ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΠΕΡΑ
Τα "ντοματοπιπερα" ειναι μια ποικιλια πιπεριας, που προερχεται απο την Ιταλια, και ειναι καινουργια στην ελληνικη αγορα. Η ποικιλια τους ονομαζεται topepo και προερχεται απο τα αρχικα tomato και pepper, καθως προκειται για ενα υβριδιο που προεκυψε απο την διασταυρωση ντοματας με κοκκινη γλυκεια πιπερια.
Δεν ειναι πολυ μεγαλα σε μεγεθος και το βαρος τους κυμαινεται στα 100 με 200gr . Το σχημα τους ειναι ομοιομορφο, ελλειψοειδες, δηλαδη σφαιρικο και πεπλατυσμενο στους πολους. Ειναι σαρκωδη, ιδιαιτερα γλυκα και θα τα συναντησετε σε λαμπερο κοκκινο ή σε κιτρινο χρωμα.
Ειναι ιδανικα για ψητα, καθως η φλουδα τους αφαιρειται ευκολα, αλλα και για γεμιστα. Οι Ιταλοι τα προτιμουν στις γλυκοξινες παραδοσιακες συνταγες τους (αλλα πουλιεζε, πεπερονατα)
Δεν ειναι πολυ μεγαλα σε μεγεθος και το βαρος τους κυμαινεται στα 100 με 200gr . Το σχημα τους ειναι ομοιομορφο, ελλειψοειδες, δηλαδη σφαιρικο και πεπλατυσμενο στους πολους. Ειναι σαρκωδη, ιδιαιτερα γλυκα και θα τα συναντησετε σε λαμπερο κοκκινο ή σε κιτρινο χρωμα.
Ειναι ιδανικα για ψητα, καθως η φλουδα τους αφαιρειται ευκολα, αλλα και για γεμιστα. Οι Ιταλοι τα προτιμουν στις γλυκοξινες παραδοσιακες συνταγες τους (αλλα πουλιεζε, πεπερονατα)
PEPERONI-POMODORO ossia TOPEPO
Peperoni-pomodoro ossia peperoni topepo. Il loro nome proviene dalle parole tomato e pepper, siccome si tratta di una pianta ibrida creata dall'incrocio del pomodoro con il peperone rosso.
Non sono molto grandi; hanno forma rotonda e fortemente schiacciata, che presenta 4 o più lobi. Hanno buccia grossa e consistente che si presenta liscia con lievi solcature. Il loro colore, a maturazione, è rosso brillante o giallo. Sono carnosi, con polpa molto spessa e soda, mentre il loro sapore è dolce e molto pronunciato.
Ottimi da consumarsi freschi, ripieni o in agrodolce.
Non sono molto grandi; hanno forma rotonda e fortemente schiacciata, che presenta 4 o più lobi. Hanno buccia grossa e consistente che si presenta liscia con lievi solcature. Il loro colore, a maturazione, è rosso brillante o giallo. Sono carnosi, con polpa molto spessa e soda, mentre il loro sapore è dolce e molto pronunciato.
Ottimi da consumarsi freschi, ripieni o in agrodolce.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!
Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.
Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.
All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.