ΣΕΛΙΔΕΣ / PAGINE

ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ, ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ JACK DANIEL'S GLAZE // SCALOPPINE DI MAIALE AL JACK DANIEL'S GLAZE


ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ JACK DANIEL'S GLAZE

Οποιος εχει επισκεφτει τα TGI Friday's, σιγουρα εχει υπ'οψιν του την περιφημη σαλτσα τους με Jack Daniel's, την γλυκοπικαντικη σαλτσουλα που συνοδευει τα πιατα με κρεατικα. Οπως σας εχω διηγηθει, πριν εναν μηνα μαζι με αλλους greek food bloggers ημουν καλεσμενη σε μια βραδυα γευσιγνωσιας στα TGI Friday's; κατα την αποχωρηση μας μας περιμενε ενα ωραιο δωρακι, που μεταξυ των αλλων, περιειχε ενα βαζακι με την περιφημη σαλτσουλα. Η Jack Daniel's glaze, ειναι μια παραλλαγη της Jack Daniel's BBQ sauce, μιας σαλτσας αμερικανικης επινοησης, που ειναι ειδικη για το γλασσαρισμα των κρεατικων που ψηνονται στα καρβουνα.  
Ευκαιρια λοιπον για πειραματισμους και ιδου το πρωτο αποτελεσμα :

Δοση : για 2 ατομα
Βαθμος δυσκολιας : ευκολο
Υλικα : 8 χοιρινα μπριζολακια χωρις κοκκαλο, κομμενα πολυ λεπτα, σαν εσκαλοπ,
               1 εσαλοτ (ή μισο μικρο κιτρινο κρεμμυδι),
               6 γεματες κουταλιες της σουπας Jack Daniel's Glaze,
               1/2 φλυτζανι ζωμο κρεατος,
               1 κουταλια ελαιολαδο,
               1 κουταλακι βουτυρο ή μαργαρινη,
               λιγο αλατακι,
               παπρικα.
Προετοιμασια : 
Ψιλοκοψτε το εσαλοτ (ή το κρεμμυδι). Σε ενα τηγανι βαλτε το λαδι και το βουτυρο και μολις ζεσταθει αρκετα, προσθεστε το κρεμμυδι. Αφηστε το να σωταριστει για 2-3 λεπτα, χωρις να παρει χρωμα. Παραμεριστε το στις ακρες του τηγανιου και βαλτε τα μπριζολακια. Σωταρετε τα σε μετρια φωτια, γυρνωντας τα και απο τις δυο πλευρες. Αλατιστε τα πολυ ελαφρα. Μολις αρχισουν να παιρνουν χρωμα, προσθεστε τον ζωμο, ζεστο, και την Jack Daniel's Glaze. Αφηστε τα να σιγοβρασουν σε χαμηλη φωτια, για 6-7 λεπτα, γυριζοντας  τα συχνα και απο τις δυο πλευρες, μεχρι να εξατμιστει το υγρο τους και να μελωσει η σαλτσα.
Σερβιρετε τα ζεστα, με ισπανικο ρυζι και πασπαλισμενα με λιγη παπρικα.


SCALOPPINE DI MAIALE AL JACK DANIEL'S GLAZE

Tutti quanti hanno pranzato presso TGI Friday's, hanno presente la famosa Jack Daniel's glaze, la salsina caratterisitca della famosa catena di ristoranti americani. Circa un mese fa, insieme ad altri "greek food bloggers" eravamo ospiti dei TGI Friday's in una serata di degustazione. Prima di partire, ci hano pure consegnato un bel sacchetto di panno con vari regalini, tra i quali, c'era anche un bel vasetto di Jack Daniel's glaze. Il Jack Daniel's glaze, e una salsina densa, dolciastra e piccante, preparata con una ricetta speciale e segreta (e poi non tanto, se vi interessa scoprire i suoi segreti, guardate qui ); si tratta di una variazione della Jack Daniel's BBQ sauce, famosa salsina americana che la usano per condire la carne cotta alla brace (barbecue). 
Questo vasetto e stata un nuovo spunto per sperimentazioni ed ecco il primo risultato :

Dosi : per 2 persone
Difficolta : facile
Ingredienti : 8 bistecche di maiale senza osso, tagliate a fettine sottili  al modo delle scaloppine,
                            1 scalogno,
                            6 cucchiai colmi di Jack Daniel's glaze,
                            1/2 tazza di brodo di carne,
                            1 cucchiaio di olio di oliva,
                            1 cucchiaino di burro,
                            poco sale,
                            paprica.
Preparazione : 
Tritate lo scalogno. Mettete olio e burro in una padella e scaldate. Aggiungete lo scalogno e lasciate soffrigere per qualche minuto, senza lasciarlo prendere colore. Spostatelo ai bordi della padella e aggiungete la carne. Lasciate soffrigere a fuoco moderato, girando spesso. Salate moderatamente. Appena comincia a prendere colore, aggiungete il brodo, caldo, e la salsa Jack Daniel's glaze. Lasciate cuocere a fuoco basso, per 6-7 minuti, girando spesso da entrambi i lati. Quando la salsa comincia a diventare consistente, ritirate dal fuoco. 
Servite le scaloppine subito, accompagnate con spanish rice e cospargento un po' di paprica, dolce o piccante, secondo al vostro gusto!


21 σχόλια:

  1. Kαλημέρα Μαρίνα μου
    Φαντάστηκα ότι δεν θα άφηνες ασυνόδευτο το υπέροχο ισπανικό ρυζάκι!Δεν είναι δυνατόν,λέω,να το προσφέρει ορφανό..αν και μεταξύ μια μια χαρά το τρώω και μόνο του!
    Τώρα όσον αφορά τα μπριζολάκια..εκπληκτικά!Μελωμένα από την υπέροχη σάλτσα,δελεαστικά,εύκολα και το κυριώτερο πρέπει να γίνονται ιδιαίτερα εύγευστα!!Εκείνο που θα ρωτήσω είναι το εξής..τι είναι και που βρίσκω την Jack Daniel's Glaze?Eυχαριστώ,εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Φωτεινη μου!
      Εισαι παρατηρητικη και εχεις καταλαβει την σειρα των αναρτησεων μου... Προτιμω να ποσταρω ξεχωριστα καποια συνοδευτικα που πολυ πιθανον να μου χρειαστουν και στο μελλον...
      Ευλογη η απορια για την σαλτσα. Οπως ειπα στην εισαγωγη, μας δοθηκε δωρο κατα την βραδια γευσιγνωσιας στα Fridays. Η συνταγη ειναι πατενταρισμενη απο την αλυσιδα και στελνεται στα καταστηματα ετοιμη. Βεβαια, αν ψαξει κανεις στο διαδυκτιο, μπορει να ανακαλυψει ακομη και τα πιο καλα κρυμμενα μυστικα... Απ'οτι ειδα προκειται για μια παραλλαγη της αμερικανικης Jack Daniel's BBQ sauce, με προσθηκη μπαχαρικων και αρκετης ζαχαρης; η διαδικασια παρασκευης ειναι αρκετα χρονοβορα και μαλλον καλυτερα να την απολαυσει κανεις στα Fridays παρα να μπει στον κοπο να την φτιαξει...
      Καλο σ/κ!
      Φιλια!

      Διαγραφή
    2. Γειά σας,

      Την συγκεκριμένη σάλτσα την πουλάει ο ΑΒ Βασιλόπουλος στα ράφια με τις συσκευασμένες σάλτσες όπως μπάρμπεκιου, γουόρτσεστερ κλπ.

      Αρετή

      Διαγραφή
  2. Δεν έχω λόγια για το σημερινό σου πιάτο Μαρίνα μου, είναι στ' αλήθεια υπέροχο!
    Αξιοποίησες με τον πιο νόστιμο τρόπο την σαλτσούλα που είχαν την καλοσύνη να μας προσφέρουν τα Fridays!

    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ελενα μου! Πραγματι πολυ ευγενικο απο μερους τους, η σαλτσα ειναι καταπληκτικη!
      Πολλα φιλια!

      Διαγραφή
  3. Μαρίνα μου φαίνονται τόσο λαχταριστά! Θέλω να τα δοκιμάσω το γρηγορότερο...Jack Daniel's Glaze να δούμε που θα βρω...
    Φιλάκιααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Αγγελικη μου!
      Ε ναι μαλλον ειναι λιγο δυσκολο να βρεις την σαλτσουλα αυτουσια, εμεις ημασταν πολυ τυχεροι με αυτο το ωραιο δωρο απο τα Firdays...

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Thank you Cheryl!
      Unfotunatelly we did'nt had the time to know each other during that evening, next time... ☺

      Διαγραφή
  5. mi hai letto nel pensiero per quanto riguarda il maiale e il whisky...ho in mente qualcosa di simile, intanto mi gusto questa tua proposta, ha un aspetto veramente gustoso, buona domenica!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Grazie cara quasi quasi cercherò di copiare questa salsina che come sapore è squisita...
      Buona serata!

      Διαγραφή
  6. Τι ωραία που δείχνει η σαντσούλα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρίνα μου φαίνεται υπέροχο τι να πω!Μπράβο σου πραγματικά!!!
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω Ελενη μου!
      Καλη εβδομαδα και καλο μηνα!
      ☺☺☺

      Διαγραφή
  8. Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμάσω κι εγώ επιτέλους τη συγκεκριμένη σαλτσούλα!
    Τα μπριζολάκια σου φαίνονται ιδιαιτέρως νόστιμα και το ρυζάκι τους ταιριάζει φίνα!
    Καλό μήνα Μαρίνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστω Ερμιονη μου και καλο μηνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη και οι παρατηρήσεις σας μας ενδιαφέρουν!

Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται υπ'όψιν και θα διαγράφονται. Επίσης δεν θα δημοσιεύονται σχόλια υβριστικά ή με περιεχόμενο διαφημιστικό.

Commenti anonimi non saranno presi in considerazione e saranno cancellati.

All anonymous comments will not be considered and therefore deleted.