ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΠΕΡΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Στρουμπουλα πολυχρωμα ντοματοπιπερα, γεμισμενα με διαφορα τυρια και μυρωδικα. Η γευση τους ιδιαιτερα πικαντικη, τα κανει ιδανικα ως ορεκτικο ή για να συνοδευσουν το ουζακι σας.
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 6 ντοματοπιπερα,
1 μοτσαρελλα (120 gr),
200 gr φετα,
2 γεματες κουταλιες της σουπας ρικοττα,
1 φιλετο αντσουγιας στο λαδι,
1 γεματη κουταλια της σουπας καππαρη σε αλμη,
1 "φουντιτσα" μαϊντανο,
μερικες ελιες χωρις κουκουτσια,
τριχρωμο πιπερι φρεσκοτριμμενο,
ελαιολαδο παρθενο εξτρα.
για το σερβιρισμα : "ψευτικη παρμεζανα"
Προετοιμασια :
Πλυντε τις πιπεριες, κοψτε ενα μικρο μερος απο το επανω μερος τους, που μπορειτε να το χρησιμοποιησετε και σαν καπακι, και αφαιρεστε τους σπορους. Κοψτε την μοτσαρελλα σε μικρα κυβακια. Τριψτε την φετα. Κοψτε το φιλεττο της αντσουγιας σε οσο πιο μικρα κομματακια μπορειτε. Ψιλοκοψτε την καππαρη και τον μαϊντανο. Σε ενα σκευος αναμειξτε τα τυρια, την αντσουγια, την καππαρη, τον μαϊντανο και πασπαλιστε με λιγο πιπερακι. Αλατι εν προσθετουμε, γιατι τα περισσοτερα απο τα υλικα μας ειναι ηδη αρκετα αλατισμενα. Γεμιστε τις πιπεριες και απο επανω τοποθετειστε 2-3 ελιες. Αν θελετε, σκεπαστε τις πιπεριες με τα καπακια τους, αλλα μπορειτε και να τις αφησετε ανοιχτες.Ριξτε λιγο λαδακι μεσα σενα ταψακι και τοποθετειστε μεσα τις πιπεριες. Περιχυστε τες με μια ιδεα λαδακι.
Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, στους 180°C για μια ωριτσα, μεχρι να αρχισουν να ροδιζουν.
Στο εν τω μεταξυ, ετοιμαστε την "ψευτικη παρμεζανα" : βαλτε σε ενα τηγανι λιγο λαδακι, προσθεστε ψιλοκομμενο σκορδο και τριμμενη ψυχα απο μπαγιατικο ψωμι; σωταρετε σε χαμηλη φωτια, μεχρι να ροδισει.
Βγαλτε τις πιπεριες απο τον φουρνο και αφηστε τες να σταθουν ενα τεταρτακι. Τοποθετηστε τες σε ενα πιατο σερβιρισματος, πασπαλιστε με την "ψευτικη παρμεζανα" και σερβιρετε τες οσο ειναι ακομη ζεστες.
POMODORI TOPEPO RIPIENI DI FORMAGGI
Tondi e molto impressionanti i peperoni topepo, qui in una versione stuzzicante, che li rende ottimi come antipasto o per accompagnare un aperitivo. Sono ideali come mezès, cioè per accompagnate un biccherino di buon uzo o tsìpuro greco...
Difficoltà : bassa
Ingredienti : 6 peperoni topepo,
1 mozzarella (120 gr),
200 gr di feta,
2 cucchiai di ricotta,
1 filetto di acciuga sott'olio,
1 cucchiaio di capperi in salamoia,
1 ciuffo di prezzemolo,
qualche oliva denocciolata,
pepe creola macinato,
olio etravergine di oliva.
per servire : finto parmigiano
Preparazione :
Lavate i peperoni. Tagliate una piccola parte con il picciolo, che poi potete utilizzare come coperchio, ed eliminate i semi. Tagliate la mozzarella a cubetti. Tritate la feta con le rebbi di una forchetta. Tritate l'acciuga molto finemente. Tritate i capperi ed il prezzemolo. In un recipiente mescolate i formaggi con l'acciuga, i capperi, il prezzemolo e un pochino di pepe creola macinato. Farcite i peperoni. Aggiungete qualche oliva. Potete coprire i peperoni coi coperchi ritaliati, o lasciarli scoperti. Irrorate con olio una pirofila. Disponete dentro i peperoni e irorrate con un filo d'olio.
Cuocete in forno preriscaldato a 180°C per un oretta, fino a cominciare a dorare.
Nel frattempo, preparate il finto parmigiano : in una piccola padella, mettete un filo d'olio, aglio tritata e mollica di pane rafferma tritata. Cuocete a fuoco basso fino a dorare.
Sfornate i peperoni e lasciateli stare per un quarto d'ora. Disponeteli su un piatto di portata, cospargete con abbondante parmigiano finto e serviteli ancora caldi.
Kala......den yparxei!!!!! Foveros mezes ki exo kai ta ulika!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTi orea xromata!!!!
Bravo!!!! Tha sou po entiposeis!!!
Περιμενω τα σχολια σου!
ΔιαγραφήΚαλο βραδυ!
Τις έφτιαξα και τις καταβροχθίσαμε για μεσημεριανό!!!!!!
ΔιαγραφήΜόνο που δεν έβαλα την αντζούγια αλλά πρόσθεσα 2 φέτες μπέικον.
Άπαιχτο!! Μπράβο!!!
Θέλω να το βάλω στο μπλόγκ μου κάποια στιγμή με αναφορά στο δικό σου.
Έχεις πρόβλημα???
Πολυ χαιρομαι που σας αρεσαν!
ΔιαγραφήΔεν εχω κανενα προβλημα να βαλεις την συνταγη, απο την στιγμη που θα αναφερεις την πηγη. Ετσι κι αλλιως τις συνταγες τις βαζω για να τις μοιραστω με τον κοσμο, αλλιως θα τις κρατουσα σε κανα συρταρι...
Καλο σ/κ!
ευχαριστώ!
Διαγραφή:):)
Καλημέρα Μαρίνα, ευχαρίστως θα τις έτρωγα και χωρίς ψήσιμο τις πιπεριές σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι αυτο γινεται Ξανθη μου!
ΔιαγραφήΠροτιμησα να τις ψησω για να αναμειχθουν καλυτερα οι γευσεις και τα αρωματα.
Υπέροχα φαίνονται! Θα έβγαζα τις ελιές γιατί έχουμε κάτι παράξενες εδώ αλλά κατά τα άλλα, αυτή τη στιγμή έτρωγα ένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝ δεν ειναι της προκοπης οι ελιες, τοτε καλυτερα μην τις βαλεις. Ετσι κι αλλιως εχουν τοσ υλικα και η γευση τους ειναι ηδη πολυ πλουσια.
ΔιαγραφήΑυτό το μεζεδάκι πρέπει να είναι υπέροχο, θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Καλή σου μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μου πεις εντυπωσεις Εφη μου!
ΔιαγραφήΚαλο σ/κ!
Πάντα μου άρεσε η γεύση της ψητής πιπεριάς με τα τυριά μέσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκπληκτικό πιάτο όλο χρώματα και πλούσια γεύση!!!
Εκρίνω !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειναι εντυπωσιακες αυτες οι πιπεριες! Tα χρωμα τα τους ειναι οντως λαμπερα, δεν επεσε photoshop...
ΔιαγραφήAχχχχχ από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητάκια! φοβερές οι φωτογραφίες σου και άκρως δελεαστικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα και καλό σ/κ!
Ευχαριστω Πελα!
Διαγραφήκαλο σ/κ και σε σενα, να περασεις καλα!
Φαντάζομαι, η αντζούγια απογειώνει τις πιπερίτσες σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά.
Και η αντσουγια αλλα και η καππαρη, τις κανουν ιδιαιτερες
ΔιαγραφήΦιλια κι απο μενα Στελλα μου, καλο σ/κ.
Ωραιότατο ορεκτικό! Είναι από αυτά με τα οποία χορταίνει πρώτα το μάτι και κατόπιν ο ουρανίσκος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαρίνα μου, καλό ΣΚ!
Ευχαριστω ερμιονη μου, καλο σ/κ!
Διαγραφήυπέροχα υπέροχα, και με ανθότυρο θα γίνονται ε Μαρίνα μου? Στην θέση της ρικότας εννοώ. Λατρεμένο μεζεδάκι! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγουρα Ερη μου, ισως και με λιγο γιαουρτι, κατι να προσθετει και λιγο υγρασια, να μην γινει πολυ στεγνη η γεμιση.
ΔιαγραφήΚαλο σ/κ!
che piatto sfizioso, non sarei capace di resistere! Buon weekend cara Marina, a presto !
ΑπάντησηΔιαγραφήSono certa perchè lo so che ti piace la feta :)
ΔιαγραφήBuon weekend cara!
Πραγματικά πικάντικη η γέμιση που έβαλες Μαρίνα μου, μεζεδάκι φοβερό και ακαταμάχητο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Να'σαι καλα Ελενα μου!
ΔιαγραφήΜαρίνα μου μέχρι εδώ μυρίζουν!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:))
ΔιαγραφήImmagino che i pomodori topepo sia una qualità reperibile solo dove vivi io questi non li ho mai visti e mai sentito come nome ma devono essere molto buoni.
ΑπάντησηΔιαγραφήBuonafine settimana carissima e riposati. Ciaooo
No, cara Edvige, le informazioni per i peperoni topepo li ho trovato in siti di giardinaggio italiani... ( p.e. http://www.dimeoremo.it/piante_peperone.html )In Grecia è la prima volta che li vedo. Li ho trovati al mercatino locale e li aveva un coltivatore solo. All'inizio li ho comprati per curiosità, ma poi ho scoperto che sono molto buoni; sono dolci, carnosi e la buccia viene eliminata molto facilmente.
ΔιαγραφήBuon weekend cara!
Ciaooo ho una sorpresa per te spero tu l'accetti passa sul mio blog ciaoooo
ΔιαγραφήAhhhhh ho capito, sono i peperoni-pomodoro = topepo credo che sia un ibrido ossia come accade per la frutta "percocche= pesche albicocche, oppure "pomeli" = pompelmo mela, ecc. ci sono anche questi che vanno sotto le varietà del peperone.
ΔιαγραφήAvevo trovato nel post mio in merito alle sagre
http://mementosolonico.blogspot.it/2012/08/sagre-di-agosto-settembre-ottobre.html
una bellissima foto dove ci sono tutte le varietà e dove vedi anche il Topepo.
Grazie delle ulteriori precisazioni ma io qui a Trieste non li ho ancora trovati grrrrr.
Ciaooooooo un bacione e buona domenica.
Grazie per la gradevole sorpresa... La vedrai ... sfavillare nel mio blog!
Διαγραφήε> ε> ε> ε> ε>
Buona domenica!