλά απίστευτα γευστικό!
Ετοιμάζεται πολύ γρήγορα και μπορείτε να το σερβίρετε ως ορεκτικό, συνοδευτικό, αλλά και ως ένα γρήγορο γεύμα. 
Του ταιράζει υπέροχα και μια ελαφριά σως γιαουρτιού.

Δόση : για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας : εύκολο
Υλικά : 1/2 μώβ λάχανο μεσαίου μεγέθους (περίπου 600 gr),
                1 χωριάτικο λουκάνικο (περίπου 300 gr),
                1 μεγάλο κρεμμύδι,
                χυμό απο μισό λεμόνι,
                1 φλ. καφέ κρασί κόκκινο ξηρό,
                3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο,
                1/2 κ.καφέ κύμινο,
                1 κ.καφέ πάπρικα,
                1/2 κ.καφέ πιπέρι μαύρο τριμμένο,
                αλάτι.
Προετοιμασία :
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Ψιλοκόψτε το λάχανο, όπως όταν το ετοιμάζουμε για σαλάτα. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ το μαντολίνο. 
Το λουκάνικο που χρησιμοποίησα το προμηθεύτηκα απο τον χασάπη. Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε και συσκευασμένο. Αφαιρέστε την μεμβράνη απο το λουκάνικο και κόψτε το σε ψιλά κομματάκια.
Σε ενα βαθύ τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και βάλτε το στην φωτιά. Μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε το μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε το λουκάνικο και σωτάρετε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Σβύστε με το κρασί και περιμένετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε το λάχανο και τα μπαχαρικά. Σωτάρετε 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το λάχανο, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ανάλογο αλάτι. Κατεβάστε την φωτιά στο μέτριο και σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε το λάχανο να γιαχνιστεί για 15 λεπτά περίπου αναμιγνύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ζεστό νεράκι ή ζωμό λαχανικών (εγώ δεν χρειάστηκε να προσθέσω).  
Κατεβάστε το τηγάνι απο την φωτιά και αφήστε το φαγάκι να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα.
Σερβίρεται χλιαρό αλλά και κρύο.
Είναι εξ' ίσου υπέροχο και την επόμενη ημέρα!


PADELLATA DI CAVOLO VIOLA CON SALCICCIA RUSTICA

Un piatto rustico e gustosissimo! 
Viene preparato velocemente e potete servirlo come antipasto, contorno ma rappresenta anche una soluzione veloce di un piatto unico per un pasto veloce. 
Potete accompagnarlo con una leggera salsina allo yogurt.

Dosi : per 4 persone
Difficoltà : facile
Ingredienti : 1/2 cavolo viola di media grandezza (600 gr ca.),
                              1 salciccia rustica (300 gr ca.),
                              1 cipolla grossa,
                              succo da mezzo limone,
                              1 tazza del caffè vino rosso secco,
                              3 cucchiai di olio extravergine di oliva,
                              1/2 cucchiaino del caffè cumino macinato,
                              1 cucchiaino del caffè paprica dolce,
                              1/2 cucchiaino del caffè pepe nero macinato,
                               sale qb.
Preparazione :
Tritate la cipolla. 
Tirttate il cavolo abbastanza finemente con l' aiuto della mandolina.
Eliminate la pellicina della salciccia e tagliatela a pezzettini.
Versate l' olio in una padella e portate sul fuoco. Appena scaldato aggiungete la cipolla e saltate fino a lucidare. Aggiungete la salciccia e cuocete fino a cominciare a rosolare. Sfumate con il vino e lasciate evaporare l' alcool. Aggiungete il cavolo tritato e le spezie. Saltate per qualche minuto finchè il cavolo appassisca, salate e aggiungete anche il succo del limone. Abassate il fuoco, coprite la padella con un coperchio e lasciate cuocere a fuoco moderate per 15 minuti ca., mescolando spesso per non attaccare nel fondo. Se necessario, durante la cottura aggiungete un po' di acqua calda o brodo di verdure (io non ne ho aggiunto).
Ritirate dal fuoco e lasciate riposare per mezz' oretta.
Servite la padellata del cavolo viola tiepida o raffreddata.
E ottima anche il giorno dopo.


9 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι είναι από τα πιάτα που τα βλέπεις και λες "Ναι, αυτό θέλω οπωσδήποτε να το δοκιμάσω!!"
    Και σαν μεζές μα και σαν κυρίως, είναι φοβερό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελενα μου κι εμενα μου αρεσε υπερβολικα αυτη η τηγανια! Οσο περισσεψε μαλιστα το τσιμπολογησα οοοολοοοο σιγα σιγα οπως ηταν μεσα απο το ψυγειο!
      Φιλακια πολλα!

      Διαγραφή
  2. Νοστιμότατο!!! Καλημέρα Μαρίνα! -:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον συνταγή!!! Ελπίζω να καταφέρω να πείσω τον άνδρα μου να φάει κόκκινο λάχανο, επιτέλους!!! Καλό ΣΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο δικος μου δεν ενθουσιαστηκε που ειδε το κοκκινο λαχανο, αλλα οταν το δοκιμασε αλλαξε γνωμη...
      Καλο ΣΚ Λια μου!

      Διαγραφή
  4. Νομίζω πως σαν πρώτο πιάτο είναι τέλειο! Έχει και μαι εμφάνιση πολύ εντυπωσιακή!Ευχαριστούμε^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω το συνδυασα πιο πολυ για το οπτικο εφφε, αλλα τελικα η νοστιμια του ηταν ανωτερη!
      Να' σαι καλα Λιλια μου!

      Διαγραφή
  5. Ma che bella idea! Mi farebbe molto piacere se passassi dal mio blog: http://golosedelizie.blogspot.it/ ti aspetto ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.